2013/11/14

ONNI


Tämän blogin tarkoitus ei ole kategorioitua tiukasti mihinkään tiettyyn asiaa. Pääasiassa tekstit ja kuvat painottuvat varmasti sisustukseen, mutta kyllä sitä perusarkeakin tulee välillä näkymään.
Iso (tai no, miten sen nyt ottaa) osa arkeamme on koiramme Onni. Tärkeä osa perhettämme, ollut jo 11 vuotta! Rodultaan Onni on jackrussellinterrieri ja nimestään huolimatta hän on tytttö. Pöntöt "vanhemmat" kun olivat koiran nimen päättäneet ennen koko koiran saapumista. Eihän sitä sitten muka enää voinut vaihtaa...


Onni on lapsillemme tosi rakas. Sitä tuntuvat ikävöivän reissussa ollessaan eniten. Onneksi koiramme on lapsiin tottunut ja onkin aivan mainio apuri esimerkiksi aamuherätyksissä (hyppy sänkyyn ja naaman pesu, jaiks!). Isompi lapsista on jo avuksi koiran ulkoiluttamisessa ja hoitamisessa. Hänen vastuullaan on koulupäivän jälkeen pienen lenkin tekeminen Onnin kanssa. Saavat sitten molemmat vähän happea ja liikuntaa. Win-win -tilanne mielestäni!

Eipä sitä osaisi kuvitella elämää ilman Onnia. Tai no, yksi juttu ehkä on sellainen ei niin toivottava. Nimittäin miljoonat valkoiset karvat, joita tuosta karvapallerosta irtoaa ympäri vuoden. Ja paljon. Melkein tuntuu että kaljuksihan se kohta tulee, mutta aina vaan sitä karvaa riittää ja riittää. Sohvalle Onnilla ei ole lupa mennä, mutta annas olla, jos unohdat sohvatyynyt päiväksi paikalleen, niin taatusti sinne on kaivettu työpäivän aikana hieno pesä. Tummaan sohvaan valkoinen koirankarva ei valitettavasti maastoudu kovinkaan hyvin.

Karvanlähtöä lukuunottamatta Onni on mainio koira. Perheenjäsen muiden mukana. Karvanapa, Kananjalka (reppanalla kun tuota jalkaa on rotuunsa nähden vähän turhan paljon), Jojo, Pimpo... Rakkaalla lapsella on monta nimeä!


4 kommenttia:

  1. Oi miten suloinen Onni! Eikä nimi naista pahenna, meidän kissaneidin nimi on Mauno Annikki :) Alkuun kun tuli pikku väärinkäsitys, valittiin kissan nimeksi Mauno ja kun parin päivän päästä totuus paljastui, ei haluttu enää nimeä vaihtaa, lisättiin vain perään naisellisempi Annikki...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tinttu! Onnillekin olisi pitänyt keksiä joku toinen nimi. Nyt Onni on "sukunimeltään" Koipeliini, mutta tosiaan toiselle tyttömäiselle etunimelle olisi ollut hyvin tilaa:)

      Poista