2013/11/12

DIY valo-oksa





Lauantaina aamusta lähdettiin lasten ja Onnin (höppänä koiramme) kanssa metsään. Tarkoituksena oli löytää sopivan käkkänä oksa askartelutarpeisiin. Ostin aiemmin viikolla hauskat pienet pallovalot ja suunnitelmissa oli väkertää oksasta ja valoista talvinen koriste olohuoneeseen. Tämähän ei siis ole mikään jouluvalo tai -koriste. Kyse on valo-oksasta tai talvioksasta!

Tarkoitus oli virittää oksa siiman avulla huomaamattomasti, mutta siima pysyi kateissa ja korvaavaksi ripustusnaruksi löytyi mustaa paperinarua. Jos jaksan, vaihdan sen myöhemmin siimaan. Todennäköisesti en jaksa...

Valot vaan oksan ympärille ja muutama pöllö vielä mukaan roikkumaan. Nämäkin siihen eläinteemaan hyvin liittyvät, heh.

Rakas siskoni kehui oksaa ja on se omasta mielestänikin ihan hauska. Lapsista pöllöt on kivoja ja oksa hieno. Niiltä saa aina positiivista palautetta vaikka kyseessä olisi kuinka pöhkö juttu tahansa. Kiva että edes jotkut näiden hömpötysteni päälle ymmärtävät:)
















13 kommenttia:

  1. Hauska idea tuo valo-oksa. Voisin miettiä jotain vastaavaa meidän isoon ikkunaan olohuoneessa. Hmm :)
    Ja onnea uudelle blogille!
    Terveisin Maria P.

    VastaaPoista
  2. on hieno oksa! kuvittelin ensin että laitat sen purkkiin pystyyn töröttämään mutta noin ikkunan edessä on vielä upeampi. saisikohan itsellekin jotain vastaavaa askaroitua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Ihan varmasti sinun käsissä syntyy yhtä jos toistakin hienoa DIY:tä!

      Poista
  3. Millä laitoit oksan roikkumaan kattoon? Siimalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hätäisenä en löytänyt/jaksanut etsiä siimaa, joten laitoin mustalla ohuella paperinarulla. Jos vain jaksan, vaihdan siimaan myöhemmin.

      Poista
  4. Ihan loistava idea! Meillä on olkkarissa niin isot ja korkea ikkunat, että mikään ei oikein näytä miltään, mutta tämä voisi toimia. Hmmmm...

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula! Annolla on myös isoja (1m halkaisija) paperitähtiä jotka jäi vähän kaihertamaan mieltä... Voisivat toimia kivasti isoissa ikkunoissa?

      Poista
  5. Loistava idea tuo valo-oksa ikkunalla. Minä ostin viime vuonna paperitähdet ikkunalle, jos niistä ei olisi, apinoisin varmaan tätä ideaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, Jen! En voi minäkään täysin ideaa omia, inspiraatio oksaan löytyi Kodin1:stä Annon osastolta.
      Itsellänikin on paperitähdille uudet ikkunat etsittävänä, mutta enköhän tähdet jonnekin saa viritettyä!

      Poista
  6. Kaunis oksa! Päädyin tänne arkistoon siis uusimman postauksesi kautta ja sinun täytyisi kyllä ehdottomasti laittaa oksa tänäkin vuonna! :) Aloin jo itsekin harkitsemaan ja pitänee kurkata ensin varastoon, josko sinne jemmatut oksat toimisivat, vai meneekö materiaalinhakureissuksi. No, käpyjä pitäisi muutenkin käydä etsimässä, joten siinä samallahan se menisi.

    Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista