2014/08/09

Uutta eteisessä


Edellisessä postauksessa kaipaamani liinavaatekaappi kuuli kutsuni. Ihan uskomatonta, mutta eilen illalla Tori.fi:tä selatessani vastaan sattui tämä kaunokainen. Täyspuinen, elämää nähnyt, puhdaslinjainen kaappi 50-luvulta. Tänään ajelimme kaappia katsomaan ja eihän sitä voinut muuta tehdä kuin ottaa sen mukaansa.

Alkuperäinen suunnitelma sijoittaa kaappi olohuoneeseen vaihtui lennossa. Tykkään kovasti olohuoneen kevyemmästä ilmeestä, enkä halua kulkuväylää (ainakaan nyt hetkeen) tukkia isolla huonekalulla. Niinpä kaappi löysi paikkansa eteisestä, jossa ennen oli Ikean Malm-lipasto (jos sellaista neljälaatikkoista olisi joku vailla, täältä löytyy!).


Kaapin päälle sopi täydellisesti Modern Art-valaisin. Olen sen saanut äidiltäni jokunen vuosi sitten joululahjaksi. Lisäksi vielä tuoksukynttilä (joka seilaa näköjään paikasta toiseen), Iittalan Nappula-kynttilänjalka ja peikonlehti. Totuushan tulee olemaan se, että tuollekin tasolle kertyy postia, puhelimet, avaimet, lompakot... No, nautitaan nyt edes pieni hetki, kun tason päällä ei ole mitään ylimääräistä.


Aiemmin seinällä oli diy-akustiikkalevyjä. Neljä vaaleanharmaalla huovalla päällystettyä maalauspohjaa. Niiden tilalle sopi mielestäni paremmin Aalto-museosta ostettu Paimio-tuoliprintti, Valkoisen Harmajan Suvin tekemä printattu kalenteri ja kortti.

Tykkään tästä löydöstäni ihan älyttömästi. Talomme on melko suoralinjainen ja sisustus aika modernia. On ihanaa löytää uudempien huonekalujen sekaan jotakin vähän eriparista ja elämää nähnyttä. Tässäkin kaapissa on naarmu jos toinenkin ja lakkapinta on hiukan halkeillut, mutta niin pitääkin! Jos huonekalulla on takanaan yli 60 vuotta elämää, sen pitää näyttääkin siltä.


Olen ihan superiloinen tästä löydöstäni. Mitäs tuumaatte, oliko hitti vai ihan huti?

Rentoa lauantai-iltaa!

-Liina

24 kommenttia:

  1. Ihana löytö! Täälläkin olisi eteiseen kaappi etsinnässä, kun vaan jaksaisin entisen laittaa myyntiin :)

    VastaaPoista
  2. Älä ainakaan myy sitä entistä vielä...Veikkaan, että kyllästyt tuohon.S.

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis ja sopii tuohon kuin nakutettu, onnea löydöstä!

    VastaaPoista
  4. Ihan mahtava löytö, todella kaunis! :) Meilläkin sisustus melko modernia, mutta alakerran eteis-/välitilaan hankittiin muuttaessa second handina vanha lipasto, joka on ollut ihan huippu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulriikka!! Pienet eriparisuudet tekevät sisustuksesta aina hiukan mielenkiintoisemman. :)

      Poista
  5. Onpa aivan ihana kaappi! <3 Jotain tuollaista mekin aikoinaan etsittiin meidän eteiseen ja yllättävän vaikeaa tuntui olevan. Päädyttiin sit lopulta kuitenkin Ikean lipastoon.
    Ja voi kuinka kiva, että kalenterini on ollut hyödyksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Suvi! Täytyy toivoa että ensi vuodellekin kalenterin tekisit, niin selkeä ja tyylikäs esilläpidettävä se on ollut. :)

      Poista
  6. Todella kaunis! Noissa vanhemmissa kaapeissa on jotenkin hurmaavan sirot mittasuhteet. Etsin myös meille jotain tuon tyylistä, tai vielä vanhempaa, paikkana tulisi olemaan yläkerran aula.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ihanaa kun muutkin ymmärtävät innostukseni. :) Toivottavasti teillekin löytyy tarpeeseen sopiva löytö!

      Poista
  7. Tosi, tosi kaunis ja älyttömän hyvässä kunnossa! Hieno löytö!

    VastaaPoista
  8. Kiitos! Pitkään jouduin etsimään, mutta onneksi odotus ja maltti palkittiin. :)

    VastaaPoista
  9. Ihana löytö!!! Näyttää tosi kauniilta! Itsekin olen jotain tuontapaista etsiskellyt:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Viivi! Olen edelleenkin ihan fiiliksissä kaapista. :D

      Poista
  10. Hieno löytö ja tämä on kaunis kokonaisuus!

    VastaaPoista
  11. Ehdottomasti hieno löytö! Kaapin voisi kyllä lakata, antaisi todella kauniin pinnan ja silti näkyy ikä ja eletty elämä. Tuon kokoiseen kaappiin jo mahtuukin "rompetta" sisään.

    -Saila-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Kieltämättä lakkausta harkitsin, mutta hiomisen työläys ja amatöörin epäonnistumisen mahdollisuus lakkauksessa saivat vielä asian jäämään pohdinnan alle.

      Poista
  12. Tuo kaappi on kyllä rakkautta! Aivan täydellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Olen kyllä edelleen itsekin ihan superonnellinen kaapin löytämisestä. :)

      Poista