2016/11/27

PEDATTU SÄNKY AVAIN ONNEEN?Keskisuomalainen kirjoitti eilen että sänkynsä petaavat ihmiset tuntevat itsensä onnellisiksi. Ehkä hiukan kärjistetty ja suoraviivaistettu lausahdus, mutta mielestäni siinä on kyllä vinha perä. Joskin omalta osaltani toivon ettei sängyn petaamattomuus kuitenkaan automaattisesti tarkoita ettei siitä huolimatta voisi olla onnellinen. Meillä kun sängyt pedataan pääasiassa vain viikonloppuisin, jos silloinkaan.
Makuuhuoneet sijaitsevat yläkerrassa, ja täytyy tunnustaa että aamulla kun alakertaan lähtee, yläkertaan usein seuraavan kerran palaa vasta illalla nukkumaan mennessä. Eipä siis paljon petaamaton sänky silmiä särje.

Ymmärrän kyllä tuon pedatun sängyn onnellisuutta tuovan vaikutuksen. Itselleni on tärkeää että koti on pääosin järjestyksessä, tavarat paikoillaan ja pahimmat sotkut siivottu pois. Tavararöykkiöt, paperipinot ja muu epäjärjestys tuo omalla kohdallani kaaoksen helposti myös ajatuksiin. Ympäristössä joka on miellyttävä silmälle, myös ajatus tuntuu kulkevan esteettömämmin. 

Pimeänä vuodenaikana onnellisuutta ja iloa lisäävät (sen pedatun sängyn lisäksi) pienet asiat kuten kynttilät tai kukat. Joulukukkien sesonki on jo alkanut ja johan muutama ihana sipulikukka on minunkin pitänyt hankkia. 

Alla vielä kuva eräästä onnea tuovasta. Huonoinkin tuuli kääntyy kun tämä nappisilmä tulee kainaloon pyytämään rapsutuksia tai tuo palloa kutsuen leikkimään. 

Ihanaa sunnuntaita ja ensimmäistä adventtia!4 kommenttia:

 1. Mistä olet hankkinut tuon valkoisen päiväpeitteen? Täällä etsinnässä simppeli valkoinen päiväpeite ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiväpeitto on Annon mallistoa ja hankittu aikoinaan Kodin1:stä. Harmittaa ettei Annoa enää mistään saa, oli suosikkini!

   Poista
 2. Voih, tuohon päiväpeittoon minäkin silmäni iskin. Harmi tosiaan, kun sitä ei enää saa. Uuteen kotiin juuri muutettiin ja ostettiin uusi sänky. Sänky on leveämpi ja korkeampi kuin vanha, joten vanha päiväpeitto ei oikein istu.

  Meilläkin ennen makkari oli yläkerrassa ja mies vielä nukkui miten sattuu (työn takia), sänky oli harvoin pedattu. Nyt makkari on olkkarin vieressä, joten kauniille päiväpeitolle on nyt todellakin tarvetta.

  VastaaPoista
 3. H&M Homen valikoimissa on ollut mielestäni kivoja päiväpeittoja. Ainakin ihan vaaleanharmaa tosi kiva on viime aikoina siellä silmään pistänyt. Ihan valkoisista en ole varma onko juuri nyt kyllä valikoimissa. Harmi tosiaan ettei noita Annoja toistaiseksi mistään enää saa. :(

  Jos makuuhuone olisi meillä oleskelutilojen välittömässä läheisyydessä, niin minäkin kyllä sänkyä paljon tunnollisemmin petaisin. :)

  VastaaPoista