2014/08/23

Pienet juhlat


Viikko sitten juhlittiin pienimuotoisesti mieheni syntymäpäiviä. Ensin meinattiin, ettei mitään juhlia pidettäisi, mutta onneksi päädyttiin kuitenkin pienet juhlat järjestämään. Päiväksi valikoitui sellainen, joka tarjosi takapihallemme mahtavan livemusiikkikattauksen. Lähistöllä esiintyi muutama nimekäs artisti, ja mekin saatiin heidän esityksistään oma osamme terassilta käsin nauttia.



Tavoitteena oli hoitaa juhlat mahdollisimman rennolla otteella. Mielestäni onnistuttiin, mikä on kieltämättä itseni tuntien melkoinen saavutus. Ruokien kanssa oli hiukan miettimistä, sillä juhlatohinat aloitettiin porukalla seikkailupuistossa köysiratoja pitkin seikkaillen ja ruuan piti olla suhteellisen helposti tuon rupeaman jälkeen pöytään nostettavissa. Olipa tuolla Laajiksen puistossa muuten mahtavaa, voin kyllä lämpimästi tuota suositella!







Tuosta aikataulutuksesta johtuen päätin tarjota vieraille pulled porkia. Ensin suunnitelmana oli tehdä siitä hampurilaisia, mutta koska sämpylät epäonnistuivat ja lässähtivät täysin, käytettiin varasuunnitelmaa ja tarjolla olikin pulled pork-tortilloja. Eipä tuo huono ollut tuokaan vaihtoehto, vaikka itse sanonkin. Täytteeksi normivihreät; tomaatti, kurkku, salaatti ja avokado. Lisänä salsaa, piparjuurikermaviilikastiketta ja valkosipuli créme frâichea. Tein lisäksi vielä valkosipuli-yrttilohkoperunoita sekä pasta-pesto-mozzarellasalaattia.
Jälkiruokana kahvit ja tiramisu. Tiramisu onkin siitä kiitollinen tarjottava, että se on oikeastaan pakko tehdä jo edellisenä päivänä, muuten ei ehdi tekeytyä riittävästi.

Ruuat onnistuivat mielestäni ihan hyvin ja yllättävän nopeasti tuon setin sai tarjolle nostettua, vaikka valmiina ei oikeastaan ollut muuta kuin edellisyönä hautunut pulled pork ja tiramisu.




 

Kovin kummoisia koristeluja en lähtenyt virittelemään. Modernisti Kodikkaan ihana Kerttu lainasi meille Anno-valosarjan. Ostin itsellenikin yhdet samanlaiset jotka viriteltiin sisälle tunnelmaa tuomaan. Terassille sytyteltiin illan hämärtyessä lyhtyihin kynttilöitä. Eipä sitä muuta kaivannutkaan.

 
Ilta kului melkeinpä kokonaan ulkona istuskellen ja musiikista nauttien. Loppukesän ilta kyllä viileni siinä määrin, että fleecehuovat ja torkkupeitot tulivat jo tarpeeseen. Miehet vielä ottivat (kesän viimeiset?) krokettipelit. Siinä olikin haastetta, kun yksi pallo oli kateissa ja tilalle otettiin Onnin tennispallo. No arvaahan sen, miten siinä kävi; menipä pallo mihin tahansa, Onni sen kävi noutamassa... Arvaatte varmaan, kuka kuvassa on synttärisankari. Kipparilakin sai syntymäpäivälahjaksi ja kieltämättä onhan kesä tosi pitkäli veneillen mennytkin.

Autotallissa kisattiin vielä yömyöhällä singstar-mestaruudesta. Oli kuulkaas peilipallot ja kaikki viriteltynä, joten kelpasi laulaa. :) Minä olin tuohon aikaan jo täysin unten mailla, rankka työviikko ja juhlavalmistelut (vaikka kuinka rennosti yritinkin ottaa) vaativat veronsa.

Ensi kesälle suunnitteilla on jo uudet juhlat. Niin mukava ilta oli, että kyllähän tästä täytyy perinne tehdä! Laittakaapa kaikki ystävät korvan taakse jo, elokuun puolivälin paikkeilla saattaa kutsua terassijuhliin olla tulossa! :)

Mukavaa sunnuntaita!

-Liina

8 kommenttia:

  1. Nams mitä herkkuja ja ai että teillä on vaan niin kaunista <3

    VastaaPoista
  2. Ihania herkkuja olet tarjoillua ja muutenkin oikein kivalta näyttää! Heti alkoi itse tehdä mieli järkätä jotkut pienet juhlat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ruut! Suosittelen ehdottomasti juhlimista, tekee kaikille hyvää. :)

      Poista
  3. Kivan näköiset juhlat teillä ollut herkkuineen ja kaunis koti missä viettää aikaa.

    VastaaPoista