2013/10/26

BARCELONA

Vietettiin syys-lokakuun vaihde Barcelonassa hääpäivää (kymmenes jo!) juhlien. Kaupunki oli meille molemmille uusi tuttavuus, mutta niin monien ylistävien kommenttien vuoksi odotukset olivat korkealla. Eikä kyllä petytty!Oltiin reissussa lauantaista keskiviikkoon. Lento lähti aamulla heti kuuden jälkeen. Ei jaksettu ajella Helsinkiin edellisenä iltana, vaan herättiin reippaina jo kahdelta aamuyöllä ja startattiin mökin pihasta klo 02:30. Ihmeen vähän väsytti, minä tosin olen paraskin sanomaan, taisin vähän torkkua autossa...

Paljon ehdittiin reissussa näkemään ja tekemään, mutta tosi paljon jäi vielä seuraavan kerran varalle;) Pakollisista nähtävyyksistä ehkä vaikuttavin oli Sagrada Familia. Todellakin vierailun arvoinen paikka! Lippuja ei tajuttu ostaa etukäteen, mutta ajoissa kun oltiin liikenteessä, selvittiin vain puolen tunnin jonotuksella.


 

Peten korkeanpaikan kammoa testailtiin köysirata-ajelulla. Maisemat olivat upeat ja kerralla näki koko kaupungin. Montjuïc-kukkulalta oli tosi mukava kävellä olympiamaisemia pitkin takaisin kaupunkiin.
Miehen järjestämä yllätys oli liput CSIO Barcelona -kilpailuihin, eli esteratsastuksen Nations Cupin finaaliin! Mielestäni mahtava yllätys, etenkin puolisolta, joka ei itse juuri välitä hevosista tai hevosurheilusta.Yövyttiin Hotelli Pulizerissa. Paikka oli todella mukava, sopivan pieni, tyylikäs ja sijainniltaan mielestäni aika täydellinen. Olihan samassa korttelissa mm. Massimo Dutti, Sephora ja Habitat;) Yöpyminen oli kohtuullisen arvokasta, mutta koska kyseessä oli vuosipäivämatka, päätettiin hiukan enemmän tällä kertaa panostaa.

Liikuttiin kaupungissa pääasiassa kävellen ja metrolla. Ainoa miinuspuoli metrolla liikkumisessa on tietysti se, ettei kaupunkia siten oikein näe. No, jäipähän tosiaan näkemistä seuraavallekin kerralle.

Shoppailuun kaupunki tarjoaa tosi hyvät mahdollisuudet.Tällä kertaa tein täsmäostot Sephorasta ja Massimo Duttilta. Harmi ettei kyseisiä liikkeitä löydy Suomesta, etenekin Massimo Duttilta löytäisin tyyliini sopivia ja kohtuuhintaisia vaatteita etenkin työkäyttöön.

Säät olivat upeat, aurinkoista ja hellelukemia. Parasta Barcelonassa tiivistetysti on kaikki! Eli paikka josta löytyy taatusti jokaiselle jotakin: arkkitehtuuria, shoppailua, kulttuuria, ranta, mahtavaa ruokaa ja välitöntä katalonialaista elämänmenoa. Todella mukava reissu oli kaikkinensa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti