2018/03/10

PIKKU-WC:N KEVÄTFREESAUS


Taitaa olla lähestyvä kevät ja lisääntyvä valo, mikä saa sisustusinnon viimeinkin heräämään syvästä talvihorroksesta. Koko talvena en ole sisustanut yhtään. Sohva on olohuoneessa tainnut kertaalleen vaihtaa paikkaa, mutta siinäpä oikeastaan kaikki mitä voi sisusteluksi lukea. Paljon on kotona pieniä asioita jotka kaipaisivat kohennusta tai muutosta. Aikaa, tai rahaakaan niihin ei juuri nyt ole laittaa, joten täytyy keksiä jotakin muuta millä ilmettä saa piristettyä.

Yläkerran pieni wc on kodinhoitohuoneen (joka siis talomme ainoa oikea murheenkryyni) lisäksi ainut remontoimaton tila. Periaatteessa ihan toimiva, enkä sinne kaipaa oikeastaan mitään isompaa toiminnallista muutosta. Laskutilaa olisi ehkä kiva olla enemmän ja valaistus saisi olla parempi. Wc on kuitenkin tosi vähällä käytöllä, joten senkään takia siihen ei ole mitään isompaa panostusta remontin aikana tai myöhemminkään laitettu.


Mielestäni sisustamisen kulmakiviä on siisteys ja järjestelmällisyys. Siksipä wc:n freesaus alkoikin laattalattian kuuraamisella, peilin pesemisellä ja pintojen pyyhkimisellä. Täytyy tunnustaa että kovin harvoin tuota lattiaa on ihan ämpärin ja harjan kanssa tullut putsattua, mutta nytpä sen sain aikaiseksi. Melkeinpä tuntui että lattia olisi uusittu kun sen kunnolla pesin ja saumat puhtaiksi hinkkasin.Kunnon perusteellisen siivouksen jälkeen oli mukava levittää lattialle uusi pehmeä matto, jonka löysin H&M Homen alesta. Uudet käsipyyhkeet ovat myös H&M:n mallistoa. Tyylikäs saippuapullo (tämä Dermosilin Kaura-saippua on myös ihanan tuoksuista!) ja palmuvehkasta taitettu oksa viimeistelevät wc:n freesatun ilmeen. Aika vähällä rahallisella panostuksella (noin 15 euroa) yläkerran vessan ilme raikastui mielestäni tosi kivaksi. Aina ei tarvitse massiivista remonttia ja kalliita hankintoja sisustuksen päivittämiseksi.

Ihanaa lauantaita!

-Liina

1 kommentti:

  1. Itsekin tumin että olisi aloittanut isomman rempan wc-tilassa mutta pieni sisustus saa nyt riittää. Kivat vinkit sain tästä sinun jutusta. Varsinkin kasvin tuonti vessaan hyvä idea.

    VastaaPoista