2014/05/29

Savulohi ja uudet perunat

Kutsuin eilen sen kummemmin etukäteen suunnittelematta naapurimme istumaan iltaa. Koska idea illanistujaisista tuli tosiaan saman päivän aamuna, halusin tarjottavien olevan mahdollisimman yksinkertaiset ja nopeasti valmistettavat.


Kävin hakemassa lähikaupasta lohfileitä, jotka savustin Muurikan sähkösavustimella. Tuo on kyllä aivan loistava vehje, jolla saa niin helposti tehtyä mahtavaa savukalaa. Loistojuttu on myös se, että tuota voi käyttää aivan hyvin esimerkiksi rivitalon pihalla. Savustamisen mielsin itse ennen todella työlääksi ja hankalaksi, vähän sellaiseksi mökkijutuksi. Tämä tapa on kyllä erittäin helppo ja siisti, eli voin lämpimästi suositella!

Kalan lisänä oli uusia perunoita (miten kesän ensimmäiset perunat aina tuleekin keitettyä vähän ylikypsiksi), mozzarellasalaattia ja muutamaa kastiketta. Toinen oli valkosipuli-ranskankerma ja toinen kermaviili-piparjuuri. Kattaukseen en juuri ehtinyt (enkä kyllä jaksanutkaan) panostaa, mutta H&M:n pellavaliinan heitin pöydälle. Se on todella nopea tapa tehdä kattauksesta astetta viimeistellympi.

Ilta oli tosi mukava ja venyi lähes puolille öin. Ilokseni myös aurinko pilkahteli illan aikana (paljastaen olohuoneen pesemättömät ikkunat), joten nappasin yläkerrasta nopeasti kuvan auringon valossa kylpevästä olohuoneesta. Huomaatteko muuten että oliivipuu on vieläkin elossa! Hurraa!!

Näitä ex tempore istujaisia pitäisi järjestää huomattavasti useammin. Pääasiahan on hauska yhdessäolo, ei niinkään vimpan päälle viritellyt tarjottavat ja hifistellyt kattaukset. Toki nekin ihania on, mutta aina ei aika ja jaksaminen yksinkertaisesti riitä sellaiseen.

Jälkiruuasta ei ole kuvia. Tarjosin Lidlin paistopisteen vaniljacreme-donitseja, Dumleja sekä tummaa suklaata. Hyvin kelpasi kaikille ja emäntä pääsi helpolla;).

Mukavaa helatorstaita!

-Liina

4 kommenttia:

  1. Nam mitä herkkuja :)
    Mukavaa pyhäpäivää.

    terveisin. Sanna

    VastaaPoista
  2. Pikkusen tulee nälkä näitä ihania herkkuja katellessa!! Lidlin paistopiste on muuten ihan ykkönen! Suosittelen kokeilemaan suklaamuffinsseja :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Voipi olla, että heti huomenna on niitä testattava. Ihan vaikka vaan normitiistain kunniaksi. Syitähän aina löytyy, jos herkutella haluaa;)

      Poista