2016/01/02

Joulu paketissa

Joulun jälkeen minut valtaa eräänlainen henkinen ”joulukrapula”. Tuntuu että niihin muutamiin päiviin on latautunut usein vähän turhankin paljon paineita ja odotuksia. Vaikka joulu olisikin ollut mukava ja onnistunut, heti joulunpyhien jälkeen tekee mieli riisua koti joulukoristeista, järjestää saadut lahjat paikoilleen ja siirtyä takaisin arkirutiinien pariin. Monesti jääkaappi pursuaa edelleen (!) jouluruokia, juustoja ja muita herkkuja. Suklaatakin riittää vähintään uuteen vuoteen asti, vaikka meidän perhe sitä  melkoisella tahdilla on pistellytkin menemään. Jälkeenpäin sitä miettii että olisipa taas osannut hoitaa ostokset ajatuksella, suunnitelmallisemmin ja järkeä käyttäen. Lahjojenkin (etenkin lasten) kanssa olisi voinut olla maltillisempi. Toisaalta tuon kaiken (järjen lähtemisen ja ostovimman riistäytymisen käsistä) ymmärtää, onhan joulu ainakin itselleni yksi tärkeimmistä ja tunnelmallisimmista juhlista ja senpä takia siinä on aina oma erityinen latauksensa. Pienoisesta jouluähkystä huolimatta haluan jakaa muutamia tunnelmapaloja meidän perheen joulusta 2015.


Tärkeä jouluperinne joka varmasti useimpien jouluun kuuluu, on tietenkin joulusauna. Vietimme jouluaaton vanhempieni luona ja pääsimme saunomaan heidän tunnelmalliseen pihasaunaansa.


Joulupöydässä nautitaan rauhassa (mikäli lapset eivät repeä liitoksistaan joulupukkia odottaessaan) jouluateriasta. Itselleni puoli ruokaa on usein jo pelkkä kaunis kattaus.




Tulihan se pukki vihdoinkin, ja lahjojakin kaikille jakoi. Koiria unohtamatta! Lapset toimivat pukin apulaisina lahjojen jakamisessa auttaen. Aattoiltana ei enää hienostella, vaatteet on vaihdettu mukaviin oloasuihin.


Joulupäivän aamuna oli selvillä nuorimman lapsen lempilahjat: kettukarkki-villasukat ja sohvalla pötköttelevä Pelleksi nimetty jättikokoinen pöllöpehmo.


Toivottavasti joulu oli teillä rauhallinen, rentouttava ja muutenkin toiveidenne mukainen. Mukavaa alkanutta uutta vuotta!

-Liina

2 kommenttia:

  1. Samoja tuntemuksia täälläkin joulusta.Se menee aina niin äkkiä ohi,ensi joulu onkin viikonloppuna ja uusi vuosi.Meillä on joukujutut loppiaiseen saakka,siihen joulu päättyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jotenkin joulua odotetaan niin kamalasti ja sitä valmistellaan hirveällä vimmalla. Sitten koko homma onkin ohi muutamassa päivässä, ei ihme että vähän tyhjä olo jää. :D

      Poista