2015/11/28

Helpoista helpoimmat adventtikynttilät


Ensimmäinen adventti on itselläni ollut yleensä ajankohta, jolloin joulunodotus, joulufiilistely ja -koristelu on ollut lupa aloittaa. Silloin sytytetään kausivalot ja joulutähti. Pientä varaslähtöä on usein tullut otettua, niin tänäkin vuonna. Erityisiä adventtikynttilöitä tai -kynttelikköjä meillä ei ole tainnut koskaan olla, mutta viime viikonloppuna asettelin neljä isoa valkoista kynttilää betonipenkille havunoksan ja käpyjen kanssa. Saavat toimia tänä vuonna adventtikynttilöinä.

Kävyt eivät ole ihan tuosta lähimetsästä noukittuja, vaan ne keräsin Teneriffalta vuoristotien varrelta. Niitä piti sitten matkalaukussa aikamoinen määrä kotiin kantaa. Aika komeita ovat kyllä kooltaan!

 

Melko neutraalein joulukoristeluin vielä mennään. Joulutähti on ripustettu ikkunaan. Jo lähes perinteisen jouluoksankin hain ja ikkunaan ripustin, mutta kokonaisuus näytti vähän turhan levottomalta tuon tähden kanssa yhdessä, joten valo-oksa saa siirtyä jonnekin toisaalle. Joulutähden lisäksi ensimmäiset hyasintit on hankittu ja muutama paperitähti kiinnitetty ruokailutilan ja olohuoneen välille.Kovin paljoa kummempia koristuksia tässä tuskin tulee juuri laiteltua. Vielä ei tiedä vietetäänkö joulu kotona vai mökillä ja se hiukan hillitsee kaikenlaisen ylimääräisen laittamista. Tänään kyllä sorruin hankkimaan huonekuusen sekä joulumarkkinoilta muutaman joulukoristeen.

Mitenkä teillä muilla, tuleeko jouluksi laitettua koti ihan uuteen kuosiin vai riittääkö vähempi koristeiden ja rekvisiitan määrä?

Kivaa lauantai-iltaa!

Liina

7 kommenttia:

 1. Eipä uskoisi,että eka adventti jo huomenna.Meillä on parit jouluvalot sisällä ja aitoja kuusia terasseilla.Huomenna leivon pipareita.Vähän tunnelmaa jouluun,eikä valtavia muutoksia kotiin tule jouluksi.

  VastaaPoista
 2. Eipä uskoisi,että eka adventti jo huomenna.Meillä on parit jouluvalot sisällä ja aitoja kuusia terasseilla.Huomenna leivon pipareita.Vähän tunnelmaa jouluun,eikä valtavia muutoksia kotiin tule jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulutunnelma ei tosiaan välttämättä isoja juttuja vaadi, vähän jouluisia tuoksuja ja kukkia tekee jo ihmeitä!

   Poista
 3. Voi kun ihanan näköstä! Juuri sopivasti minun makuun koristustakin. Itse en ole ehtinyt laittamaan vielä yhtään mitään, jotain paperitähtiä pitäs kyllä hankkia. Ja kuusikin sitten jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 4. Ulkovalot on laitettu jo lokakuussa terasseille. Pari paperitähteä koristaa olohuoneen isoja ikkunoita sekä lipaston päällä on iki-ihana Joy-kynttelikkö. Vanhan omenalaatikon käänsin nurinpäin, siihen valkoisen lampaantaljan sekä kaksi paperinarusta tehtyä isoa. valkoista valopalloa. Niistä tulee ihana hämyisä tunnelma tässä kaamosajassa!
  Huonekuusi, männynoksa maljakossa sekä valkoiset amaryllikset on jo hankittuna ja kynttilöitä myös poltetaan urakalla.
  Oikeaa kuusta ei tänä vuonna laiteta, koska vietämme sukujoulua Kuusamossa, jossa on lumitakuu.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joy-kynttelikkö on ihana, itsekin olen siitä haaveillut. :)
   Joulukoristeenne kuulostavat kyllä tosi ihanilta!

   Poista