2015/10/19

SYYSISTUTUKSIA

 
Viimeinkin sain istutettua jo alkuviikosta ostamani havut ja callunat. Yksi marjakanervakin joukkoon eksyi, mielestäni se tuo kivasti näköä kokonaisuuteen. Betoniset (eivät taida oikeasti betonia olla, mutta menevät mielestäni ihan riittävästi betonista) ruukut on hankittu keväällä Claes Ohlsonilta ja pienempi harmaa ruukku taitaa olla Plantagenista. Suurimman osan istutuksista sijoitin takaterassin portaille (jotka muuten ovat ensi kesän projektilistan kärkipäässä). 
 

Etuterassilla on iso betoninen istutusastia, johon laiton callunoita, pikkukatajan ja pari pientä sypressiä. Tykkään pitää istutukset aika värittöminä ja yksinkertaisina. Vihreä-valkoinenkin istutusasetelma voi olla mielenkiintoinen kun kasvit ovat keskenään erilaisia. Vähän jouluinen fiilis näistä jo meinaa tulla, mutta ei mielestäni kuitenkaan liikaa. Joulujutut saavat nimittäin vielä ihan rauhassa odottaa, ettei iske tylsistyminen jo ennen joulukuuta...
Minkälaisia syysistutuksia teillä on tapana laittaa? Kaipaisin istutusjuttuihin lisää inspiraatiota, joten linkkejä saa vapaasti kommenttikentässä jakaa. :)

Mukavaa maanantaita!

-Liina

9 kommenttia:

 1. Ihanat noi ruukut! Olisikohan niitä vielä myynnissä? Ja kivat asetelmat. Saman tyylisillä mennään meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! :) En ole Clasulla käydessäni noihin enää törmännyt, mutta kannattaa kysäistä josko niitä vielä löytyisi.

   Poista
 2. Onpa kauniita! Minä en ole tälle vuodelle vielä laittanut ollenkaan, mutta ensi viikonloppuna täytynee laittaa. Muratit ja jopa laventelit ovat vielä hengissä, mutta niiden ohelle juurikin valkovihreää: marjakuusia ja callunaa. Perinteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! Onkin ollut niin lämmin syksy, että monet kesäkukatkin vielä sinnittelevät...

   Poista
 3. Ihanat!! Voi hitsin pimpulat, mulla retkottaa kuihtuneet kesäkukat partsilla vieläkin! Kohta ei varmaan noita marjakanerviakaan saa enää mistään jos ei nyt ryhdy toimeen! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Syksy on tosiaan ollut jotenkin niin lämmin, että näihin talvi-istutushommiin piti ihan erikseen havahtua ja siltikin tuntui että tulipa laitettua aikaisin.

   Poista
 4. Ihanat! Mun täytyy kans ehdottomasti saada noita marjakanervia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Marjakanervat on kyllä tosi ihania, viihtyisiköhän ne sisällä? Voisivat olla aika kivoja sielläkin. :)

   Poista
 5. Noi ruukut on aivan ihania! Mäkin tahdon! Onkohan niitä vielä myynnissä? Minä istuttelin valkoisia callunoita ja hopealankoja kimppaan ja sitten ostin punaisia marjakanervia hieman väriä tuomaan :)

  VastaaPoista