2016/06/08

SUOSIKKIPASTANI | AVOKADOPASTA


Tämä somessa järkyttävän suosion ja näkyvyyden saanut pasta ansaitsee noston täällä minunkin blogissani jo kaikesta kokemastaan hypetyksestä huolimatta. Kyseessä on ehdoton suosikkipastani, The Avokadopasta. Tätä on meillä jo tehty niin monet kerrat, ettei reseptiä enää tarvitse kaivella esiin ja toisaalta resepti onkin niin ihanan yksinkertainen, että sen melkeinpä muistaa kerrasta ulkoa. Tässä pastaruuassa yhdistyy monta suosikkiraaka-ainettani, kuten chili, avokado, lime ja valkosipuli. Niitä tulee käytettyä muutenkin ruuanlaitossa paljon. Itse en tämän reseptin raaka-aineiden suhteiden kanssa ole niin tarkkana, mutta jos haluatte ihan virallisen ja alkuperäisen ohjeen mukaan tätä pastaa tehdä, se löytyy esimerkiksi täältä. 



Meillä lapsetkin ovat tästä oppineet alun kakistelun jälkeen tykkäämään. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kerrasta ei kannata tyytyä jos lapset sanovat etteivät uudesta mausta tykkää. Sitkeys jo riittävän monta maistelukertaa yleensä tuottavat tulosta. Iloisena ja ylpeänä voinkin todeta, että meillä on todella vähän ruokia, joita lapset eivät söisi. Hauska muisto tähän kuitenkin liittyy, sillä nuorimmaisen 5 v. neuvolassa terveydenhoitajan kysyessä lempiruokaa, lapseni vastasi hetken mietittyään: "avokadopasta". Minua rupesi naurattamaan, sillä olen ihan varma että terkka ajatteli että olen lasta tuohon vastaukseen jotenkin valmentanut. Huvittavaa senkin takia, että tuolloin vielä avokadopasta ei ollut todellakaan suosikkiruokien joukossa. :D

Tosi usein avokadopastaa tulee tehtyä esimerkiksi perjantai-iltaisin työpäivän jälkeen kun tekee mieli syödä jotakin helppoa ja nopeaa mutta kuitenkin superhyvää. Avokadopastasta on tullut yksi vakituisista pastaruuista, joita meidän perheessä valmistetaan. Tätä voin ehdottomasti suositella kokeilemaan, mikäli sellainen ihme on käynyt ettet tähän ole vielä törmännyt!

Leppoisaa loppuviikkoa,

-Liina

9 kommenttia:

  1. Avokadopasta on kyllä niiiin hyvää ja nopsaa tehdäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tänään sitä tein viimeksi ja varttia pidempään se ei vie! :)

      Poista
  2. Nams! Mä olen kerran syönyt avokadopastaa ja oli kyllä niin hyvää! Pitäisi joskus itsekin tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin helppo ja nopea tehdä, kokeile ihmeessä! :)

      Poista
  3. Hmm. ei ole tullut tehdyksi. Ehkä just tuon someähkyn vuoksi. Mutta nyt olis sopivasti kypsiä avokadoja odottelemassa käyttöä, joten... :)

    VastaaPoista
  4. Tää on kyllä ihan paras pasta :) Harmittaa vaan välillä, kun ei kaupasta löydy tarpeeksi kypsiä avokadoja eikä saa pastaa tehtyä. Meilä yhdessä vaiheessa syötiin tätä viikottain, nyt pidetty vähän taukoa, ettei ihan kokonaan kyllästy. Harmi, että lapset eivät ole vielä innostuneet. Mutta sitkeästi jatkan tarjoamista, se on se 15 maistamiskertaa, että makuhermot tottuu. (Välillä kyllä meidän lapsilla vähän enemmänkin) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta että sopivien avokadojen löytäminen on tämän reseptin haastavin osio! : D

      Poista