2015/09/05

DIY-pöytä terassille

Olemme olleet muutostamme lähtien (yli kolme vuotta siis) ilman kunnollista terassipöytää. Valmiina ei tuntunut meidän budjetillamme sopivia löytyvän, joten päädyimme tekemään pöydän itse. Runkomateriaaliksi valittiin teräs ja kansi tehtiin oman mökin pihapiiristä kaadetusta männystä sahatuista lankuista. Minä piirsin pöydän mallin, isäni hitsasi rungon mittojen mukaan ja mieheni huolehti kannen valmistamisesta. Työnjako oli juuri sopiva ja pöydästä tuli mielestäni tosi hieno!


Teräsrunko maalattiin pensselillä ulkokäyttöön ja teräspinnan käsittelyyn soveltuvalla maalilla. Kaksi maalikertaa oli riittävä määrä peittävän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Jos ihan tarkkaan katsoo, joitakin valumajälkiä maalipinnasta löytää, mutta tällaisessa muutenkin rouheassa pöydässä tuollaiset pienet kauneusvirheet eivät haittaa.Lankut kiinnitettiin toisiinsa kannen alta rimalla ja höylättiin kauttaaltaan. Kuten näkyy, diy-lankut ovat melkoisen eläviä, eli ihan luotisuoraa jälkeä oli aika mahdotonta saada aikaiseksi. Riittävän suora lopputulos kuitenkin on sillä lasit pysyvät pystyssä ja lautaset pöydällä.

Lankut käsiteltiin höyläämisen jälkeen vaaleaksi sävytetyllä puuöljyllä, joka jätti kuitenkin puun syyt kauniisti näkyviin. Sävyvalinta onnistui mielestäni ihan nappiin. Tykkään tuosta vaaleasta puun sävystä todella paljon. Musta runko ja mustat Kartellin Masters tuolit terävöittävät ruokailuryhmää juuri sopivasti. Ne hankittiin viime kevään Hulluilta Päiviltä hyvästä alennuksesta. Kerralla raskin ostaa vain neljä, muutaman tuolin voisi vielä hankkia niin mahtuisi myös kuuden hengen seurue syömään ilman jakkaravirityksiä.


Nyt jälkikäteen on helppo todeta että maltti ja odottaminen kannattivat. Pöydästä tuli juuri sellainen kuin halusimme! Isot kiitokset isälleni ja miehelleni. <3

26 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, itsekin ollaan kyllä tosi tyytyväisiä. :)

   Poista
 2. No on sitte mahtavan upee pöytä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sinun kommenttisi tällaiseen aiheeseen lämmittää erityisesti. <3

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kieltämättä itse tehtyä katselee aina vähän vaaleanpunaisempien lasien läpi. :)

   Poista
 4. Todella hieno pöytä ja tuolit sopii pöytään täydellisesti. Vielä itsetehtynä kaikkein paras. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minä tykkään myös että tuolit olivat nappivalinta tuon pöydän kavereiksi. :)

   Poista
 5. Tosi kaunis pöytä! Hitsasitteko itse myös tuon teräskehikon? Upeeta!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana pöytä !!

  VastaaPoista
 7. Ihana! Ja kaunis kokonaisuus tuolien kanssa. Meillä olisi sama rumba edessä ensi kesänä, ilman pöytää mennään edelleen. Se on meillä pakko tehdä itse, kun ei valmiissa koot riitä, liian pieniä on kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen ihan varma että teidän pöydästä tulee upea. Jään odottelemaan lopputulosta. :D

   Poista
 8. Voi että, upea ja just täydellinen yhdistelmä noiden tuolien kanssa. Ja teillä näyttää olevan todella kauniilla paikalla terassi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Näin pikkupaikkakunnalla asumisessa on puolensakin, maisemia ja tilaa on ihan eri tavalla kuin tiiviimmin rakennetuissa isoissa kaupungeissa. Puolensa molemmissa, vaikka kyllä aika usein kaipaan asumaan isompaan kaupunkiin...

   Poista
 9. Hieno! Meille on tulossa vähän samalla tavalla uusi ruokapöytä, isäpuoleni hitsaa rungon suunnitelmieni mukaan, ja siihen puukansi päälle. Kovasti jo odottelen että koska hän ehtii hitsailemaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sisällekin saa varmasti tehtyä pöydän tosi kivasti itse. Ehkä vaatii vaan vähän enemmän viimeistelyä kuin tuo meidän ulkoversio. :D

   Poista