2016/05/15

LOHALS JUUTTIMATTO KEITTIÖSSÄ

Kesän lähestyessä oli mukava päivittää keittiönkin ilmettä. Annon Taival-villamatto oli mukava, mutta ehkä hiukan liian pieni kaksimetrisen pöytämme alle. Villamatto siirtyi mökille, jonne se kokonsa puolesta sopikin paremmin. Matot tuntuvat kiertävän kodin ja mökin välillä sujuvasti ja tällainen kierrättäminen onkin tosi näppärä tapa uudistaa sisustusta.


Ruokailutilan uusi matto on IKEAn LOHALS. Tykkään tuosta juuttimaton luonnollisesta väristä tosi paljon ja matto myös tuntuu jalan alla mukavalta, ei ollenkaan niin karkealta kuin juuttimaton saattaisi kuvitella tuntuvan. Matto on reilun kokoinen, 200x300 cm. Tykkään erityisesti siitä, että tuoli mahtuu matolle kokonaan silloinkin kun tuolissa istuu. Edellinen matto oli sen verran nafti, että takajalat jäivät aina maton ulkopuolelle ja tuntui että tuoli oli vähän takakenossa.


Uutta keittiössä on myös Sinnerlig-jakkara. Koska mattoa ei pöydän alle saanut aseteltua aivan symmetrisesti (ruokailutila asettaa aika paljon rajoitetta pöydän paikalle), halusin tuohon pöydän päätyyn jotakin jotta reilummin esiin jäävä matto ei näyttäisi hullulta ja näkymä säilyisi tasapainoisena. Jakkara sopikin tuohon ihan täydellisesti ja siitä on tullut ainakin nuorimmaisemme suosikkipaikka.
Hiukan minua arvelutti maton materiaali ruokapöydän alla. Toistaiseksi isommilta sotkuilta on vältytty, mutta saapa nähdä miten käy kun ensimmäinen mustikka putoaa vahingossa pöydän alle ja litsaantuu matolle... Olen kuitenkin sisustuksen ja materiaalivalintojen suhteen yrittänyt ottaa rennompaa asennetta: koti on elämistä varten ja jos kaiken valitsisi sen perusteella mikä on käytännöllistä homma menisi vähän tylsäksi.


Suurin riski matolle (-ille) näkyy kyllä yllä olevassa kuvassa. Luonnonmateriaali kun saattaa tuntua niin vastustamattomalta karvakamun mielestä. Toistaiseksi matto on saanut olla rauhassa ja toiminut vain luunsyöntialustana, toivotaan että sama meno jatkuu edelleenkin.

Onko teillä kokemusta juuttimatoista tai niiden puhdistuksesta. Jos jotain sattuisi käymään, olisi hyvä olla vinkkejä jo valmiina. :)

Leppoisaa sunnuntaita, kamut!

-Liina

Ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa / Instagramissa / Bloglovinissa

8 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen! Ja tuo jakkara on ihan täydellinen kokonaisuuteen :)

  VastaaPoista
 2. Mä uskoisin, että tahrat irtoavat suht helposti, sillä kovan kuitunsa ansiosta tahrat eivät imeydy syvälle kuidun sisälle. Mutta meillä on samannäköinen matto Ikeasta, ja se pölyää aivan tajuttomasti sinne maton alle. Laattalattialle ei varmaan ole mitään haittaa, mutta meidän puulattia aikoinaan kärsi kovasti tuosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ettei pahempia vahinkoja sattuisi. Olen kyllä opetellut suhtautumaan mm. mattoihin ja muihin tekstiileihin aika maltillisesti. Jos jotain sattuu niin sattuu. Koti on kuitenkin elämäistä varten ja elämään kuuluu pieni määrä sähläystä. :D

   Poista
 3. Meillä on tämä matto ollut nyt noin viikon ja kämppä haisee edelleen, noh, juutille. :D Onko teillä tämä haju jo lähtenyt vai vieläkö sen huomaa kun saapuu kotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä en ole maton huomannut haisevan oikeastaan missään vaiheessa, vaikka yleensä olen aika tarkkanenäinen. En tiedä sitten onko juutin ominaishaju ollut niin mieto, että se on isossa tilassa "hävinnyt"? Toivotaan että teidän maton haju haihtuisi pian! :)

   Poista
 4. Miltäs matto nyt näyttää :D? (Sama mietinnässä)

  VastaaPoista