2015/02/07

Lastenhuonetta ja lempileluja | My doughter's room

Palaan vielä nuoremman lapsen huoneeseen. Aiemmassa postauksessa näkyi lähinnä uusi Artekin pöytä, mutta tässä vielä huonetta toisestakin kuvakulmasta.


Sänky ja yövalo on isosiskon peruja. Sängyn vaihto tulee ajankohtaiseksi lähiaikoina ja se on tarkoitus toteuttaa jonkinlaisena diy-projektina. Aiemmin huoneessa oli verhona Vallilan Raparperin alla -kankaasta tehty verho, mutta jotenkin kaipasin huoneeseen aavistuksen rauhallisempaa tunnelmaa ja vaihdoin tilalle valkoisen yksinkertaisen puuvillaverhon. Lelut ja kaikki muu sälä tuovat usein ihan riittävästi lapsellista tunnelmaa, eikä lastenhuoneen joka osa-alueen tarvitse mielestäni toitottaa nimenomaisesti lapsellisuutta. Ymmärrättekö mitä tarkoitan?


Voih, kunpa pöytä oikeasti olisikin näin siisti. Totuus on nimittäin jotain ihan muuta. :DIkean Expedit-hyllykkö on kätevä. Tason päälle saa Lego Friendsit kivasti esille ja lokeroihin kirjat ja laatikot joihin saa sullottua melkoiset määrät mm. barbeja, nukenvaatteita, My Little Poneja jne.
Tällä hetkellä suosikkileluja ovat Scleich -hevoset jotka siivouspäivänä järjestelen ikkunalaudalle siistiin riviin. Eipä mene pitkääkään kun lauma on villisti levittäytynyt pitkin poikin taloa...


Mitenkäs teidän muiden lastenhuoneet? Pysyykö siistinä vai onko jatkuva epätoivo lelukaaoksen kurissa pitämisestä?

//

My youngest doughter's room. Artek table is a nice find from online flea market. Favourite toy at the moment is definitely Schleich-horses.

6 kommenttia:

 1. Jatkuva epätoivo! Yritän lajitella ja ostaa käteviä säilytyslaatikoita, joihin lapsen on helppo kerätä leluja. Silti lastenhuoneessa on jatkuvasti järrrrkyttävä sotku. Se kuulemma kertoo luovista leikeistä, eikä stä satkua pitäisi siivotakaan, joten olen jo vähän niin kuin luvan kanssa luovuttanut ;)

  On totta, että kyllä huoneen lastenhuoneeksi tunnistaa, vaikkei jokainen huonekalu tai tavara varsinaisesti lapsille tarkoitettu olisikaan. Kyllä teidänkin neitinne huoneesta näkee, että lapsen huone on kyseessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna. :) Helpottaa kuulla ettei se muillakaan niin helppoa ole. :D
   Kiva kuulla ettei huone näytä liian kliiniseltä, sekään kun ei ole tässä tapauksessa tavoite.

   Poista
 2. Meillä auttoi siivousintoa kummasti viikkorahan korotus ja kytkeminen oman huoneen siivoukseen ;) Minustakaan lastenhuoneen ei tarvitse olla kirjava ja korostetun lapsellinen, sillä lelut ja muut tavarat kyllä vimeistelevät ilmeen asukin näköiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Pienempi ei vielä saa viikkorahaa, kun ei rahan arvosta ymmärrä vielä mitään. Ehkäpä viikkorahaa ja siihen sidottua huoneen siisteyttä voisi kuitenkin kohta jo yrittää.

   Poista
 3. Ihana huone! Meillä 3 luokkalainen saa pidettyä huoneensa siistinä mutta 5 luokkalainen ei. Kaikki konstit on kokeiltu, jopa ratsastuksen väliin jättäminen, mutta ei ole vielä löytynyt tehokasta konstia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Johanna! <3 Tämä siisteysjuttu taitaa kulkea vähän geeneissä/persoonassa. Meillä vanhemman huone pysyy suhteellisen siistinä, mutta nuorempi on sitten ehkä enemmän tullut isäänsä. ;)

   Poista