2018/05/05

UUDEN SOHVAN HANKINTA

Sohva on monesti olohuoneen, ja ehkäpä koko kodin näkyvin ja myös hinnakkain huonekalu. Sen tulisi kestää lasten leikkejä, usein myös lemmikkieläimiä ja kaikenlaista muutakin arkielämää. Tärkeää olisi tietysti myös että sohva sopisi mitoiltaan ja ulkonäöltään ympäröivään tilaan ja tyyliin.
Sohvalle kokoonnutaan perheen kanssa katselemaan televisiota, siinä luetaan, tehdään käsitöitä, leikitään lasten kanssa ja istutaan iltaa ystävien kesken. Siksipä mielestäni sohvan valintaan kannattaa käyttää hiukan aikaa ja vaivaa, jotta lopputulos palvelee vuosia kuten meitä tämä Adean Camp-sohva, joka on meidän pesueen mukana yli kymmenen vuotta kulkenut.

Nyt on kuitenkin aika etsiä uutta sohvaa olohuoneeseemme. Harmillisesti divaanisohvan toisen osan jousitus rikkoutui alkuvuodesta. Ensin sohvaan ilmestyi kohouma, joka oli lähinnä esteettinen haitta, mutta jonkun ajan kuluttua jousituksen tukirakenteet pettivät kokonaan ja nyt ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jousituksen korjaus tai uuden sohvan hankkiminen. Jos sohvamme olisi ollut alle kymmenen vuoden ikäinen, jousitus olisi korjattu takuutyönä maksutta. Harmillisesti sohvamme on muutaman kuukauden yli kymmenen vuotta, joten mikäli päädymme sohvan korjauttamaan, laskun maksamme itse. Kovasti olen tässä puntaroinut mikä olisi järkevin ratkaisu. Sohva miellyttää tyylin ja muotoilun puolesta minua edelleen, eli sen takia uutta sohvaa ei tarvitsisi ostaa. Päällinen sen sijaan on jo kovin haalistunut ja vaatisi uusimista. Kustannuksena jousiston korjaus ja uusi päällinen ovat sen verran suuri investointi, että alan jo vakavasti harkitsemaan uuden sohvan hankkimista. Sääli on toisaalta tätä sohvaa pois heittää, joten täytyy ensin selvitellä löytyisikö sohvalle, tai edes tuolle toiselle osalle käyttöä jonkun muun kodissa Kuvista näkyy hyvin irti ponnahtaneet jouset. Epäilen että osasyynä tähän rikkoutumiseen voi olla se että lapset ovat vuosien saatossa käyttäneet sohvaa aika usein trampoliinin korvikkeena. Olemme tämän rikkinäisen sohvan kanssa jo useamman kuukauden pärjänneet ja se johtuu kyllä ihan siitä että tv on meillä sijoitettu erilliseen tv-huoneeseen ja olohuoneen sohva on arkisin aika vähällä käytöllä. Minä en ainakaan työpäivän, kotitöiden ja harrastusten jälkeen juuri muuta ehdi kuin kaatua sänkyyn! Siksipä olohuoneen sohvaa ei ihan niin kovasti käytetä ja harvoin siinä montaa perheenjäsentä kerrallaan istuskeleekaan. Koska sohva on kuitenkin tosi näkyvällä paikalla, en kyllä ajatellut sohvaa tuollaiseksikaan jättää vaan kyllä uuden hankinta on nyt kuitenkin edessä.


Itselläni on yksi varteenotettava vaihtoehto mielessäni, mutta mielelläni kuulisin onko teillä hyviä suosituksia uudeksi sohvaksi. Sohvan ei tarvitse välttämättä olla enää divaanisohva, vaan ihan normaali kolmen istuttavakin voisi sopia. Kooltaan sohva saisi kuitenkin olla reilu, olohuoneemme on aika iso ja huonekorkeuttakin riittää joten kovin pieni sohva näyttäisi tilassa vähän hassulta. Otankin mielelläni suosituksia uudesta sohvasta vastaan! Minkälaisen sohvan sinä olohuoneeseemme hankkisit?

1 kommentti:

  1. Meillä on ollut nyt neljä vuotta HT-collectionin Donna-kulmasohva ja ollaan edelleen tosi tyytyväisiä.

    VastaaPoista