2017/02/08

Rentoutumista, akkujen lataamista ja itsensä hemmottelua - pidä huolta itsestäsi


Heipat pitkästä aikaa! Kovin on arki taas vienyt mukanaan; on käyty ihmettelemässä upeita hevosia Apassionata-show'ssa talliporukalla, käyty ratsastusvalmennuksissa ja ihan vaan eletty tätä normaalia arkea. Johan sitä siinäkin on tekemistä riittämiin. Mitä enemmän ikää tulee, sitä rankemmalta kaikki normaalia pidempään valvominen ja muu ylimääräinen tuntuu. Vähän naurattaa tuo oma esittelytekstini - päälle kolmekymppinen. Hehe, totuuden nimissä pitäisi jo kyllä päivittää siihen että melkein nelikymppinen. Iän myötä olen alkanut kiinnittää, osin tosin ihan jo pakon edessä, huomiota omaan jaksamiseen ja erityisesti palautumiseen. Minulle tehtiin syksyllä Firstbeat -hyvinvointianalyysi ja kyllä se kertoi karua kieltä siitä että arki tahtoo olla turhan hektistä eikä palautumista ehdi tapahtua riittävästi. Kieltämättä päivät täyttyvät työstä, harrastuksista, kotitöistä ja urheilusta niin täysin ettei elimistö välttämättä ehdi riittävästi levätä.

Analyysin jälkeen olen yrittänyt tietoisesti lisätä arkeeni hetkiä, jolloin elimistöllä olisi edes teoriassa mahdollisuus palautua. Välttämättä kyse ei ole mistään kovinkaan erikoisesta, sillä analyysin perusteella elimistöni palautui mm. tv:tä katselemalla ja venytellessä. Tuo venyttely ja liikkuvuuden ylläpito on toinen juttu, josta olen pyrkinyt tekemään itselleni rutiinin. Töissäkin saatan palaverin keskellä tehdä muutamia venytyksiä ja vähintäänkin lenkkien välipäivinä huolehdin pidemmistä venyttelytuokioista.

Viikonloppuisin on usein enemmän aikaa nautiskella pienestä arjen luksuksesta. Saunominen ja siihen liittyvät pienet kauneusrutiinit ovat ihana tapa hemmotella itseä. Hankin L'Orealin naamioita hyvällä alennuksella ja niillä sai kyllä ihan kelpo spa-hoidot järjestettyä. Joululta jäänyt amaryllis on ollut antelias kukinnoissaan ja siitä riitti yksi kukka kylpyhuoneen kaunistukseksikin.
Kynttilöillä ja muulla pienellä rekvisiitalla höystettynä tällaisella hyvinkin pienimuotoisella saa itselleen tehtyä mukavan ja rentouttavan hemmotteluhetken. Tällaiset jutut ovat mielestäni parasta arjen luksusta. Aina ei tarvitse massiivisia järjestelyitä ja hulppeita puitteita itsensä hemmotteluun.Huomenna minä ja mieheni lähdemme pienelle minilomalle. Arpaonni oli minulle suosiollinen ja voitin Modernisti Kodikas -blogin arvonnasta risteilyn Tukholmaan! Pienten arkeen lisättyjen hemmotteluhetkien lisäksi on tietysti välillä aika ihanaa nauttia vähän spesiaalimmastakin ohjelmasta. Risteily on sisustus- ja design-teemalla järjestetty ja perjantaina Tukholmaan tutustumista onkin tiedossa kiertoajellen mm. Asplundin tehtaalla ja Svenskt Tennissä vieraillen.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille! (Risteilytunnelmia voitte halutessanne seurata mm. instagramin kautta.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti