2015/06/25

Tarinat tavaroiden takana - Riihimäen lasipurkki

Olen yhä enemmän alkanut arvostaa tarinoita tavaroiden takana. Pelkän tavaran haaliminen ympärilleen vain huvin vuoksi ei aina tunnu kovinkaan mielekkältä. Tähän toki täytyy heti tarkentaa, että kieltämättä joskus on kyllä ihanaa saada jotakin uutta tarpeetonta tai tarpeellista ihan ilman mitään syytä, vailla sen suurempaa funktiota tai erityistapahtumaa. Pointtini tässä oli kuitenkin se, että jokin esine, huonekalu tai asia saa ihan erilaisen merkityksen kun sen takana on jonkinlainen tarina tai muisto.


Juhannuksena sain äidiltäni tuliaisena vanhan pienen lasipurkin, jossa oli myös lasinen kansi. Purkki oli täytetty marengeilla (äitini tietää että ovat suurta herkkuani). Lasipurkki on Riihimäen lasin valmistama ja sopii mökillemme ihan täydellisesti. Sinne on hyvä säilöä karkit, keksit tai muut herkut.


Kerroksellisuus, uuden ja vanhan yhdistäminen modernilla otteella on se suunta, johon sisustusta kotona ja mökillä haluan viedä. Moni huonekalu saattaa olla uutena ostettu, mutta ostoon liittyy usein jokin tarina tai tapahtuma. Muutamista kotimme design-esineistä lähes kaikki on saatu lahjaksi; Modern Art-valaisimen sain vanhemmiltani jouluna jo vuosia sitten, Caravaggion ja String-hyllykön olen ostanut itse itselleni syntymäpäivälahjaksi. BoConceptin nahkatuoli on yhteinen 10-vuotishääpäivälahjamme ja Artekin jakkarakin on saatu syntymäpäivälahjaksi.

Vanha liinavaatekaappi löytyi Tori.fi:stä ja naurattaa edelleenkin kun mietin sen hakureissua. Kaikenlaista säätöä siihenkin reissuun mahtui, autossa oli melkoisen ahdasta ja nolona tunnustan että ihan ei ehkä liikenneturvallisuutta noudatettu lasten ja kaapin lastauksessa... Lisäksi kotoamme löytyy jonkin verran diy-huonekaluja ja niistä uusimpana postausvuoroaan odottelee terassipöytä. Siitäkin löytyy varmasti myöhemmin muisteltavaa, lankut kun on sahattu mökkirannastamme kaadetusta isosta männystä ja teräskehikko on isäni hitsaama. Tavallinen huonekalu saa ihan erilaisen arvon, kun siihen liittyy jotakin tunneperäistä.

 

Ja tiedättekös mitä. Tässä alkaa vähitelle lomatunnelma nousemaan, aamuherätyksiä jäljellä enää yksi! Nyt vain täytyy toivoa, että säätila alkaisi muistuttaa vähän enemmän kesää. :)
 
Ihanaista loppuviikkoa kaikille!
 
-Liina
 
///
 
My mother gave me a beautiful glass jar. It's perfect to our summer house!

1 kommentti:

  1. Totta turiset, ihana kun tavaroilla ja huonekaluilla on tarina :) Hyvää lomaa <3 Loma on loma säästä huolimatta!

    VastaaPoista