2015/12/21

JOULUTUNNELMAA MÖKILLÄ JA ENSIMMÄINEN JOULULAHJA

Tänään tein viimeisen työpäivän etänä mökiltä käsin. Puuh, meinasi ottaa koville, sillä flunssa on iskenyt oikein kunnolla minuun. Ääntä ei viikonloppuna tullut lainkaan ja nyt on muuten vain vetämätön ja ärsyttävän sairas olo. Tämähän ei sovi yhtään sen kanssa, että kiireisin jouluvalmisteluaika alkaa N-Y-T! Olen juonut kuumaa, saunonut ja käynyt avannossa ja syönyt paljon suklaata. Ehkä tämä tästä vähitellen helpottaa. Joulutunnelmaan on jo aika kivasti päästy, mökille saa jouluisen tunnelman niin helposti aikaiseksi. Tila on pieni, joten jo muutamat koristeet tuntuvat riittäviltä. Mökkisisustus on melko talvinen ja kodikas ympäri vuoden, joten kovin kummoista päivitystä ei sisutuskaan vaadi.


Hyasintti on lempikukkiani. Yleensä suosin kukissa valkoista väriä, mutta nämä sipulit olivat niin kauniita, että päädyin ostamaan syvän siniseksi aukeavat kukat. Hyasintti on melkein kauneimmillaan näin nupulla ollessaan ja melkein jopa toivoisin ettei se ihan heti aukeaisikaan. Tuoksu vain tulee vasta kukan auettua kunnolla, ja se kyllä kuuluu jouluun jos mikä. Alempana olevassa kuvassa näkyy piskuinen joulukuusemme. Mies ja vanhempi lapsi kävivät kuusenhakureissulla ja tuossa tulos. Sympaattinen se ainakin on, ja onpahan vähemmän neulasia karisemassa. Pieniin tiloihin kovin iso ja tuuhea kuusi olisikin ollut vähän hankala, joten tähän minikuuseen voi olla oikein tyytyväinen!Sain vanhemmiltani ihanan 50-luvun nojatuolivanhuksen. Ei se tainnut mikään virallinen joululahja olla (tilanpuutteen vuoksi luopuivat), mutta minä epäilen että tästä tuolista tulee minun paras joululahjani. Se sopii täydellisesti sohvapöydän kaveriksi ja kankaan syvä tumma sävy on todella kaunis. Tämä on laatua ja designia mielestäni parhaimmillaan.


Jouluvalmistelut ovat jo ihan kohtuullisella tolalla, etenkin kun pääsemme syömään valmiiseen joulupöytään vanhempieni luokse. Joulupäiväkin ateria on valmiiksi katettu, silloin pääsemme anopin herkkupatojen ääreen. Huomenna käyn kaupassa ostamassa lastillisen herkkuruokia ja teen joulusiivouksen. Lahjat on aika hyvällä mallilla jo. Ainoa harmillinen juttu on puuttuva lumi, mutta se kun on asia jolle ei mitään voi tehdä, niin sitä on ihan turha murehtia. Nautitaan hämäristä illoista, hyvästä ruuasta ja juomasta, ystävien ja läheisten seurasta ja joulutunnelmasta.

Ihanaa jouluviikkoa kaikille lukijoilleni!

-Liina

4 kommenttia:

  1. Näyttää niin kauniilta. Täällä myös ollaan kovassa flunssassa, onneksi parempaan päin menossa. Paranemisia sinne ja mukavaa joulun aikaa!

    VastaaPoista
  2. Todella kaunis joulutunnelma! Näyttää tunnelmalliselta♡ Ja upea tuo nojatuoli!

    VastaaPoista