2016/03/17

Energiaa arkeen - VIHERSMOOTHIE

Sitkeän kuumetaudin sairastamisen lomassa on ehtinyt miettiä lukuisia kertoja kuinka onnellinen terveydestä saa olla. Tämäkin tauti on onneksi vain ohimenevää sorttia, mutta tässäkin lyhyessä ajassa terveyden merkitys on jälleen tullut tärkeämmäksi. Omasta terveydestä voi pitää monella tavalla hyvää huolta. Liikunta, uni ja terveellinen ravinto ovat ehkä niitä olennaisimpia. Niihin on itse myös helpointa tehdä muutosta, jos jokin osa-alueista on päässyt repsahtamaan (tunnustan kaikkien kolmen kohdalla!). Noiden kolmen lisäksi olisi hyvä elää mahdollisimman stressittömästi. Se onkin sitten vähän vaikeampi rasti, ainakin omalla kohdallani. Toiset kun ovat luonnostaan helpommin stressaantuvampaa tyyppiä. Vaikka osa stressistä, siitä palautumisesta ja sen siedosta selittyykin persoonaan liittyvillä tekijöillä, on varmasti myös tietoisesti opeteltavissa vähän iisimpi ote elämään ja asioihin ylipäätään.

Koska mikään asia ei ole muutettavissa yhdellä päätöksellä tai kertarysäyksellä, päädyin tarttua tähänkin isoon ja tärkeään haasteeseen pala kerrallaan. Ensimmäinen on tehdä terveellisempiä valintoja ruokailuun liittyen. Ärsyttävintähän tässä kaikessa on se, että minä oikeasti uskon tietäväni miten syödään hyvin ja terveellisesi. Vaikeinta on viedä tuo tieto arkeen ja niihin todellisiin tilanteisiin.


Tein eräänä viikonloppuna terveelliseksi aamiaiseksi vihersmoothien. Uskon että tuossa lasillisessa oli aikamoinen määrä hyvää tekeviä vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja.

 

VIHERSMOOTHIE

           

 appelsiini

mantelimaitoa

maustamatonta jugurttia

avokado

babypinaattia

puolikas banaani

kiivi-hedelmä

 
 
Tuli herkullista ilman yhtään lisättyä sokeria! Niin vain upposi lapsillekin avokadoineen ja pinaatteineen päivineen. :) Jospa seuraava rasti olisi sitten vaikkapa kunnolliset yöunet. Siihen helpointa on vaikuttaa menemällä aikaisin nukkumaan. Yritän tänä iltana!
 
Reipasta ja energistä loppuviikkoa!
 
-Liina
 

4 kommenttia:

 1. Mäkin pikkuhiljaa alan päästä vihersmoothien makuun. Pitäisi tehdä useammin, niin näppärästi sais vihreetä syötyä noin! Mulla ollut unien suhteen mielenkiintoista viime aikoina kun alotin uuden migreenin estolääkkeen. Se tainnuttaa unille pari tuntia lääkkeenoton jälkeen. Ompahan tullut mentyä nukkumaan n.4-5h aiemmin kuin yleensä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työläin homma on aina se blenderin tiskaaminen...
   Sua ei voi kyllä nyt syyttää ainakaan iltakukkumisesta. :D

   Poista
 2. Jos tykkäisin smoothieista kokeilisin kyllä tätä.. voiskohan niistä oppia tykkäämään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai sun auta kuin kokeilla. Kymmenennen jälkeen jos edelleen tökkii, voit ehkä luovuttaa ja todeta ettei oo sun juttu. :D

   Poista