2014/02/07

Gratinoidut vihersimpukat

Ihanaa perjantaita! Itselleni se (ja koko viikonloppu) onkin vähän poikkeuksellinen. Olen YKSIN kotona. Mies ja lapset lähtivät mökille. Minä jäin kotiin, sillä huomenna luvassa onkin jotakin tosi hauskaa ja jännittävääkin.


Perjantain ja viikonloppuiltojen ruokainspikseksi ajattelin jakaa teille yhden ruokavinkin. Gratinoidut vihersimpukat on superhelppo, nopea ja edullinenkin vaihtoehto esim. alkuruuaksi tai esimerkiksi salaatin ja tuoreen leivän kaveriksi.
Ostan vihersimpukat pakasteena, paketti (josta tulee pellillinen) maksaa muistaakseni alle viisi euroa. Ne voi sulattaa halutessaan jääkaapissa, mutta enhän sitä muista koskaan tehdä. Voi siis lykätä jäisinäkin uuniin.
Resepti menee suurinpiirtein näin:

Sekoita sopiva määrä voita (25g), persiljaa (nippu), valkosipulia (maun mukaan, itse laitan useamman ison kynnen), suolaa, pippuria sekä korppujauhoja. Levitä seos simpukoiden päälle ja lisää vielä parmesanraastetta. Gratinoi uunissa (noin 225 astetta, tarkista simpukkapaketista:D) noin vartin verran. Jäisinä laittaessa menee ehkä viitisen minuuttia pidempään.
Jos tykkää äyriäisistä, valkosipulista ja persiljasta, tämä on takuuvarma hitti. On herkkua hyvän salaatin ja tuoreen vaalean leivän sekä rapsakan kuivan valkoviinin kaverina. Ja muistutan vielä, niin järjettömän helppoa!

 

Nyt painun suihkuun ja ajoissa unille. Palaan eilisiin putiikkituomisiin ehkäpä huomenissa ja sainpa tänään postissakin jotakin tosi kivaa jota pitää teille vilauttaa:)
Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Täältähän löytyi herkullinen blogi! Kiva kun jätit viestiä Syhinään, niin löysin blogisi.

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Olisin kiinnostunut tietämään, mikä kangas sinulla on HTcollectionin Como sohvassa?
    Oletko ollut tyytyväinen? Kävin tänään pyytämässä tarjousta Tempo kankaalla.
    T. Pia

    VastaaPoista