2016/07/07

YKSITYISKOHTIA KEITTIÖSSÄ

Tykkään pitää keittiön tasoilla kaikenlaista tarpeellista (tai vähemmän tarpeellista mutta riittävän kaunista). Ongelmana on se että tasoille tuntuu kertyvän vähän liikaakin kaikenlaista sälää ja lopputulos on usein enemmänkin sekainen ja sotkuinen kuin kotoisan tyylikäs. Jokunen aika sitten raivailin tasoja ja järkkälin tarpeellisia juttuja uudelleen.

Kahviin liittyvät jutut on koottu tammisellen (Annon) tarjottimelle. Espressoa tulee nykyään harmillisen harvoin keitettyä. Olen vähän laiska putsaamaan tuota pannua, vaikka siinä ei kovin montaa osaa olekaan. Nicolas Vahén makusiirappi (Caramel) on suuri suosikkini. Uusi pitäisikin pian hankkia, nykyisessä on enää pieni tippa pohjalla jäljellä. Vastaava vaniljasiirappi sen sijaan oli pettymys. Makua siinä ei ollut juuri lainkaan ja tuntui kuin kahviin olisi kaatanut vain nestemäistä sokeria. Mutta makuasioita nämäkin, itse tykkään enemmän voimakkaan selkeistä mauista.
Arjen tärkeitä juttuja keittiössä ovat tietenkin puiset kauhat ja lastat. Niitä on hyvä säilyttää lieden läheisyydessä ja Sinnerligin kannu sopii siihen tarkoitukseen täydellisesti. Kannu on tukeva ja riittävän painava, eikä ole pelkoa että se kaatuisi.
Mausteet pysyvät jämpteissä riveissä Granitin betonisella alustalla. Alusta on siitäkin näppärä, että pippurimyllystä varisevat pippurimuruset jäävät tuohon alustalle eikä tasoa tarvitse jatkuvasti olla pyyhkimässä sen takia.


Myös puiset leikkuulaudat toimivat keittiön somisteina. Keittiömme on tosi kylmä sävyiltään; harmaata, valkoista ja mustaa. Mielestäni kokonaisuus on paljon kotoisampi ja lämpimämpi kun tasoilla on puisia tai esim. terrakottaisia yksityiskohtia, kuten tuo rosmaariinipuskan ruukku.

***

Viime aikona en juuri ole kotiin muutoksia tehnyt. Haaveilen edelleen uudesta olohuoneen matosta (Beni Ouarain <3), mutta ennen lomaa erittäin koiranpissalta haisevaa mattoa viedessäni pesulaan, tuo haave kyllä haihtui ihan taivaan tuuliin. :D
Adean tummanharmaa Camp -sohvamme vaatisi myös uusia päällisiä. Aurinko on haalistanut päälliset tosi ärsyttävän värisiksi ja ovatpa ne ottaneet muutamat osumat mm. jäätelöstä ja muustakin syötävästä jota sohvalla on (sääntöjen vastaisesti) syöty. Tällä hetkellä nuo sisustusjutut ovat kyllä vain haaveita, käytännössä niitä ei varmasti ihan vähään aikaan toteuteta. Eipä silti, haaveilu ja suunnittelu on ihan kivaa ja ilmaistakin, kunhan niitä ei käytäntöön lähde viemään.

Tällä hetkellä kuitenkin haaveilen kaikista eniten sateen loppumisesta ja aurinkoisista kesäpäivistä. Vaikka tätä tauotonta sadetta ei ole vielä kolmea päivää pidempään jatkunutkaan, alkaisi kuitenkin jo riittää. Lapset eivät viihdy ulkona ja omakin ulkoilu on ollut vain juoksulenkkejä. Vierumäen jälkeen olen jo pari lenkkiä juossut ja tänään testasin Antin Tallin yhteislenkin. Reipas kymppi juostiin märässä metsässä pääasiassa polkuja ja pururataa pitkin. Minä vähän hölmönä tietysti roikun nopeimman ryhmän hännillä, vaikka parempi olisi ollut tyytyä enemmän palauttavaan tahtiin ja mukavan rentoon juoksuvauhtiin keskivauhdin ryhmässä. 
Mikään ei voita siltikään reippaan lenkin jälkeistä olotilaa, olipa vauhti ollut minkälainen tahansa.

Mukavaa torstaita!

-Liina


7 kommenttia:

 1. On kyllä kivasti järjestetty kaikki tarpeellinen tasoille! Näyttää, ettei pöydillä olis paljon mitään, kun ovat niin siististi tarjottimilla. Pitäis pyrkiä itsekin samaan, mutta ei mahda koskaan onnistua. Ja sitäpaitsi meidän keittiö on muutenkin niin tyhmä, ettei se paljon tasojen siivouksesta parane. Paitsi, jos siivoisin tasot kokonaan ulos talosta ja saisin uudet tilalle. Vaan se ei nyt just ole vaihtoehto. (Jos olisivat edes huonossa kunnossa, voisin paremmin perustella muutosta lähinnä itselleni, mutta kun eivät pahukset ole, niin olkoot siinä sitten).

  Multa ei juokseminen suju. En vaan kertakaikkiaan osaa hengittää oikein. Tai sitten tulee lähdettyä heti kotiovelta liian kovalla vauhdilla liikkeelle ja homma tyssää siihen, kun kyljissä pistää :). Hatunnosto sulle siis täältä!
  Sitkeä kävely on enempi mun laji. Sitä kertyy muutamia satoja kilsoja kesän mittaan pelkästään golfkentällä, kun kierros on yleensä semmoset 12 kilsaa. Ei edes huomaa siinä sivussa kävelevänsä.

  Sateet sais kyllä loppua tosissaan. Ihan just vaikka vaan kaikkien lomailevien koululaisten takia, että saisivat nauttia normikesästä. Sellasista kuin ne oli silloin kuuluisaan ennenvanhaan..

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja harmooninen keittiö.Sama on täälläkin,että keittiön tasoille kerääntyy vaikka ja mitä ylimääräistä.Mutta kun paljon oleskelee keittiössä niin tavaratkin sitten ovat siellä käytössä.Tuo Vahen caramel on myös mun suosikki.

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kauniin näköistä ja kaikki ihanasti järjestyksessä! Tykkään myös säilyttää kaikkea tarpeellista keittiön työtasolla, mutta välillä sitä kamaa kertyy vähän liikaa.

  VastaaPoista
 5. Tuo puinen tarjoitin on tosi kaunis :)

  VastaaPoista
 6. Siis aivan ihana keittiö! Itsekin säilytän kaikkea pientä ryhminä keittiön tasoilla, näyttää jotenkin kodikkaammalta kuin kliinisen tyhjät tasot. Vielä kun saisi keittiöremontin, niin hyvä olisi :)

  VastaaPoista
 7. Upea keittiö ja ihanas paljon tilaa! Itsekin säilytän keittiöntasoilla tavaraa, mutta meillä on niin vähäistä laskutila, ettei ihan mahdottomia mahdu.

  VastaaPoista