2018/03/28

PARSASALAATTI PÄÄSIÄISPÖYTÄÄN




Ajattelin vinkata vaikkapa pääsiäiseen sopivasta ruokaisasta salaatista. Tämä parsasalaatti pääsiäisteemasta huolimatta on oikein hyvä tarjottava myös myöhemmin keväällä ja alkukesällä. Parsasesonki on pian parhaimmillaan ja jos olet parsan ystävä voit käydä katsomassa toisenkin parsareseptin täältä.

Parsasalaatti on kauneimmillaan laakeaan vatiin, lautaselle tai kulhoon rennosti kasattuna (kuvassa olevan vanhan tarjoiluvadin olen saanut äidiltäni). Tarjoiluvatiin asetellaan salaatit ja yrtit ja päälle pirskotellaan kastiketta. Salaattia pyöräytellään sen verran että kastike saadaan sekoittumaan joukkoon tasaisesti. Muut ainekset asetellaan rennosti salaattipedin päälle.

Raaka-aineet:

-Erilaisia salaatteja (tässä käytin mm. salanovaa, baby pinaattia ja jääsalaattia)
-Tuoretta minttua (halutessasi myös tilliä)
-Herneitä
-Napakaksi keitettyä vihreää parsaa
-Keitettyjä kananmunanpuolikkaita
-Parmesanlastuja

Kastike:
-oliiviöljyä (noin 1/2 dl)
-suolaa (0,5 tl)
-mustapippuria (pari pyöräytystä myllystä)
-hunajaa (1 rkl)
-sitruunamehua (1 rkl)
(määrät viitteellisiä, maistele!)

Tämä salaatti on tosi ruokaisa mutta silti ihanan raikas. Mielestäni se sopii tosi hyvin pääsiäismenuun lampaan tai karitsan kaveriksi.

Mukavaa pääsiäistä!

-Liina


2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä :). Kuulostaa helpolta ja herkulliselta.

    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Oi, näyttääpä herkulliselta salaatilta! Parsa on mun herkkua <3 Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista