2014/12/08

Pienemmän murun juhlat | Birthday party

Viikonloppuna juhlittiin nuorimmaistamme. Kummit ja mummit kutsuttuina sekä meidän vanhempien sisarukset. Luulin olevani hyvin aikataulussa, mutta kun ensimmäiset vieraat saapuivat (no ok, tunnin etuajassa), tämä mamma hääräsi vielä hiki päässä keittiössä kalsareissa ja urheilutopissa. Appiukko kommentoi vain tuttuun tyyliinsä, että "rouva onkin näköjään lähdössä uimaan". Hehe.
Alla muutamia fiiliskuvia juhlapäivältä. Isosisko teki My Little pony-prinsessakakun. Hiukan autoin kuorrutteen kaulimisessa. Ihana ja taitava tyttöni!


 

Prinsessakakun lisäksi tarjolla oli lohi-tuorejuustokakkua, amerikkalaista suklaakakkua (suosin aina tarjottavia, jotka valmistetaan jo edellisenä päivänä), ruisnappeja kylmäsavupaistitäytteellä sekä juustolajitelma ja keksejä.
Kaikkea tarjottavaa oli aika sopivasti. Kakkuja nyt jää aina, pitäisi muistaa tehdä pienempiä (tai sitten vain yksi kakku, mutta olin vähän epävarma prinsessakakun onnistumisesta).


 



Juhla-aamuna vielä rakentelin hyasinteista, kävyistä ja sammalesta asetelman. Erilaisissa lasivaaseissa oli kaikenlaista vihreää, muutama kennopallo sekä paljon kynttilöitä. Kivan yksinkertaista ja kaunista mielestäni. Keskiviikon kaverisynttäreillä kattaus on sitten enemmän lastenjuhlateemainen. :)


Jääkaapin sivulla näkyy pienemmän päiväkodissa tekemä keppikranssi. Hieno mielestäni!



Hiukan harmillista, ette miedän perheessä juhlat ajoittuvat kaikki niin tiiviisti vuodenvaihteeseen. Joulukuussa on pienemmän synttärit, pikkujouluja sun muita menoja, sitten itse joulu ja uusi vuosi. Niistä kun on "toivuttu", onkin omat synttärini (joita en kyllä koskaan ole jaksanutkaan juhlia) ja heti alkuvuodesta myös isomman tytön syntymäpäivät. Oikein harmittaa, ettei kesäkaudelle ajoitu mitään muita juhlia kuin juhannus ja miehen syntymäpäivät.

Tämäkin viikko menee melkoisessa pyörityksessä. Tänään oli päiväkodin joululaulajaiset, huomisesta keskiviikkoon olen työmatkalla ja tietenkin juuri huomenna olisi isomman voimistelunäytöskin. Keskiviikkona pienemmän lapsen kaverisynttärit (voitte arvata että mennään keksien, sipsien ja karkkien voimalla, ei paljon ehdi leipoa), torstaina iltameno työn puitteissa ja perjantaina viimein mummilan kautta mökille ja lauantaiaamuna Kööpenhaminaan. Huh huh! Onneksi suuri osa jutuista on tosi mukavia, mutta kyllä tässä vähän joululomaa jo alkaa odottelemaan.

Mitenkäs teillä muilla, kasautuuko joulun alle enemmän menoja ja tekemistä mitä ehtii hoitaa?

\

Last Saturday we celebrated our doughter's birthday. Older one made her sister My Little Pony-cake, which was so sweet in my opinion. :)

25 kommenttia:

  1. Aika herkulliset juhlat näyttävät olleen. Mun synttärit onkin kesällä, jotta jos tää asia harmittaa kovasti, voin ehkä auttaa asiassa... 😃 // Heidi

    VastaaPoista
  2. Niin ja toki onnea sankarille! 😃

    VastaaPoista
  3. Onnittelut pienelle synttärisankarille! Minullakin oli eilen synttärit, joten tuttua on tuo, että juhlat tuppaavat kasaantua vuoden viimeiselle kuukaudelle, varsinkin kun avopuolisoni syntymäpäivä on 22.12.!

    Onpas teillä ollut ihanan näköiset tarjoilut, nam!

    VastaaPoista
  4. Ihanat kuvat ja tarjoilut! Meillä on paljon synttäreitä kesällä ja se on sikäli hankalaa aikaa, että ihmiset reissaavat paljon ja muutenkin ohjelmaa on ihan kauheasti. Myös joulukuu on tosi kiireinen kaikkine pikkujouluineen, tanssinäytöksineen jne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Tuo on kyllä totta, että kesäjuhlat jäävät helposti lomien jalkoihin. Ideaalista olisi, että kaikki juhlat olisivat tasaisesti ripoteltuna pitkin vuotta. :)

      Poista
  5. Kaunista juhlahumua! <3 Kyllähän se on niin, että joulukuussa on lähes joka viikko menoa jos toisenlaista. Omia juhlia ei ole, mutta tosiaan pikkujouluja ja sukulaisten/kummilasten muistamisia. :)

    VastaaPoista
  6. Voi miten kaunis pöytä! Ja niin upea tuo kakun lehtikoristelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilja. <3 Lehtikoristelu oli vähän pakon sanelemaa, sokerimassa kun ei ihan sileästi reunoilta asettunut. ;)

      Poista
  7. Upea kattaus, onnea päivänsankarille! Meillä on kaikki synttärit kesällä, mutta tahtoo joulun allakin silti olla paljon ohjelmaa ;)

    VastaaPoista
  8. Kaunis kattaus ja koristeet talvisiin juhliin. Ja nuo teidän Eamesin tuolit ovat kyllä ihanat. Blogissani olisi muuten haaste sinulle - joulun toivelista suomalaisista tuotteista http://kauniitneliot.wordpress.com/2014/12/10/joulun-toivelista-christmas-wish-list/. Mukavaa jos päätät osallistua, olisi hauska kuulla mitä listallesi päätyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirka! Olen kyllä ollut noihin Eameseihin todella tyytyväinen vaikka kertahankintana hinta kirpaisikin. Uskon että ilostuttavat kotiamme vuosikaudet!
      Kiitos haasteesta, yritän ehdottomasti ehtiä siihen tarttua. :)

      Poista
  9. Vau mitkä tarjoilut,näyttävät todella herkullisilta! Laitathan reseptejä jakoon? :) Käyn säännöllisesti täällä blogissa ihailemassa työpöytä-kokonaisuuttanne,tarkoitu olisi itsekin saada kohtuuhintainen ja näyttävä pöytä.Minkä mittainen työtaso on,entä korkeus?Onko"jalka" ja taso yhdistetty kulmaraudoilla tms.? Olipas siinä kysymyksiä,no parempi kysyä,että saisi jotain aikaiseksi tehtyäkin ;)
    Ellen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen! Taso ja jalka on kiinnitetty kulmaraudoilla. Jäävät nätisti piiloon, ellei mene pöydän alle ryömimään. Mittoja en muista, yritän illalla katsella niitä tarkemmin jos vain muistan. :)

      Poista
  10. Moikka, olen ihastellut blogiasi jo pidempään. Meillä on oman kodin rakentaminen meneillään ja maalisävyjen kanssa painiskeleminen on nyt ajankohtaista. Katselin teidän seinien sävyä, joka ei kai ole ihan valkoinen? Voisitko vinkata, mitä maaleja/sävyjä teillä on käytetty? Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kaikki isot pinnat on maalattu Sadolinin Maailman sävyt sarjan Nepal vaalealla. Muutama seinä ja tv-huone kokonaisuudessaan on Nepal medium-sävyä. Noihin sävyihin saa melkeinpä mitä maaleja tahansa sävytettyä, eli ei ole välttämätöntä juuri tuota Sadolinin maalia käyttää. :) Tsemppiä rakennusprojektiin!

      Poista