2013/11/06

Leftover - iltapala


Sunnuntai-ilta menee usein kaavalla: ei mitään erityistä ruokaa suunnitteilla, tehdään siis sitä mitä kaapista vaan löytyy. Päädyn usein tekemään suolaista piirakkaa. Täytteeksi kun voi laittaa melkeinpä mitä vaan. Kanaa, kalaa, kasviksia... Mitä nyt tosiaan sattuu löytymään. Pakkasessa pidän melkeinpä aina valmista piirakkataikinaa, joka tekee piirakan valmistuksen ihan supernopeaksi ja helpoksi.Lisukkeeksi vain vähän salaattia ateriaa keventämään. Usein salaattiinkin löytyy jotakin juustonjämia tai vastaavaa, jolla saa hiukan ruokaisammaksi senkin.
Viime viikonlopulta jäi kaappiin kylmäsavulohta sekä vuohenjuustoa. Niistä syntyi nopeasti savulohipiirakka sekä vuohenjuustosalaatti. Piirakkaan laitoin täytteeksi punasipulia ja kylmäsavulohta (molemmat sellaisenaan pohjan päälle), 2 munaa, tuorejuustoa, emmental-raastetta, tilliä, sitruunamehua sekä sitruunapippuria.
 Salaattiin ihan perusainekset, itse tehty öljypohjainen kastike ja vuohenjuusto kiekkoina. Päälle paahdoin kurpitsansiemeniä vielä rapeutta tuomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti