2017/05/27

SISKONI KOTI - VINKKEJÄ PIENEN ASUNNON SISUSTAMISEEN

Pikkusiskoni päästi minut kuvaamaan ensimmäistä ikiomaa kotiaan. Hän osti loppuvuodesta kivan kaksion kaupungin keskustan tuntumasta ja on sisustanut tuosta uudesta kodistaan mielestäni tosi ihanan. Poimin hänen asunnostaan muutamia vinkkejä, joilla saa kivasti pieniinkin neliöihin tilan tuntua ja avaruutta.

Eteinen on kodissa tila, joka luo heti sen tärkeän ensivaikutelman. Pienissä tiloissa onkin hyvä jos suurimman osan säilytystilasta voi piilottaa ovien taakse. Pitkän mallisen eteisen toisella seinällä on liukuovikaapit, joiden taakse kätkeytyy ulkovaate- ja kenkäsäilytys, siivousvälineet sekä muutakin yleistä säilytystilaa. Eteisessä on näkösällä vain yksinkertaisen tyylikäs isäni tekemä naulakko. Lattialla on siivousta helpottavat juuttimatot (IKEA Lohals). Ne imevät hurjat määrän hiekkaa ja roskaa, joten muu asunto pysyy helposti siistimpänä.


Makuuhuone on sisustettu vaalein ja neutraalein sävyin. Myös siellä on koko seinän levyinen liukuovikaapisto, jonne yhden naisen vaatteet saa oikein hyvin mahdutettua. Jos tilat ovat yhtään ahtaita, suosisin ehdottomasti noita liukuovikaapistoja. Aamulla on mukava nousta sängystä ja upottaa varpaat pehmeään ja lämpimään taljaan. Tekee ehkä ylös nousemisesta hiukan helpompaa? Makuuhuoneen seinä on maalattu pehmeällä "greigen" sävyllä. Se tuo mukavasti lämpöä vaalean sisustuksen keskelle. Seinälle on tilattu julisteet Deseniolta. Ikean bambupuisista laatikoista on koottu pieni hyllykkö, joka toimii sekä yöpöytänä että säilytyskalusteena.

Olohuone ja keittiö ovat erillisiä tiloja, mutta onneksi ne ovat silti kivasti isolla kulkuaukolla toisiinsa yhteydessä. Valo kulkee kauniisti olohuoneen ja keittiön välillä ja tekee asunnosta ihanan valoisan. Olohuone on kalustettu sekä laadukkaammilla kalusteilla (Adean Camp -sohva sekä massiivitamminen senkki) että edullisemmilla löydöillä (mm. Ikean Bestå -taso). HAY:n sohvapöytä sekä nojatuoli tuovat kivasti särmää sisustukseen. Sarjapöydän siskoni löysi Habitaresta. Olohuoneessa on myös julisteita Deseniolta sekä uniikki tätimme tekemä puupiirros (sarjapöydän päällä), jonka siskoni on saanut ylioppilaslahjaksi. Siskollani on paljon viherkasveja, jotka ovatkin selvästi sisustuksessa pinnalla juuri nyt oleva trendi. Kasvit elävöittävät kodin sisustusta ja vaikka sisustuksen sävyt ovat muuten todella neutraalit, kasvit tuovat sinne mukavasti kodikkuutta ja tunnelmaa. Kun kodin värimaalima on hallittu, pienetkään tilat eivät silloin tunnu levottomilta tai ahtailta. Keittiön matto on samanlainen juuttimatto kuin eteisessäkin. Koska tilat ovat toisiinsa yhteydessä, sisustus pysyy kivan yhtenäisenä kun matot ovat samaa materiaalia. Keittiön seinälle siskoni kokosi Desenion julisteista kivan kollaasin. Lamppu on IKEAN Ranarp. Pöytä ja tuolit löytyivät Askosta edullisesti. Tykkään tuosta keittiön ikkunan mallista tosi paljon. Se tekee kapeaan tilaan hiukan optista harhaa ja tila näyttää vähän leveämmältä kuin se onkaan. Ikkunassa on valkoinen pellavalaskosverho ja kodin muutkin verhot ovat yksinkertaisia valkoisia pellavaverhoja.
Jos siis olet sisustamassa pienehköä asuntoa ja tykkäät siskoni asunnon ilmeestä, muista seuraavat:

-Pidä irtotavaran määrä hallittuna ja jätä esille vain kauneimmat käyttötavarat ja koriste-esineet
-Yhtenäinen ja neutraali värimaailma tuovat tilan tuntua, muutamilla sävyillä saat kuitenkin mukavaa kontrastia pelkän kylmän valkoisen rinnalle eikä sisustus jää tylsäksi
-Suosi tekstiileissä ilmavia ja vaaleita materiaaleja
-Pidä kalustus riittävän väljänä

Kiitos sisko kun sain kuvata kotisi. <3

4 kommenttia:

 1. Eipä kestä. Hyvin ovat viihtyneet Liisa ja Veikkokin, jotka asuvat vitriinissä :D

  VastaaPoista
 2. Ihan piti käydä kuvasta katsomassa että ketkä ihmeen Liisa ja Veikko?! :D

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Oikein kaunis koti. Ihanan rauhallinen värimaailma. Tuolla varmasti viihtyy.

  VastaaPoista