2016/03/16

TOMAATTI-MUNAKOISO-FETAPASTA

Yksi suosikkipastoistamme on kautta aikojen ollut ”Puutarhurin pasta”. Sen pääraaka-aineita ovat mm. kesäkurpitsa, punasipuli, paprika, oliivit ja fetajuusto. Tuota pastaa syötiin joskus niin paljon, että siihen ehti ehkä jo vähän kyllästyä. Löysin hiukan vastaavan kasvispastareseptin, jossa oli samoja elementtejä kuin tuossa Puutarhurin pastassakin, mutta pääkasviksena munakoiso. Munakoisoa syömme useimmiten kesällä  marinoituna ja  grillattuna, nyt olikin mukava löytää resepti jossa munakoisoa käytetään hiukan eri tavalla.


Tämänkin reseptin löysin Hesarin sivuilta (klik!) josta täydellisen reseptin voi käydä halutessaan ottamassa talteen. Aika usein lähes kaikki tarvittavat ainekset löytyvät jo valmiina jääkaapista, vain munakoiso, basilika ja feta ovat ehkä sellaisia jotka joutuu erikseen ostamaan.
Lapset eivät grillatusta munakoisosta ole juuri välittäneet, mutta tässä ruuassa munakoisot upposivat kyselemättä ja kakistelematta. Munakoisohan on rakenteeltaan aika tiivis ja tuhti. Koostumuksesta tulee helposti aika vetinen ja luulen että enemmänkin munakoison rakenne kuin maku on on lapsia epäilyttänyt.


Pastat ovat superhelppo ja herkullinen ruoka. Jos vehnää ja hiilihydraatteja välttelee, pasta ei tietenkään silloin paras mahdollinen raaka-aine ole. Meillä pastaruokia syödään säännöllisesti, mutta käytämme aina täysjyväpastaa, jonka ravintoarvo on perinteistä pastaa parempi.
Jos tomaattipohjaisesta pastakastikkeesta ja munakoisosta tykkää, suosittelen ehdottomasti tätä tomaatti-munakoiso-fetapastaa testaamaan!

4 kommenttia:

  1. Näyttää todella herkulliselta annokselta ja kauniit kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos S! Itse tykkäsin tästä tosi paljon, suosittelen testaamaan. :) Kuvien hyvyydestä voi olla montaa mieltä. :D Harmittaa kun niin usein kokkailut tapahtuu iltahämärissä...

      Poista
  2. Tänään tein kasvis-pastavuokaa, joka oli kyllä hyvää! Käytin tomaatti-chilikierrepastaa ja kasviksina herkkusieniä, kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia ja parsakaalia.
    Pasta keitetään ja kasvikset paistetaan oliiviöljyssä paistinpannulla. Kasvisten joukkoon kermaa (käytin maustettua paahdettua paprikaa) sekä reilusti mustapippuria, oreganoa ja teelusikallinen suolaa. Sitten kaikki sekaisin, uunivuokaan ja reilusti juustoraastetta (käytin texmex-raastetta) ja uunissa reilu 20 min. Olipas hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanan helpolta ja herkulliselta! Täytyy testata ehdottomasti. :)

      Poista