2015/10/24

Ruokailutilan uusi matto

Pitkä karvalankamatto on ruokailutilassa melko epäkäytännöllinen. Tai no, miten sen nyt ajatteleekaan, imeehän se sisuksiinsa kyllä kaikki leivänmurut ja muut epämääräiset asiat, mitä pöydältä saattaakaan tipahdella. Kaipasin kuitenkin helpommin puhdistettavaa ja luonnonmateriaalista tehtyä mattoa tuohon ruokapöytämme alle. Juuttimatto (esim. tämä Ikeasta) oli yksi vaihtoehto, mutta hiukan epäilin sen olevan liian houkutteleva Almalle purtavaksi. Päädyin Annon Taival-villamattoon, jonka ostin rapsakalla -40 % alennuksella. Maton sävy on lämpimään taittuva harmaa, joka sopii mielestäni mukavasti kylmän laattalattian kaveriksi.


Matto on kokoa 160x230 cm. Haluaisin että matto olisi isompi, mutta se näyttäisi hassulta koska sitä ei saisi aseteltua pöydän alle symmetrisesti. Jos joskus talon rakennamme, ruokailupöytä tulee sellaiseen paikkaan jossa sen ympärillä on riittävästi ilmaa ja tilaa.
Vaikka villan ajatellaan olevan materiaalina hankala, itse uskon että se on luonnollisen likaahylkivän ominaisuutensa takia myös ruokailutilassa hyvä materiaali. Jos joskus isompi vahinko sattuu ja matto vaatii kunnon pesua, niin kyllähän sekin onnistuu.
 Valio-myrsky oli pudottanut viereisellä tontilla olevasta isosta lehtikuusesta komean oksan, josta sain kaunistusta maljakkoon. Harmillisen lyhytaikainen ilo tosin nuo oksat olivat ja tiputtelivat neulaset aika nopsaa tahtia pois. Naurattaa vieläkin kun toissasyksynä etsin kissojen ja koirien kanssa lehtikuusia, enkä tajunnut että sellainen (ja varsin iso kaiken lisäksi) tönöttää ihan tuossa vieressä...Mitä tykkäätte matosta? Esimerkiksi täältä näkee miltä vanha matto näytti. Ja jos rupeaa tämä villainen tympimään, niin mattorallinhan voin aloittaa taas uudestaan. :)

Mukavaa ja tunnelmallista viikonloppua kaikille! Erityisesti muutamille uusille lukijoille, joita ilokseni on blogiani seuraamaan tullut. <3

-Liina

13 kommenttia:

 1. Mä tykkään kovasti, mutta meillä onkin sama matto oman ruokapöydän alla :) Teillä on niin kaunista <3

  VastaaPoista
 2. Tosi nättiä on (kuten aina), mutta vähän pieneltähän tuo matto ehkä näyttää kun pöytänne taitaa olla melko suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä matto on pienempi, mitä haluaisin sen olevan. Luulen kyllä, että 200x300 cm olisi jo ihan järkyttävän iso! Löytyisiköhän jotain välimallia ilman että täytyisi olla mittatilaustyötä?

   Poista
 3. Hyvältä näyttää ja kaunis tuo maton väri. Ajatuksetkin tuntui kovin samanlaisilta, itsekin haluaisin ruokapöytämme ympärille enemmän tilaa. Meillä taitaa olla muuten samanlainen ruokapöytä ja lattialaatta sen alla hyvin samanlaista..( ;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Olen tosiaan sitä mieltä, että tuollaiset erkkerit (vai mikä lie onkaan) on vähän vanhanaikaisia. Ahtaalta tuntuu ja jotenkin sitä vaan kaipaisi ilmaa enemmän pöytäryhmän ympärille!

   Poista
 4. Minunkin silmään vähän nafti mutta voi johtua tilasta pöydän ympärillä. Kauniit värit kuitenkin.
  Meillä on pöydänvaihto edessä ja teidän pöytä näyttää upealta: mikähän pöytä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo matto vähän liian pieni, ei voi kieltää. Isompaa ei vain saisi kauniisti ja symmetrisesti aseteltua pöydän alle, kun pöydän on pakko olla melkein ikkunassa kiinni ettei kulkutila käy ahtaaksi. Pöytä on hankittu Kodin1:stä vuosia sitten. Oli edullinen (noin 500 euroa) vaikka onkin ihan täystammea. :)

   Poista
 5. Minunkin silmään vähän nafti mutta voi johtua tilasta pöydän ympärillä. Kauniit värit kuitenkin.
  Meillä on pöydänvaihto edessä ja teidän pöytä näyttää upealta: mikähän pöytä se on?

  VastaaPoista
 6. Oijoi, oispa ittelläkin tuollainen keittiö ^_^ <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tykkään kyllä itsekin edelleen uudesta keittiöstämme tosi paljon.

   Poista
 7. Kiva kuulla että sinäkin tykkäät! Matto on kyllä ihana, kun siitä saa niin helposti kaikki roskat imuroitua pois. :)

  VastaaPoista
 8. Kaunis matto. Täällä on myös etsinnässä useampikin matto jotka pysyisivät puhtaana eteisessä ja keittiössä.

  VastaaPoista