2015/02/14

Tekstiililöytö - muotoonommeltu aluslakana

Nyt löytyi jotakin sellaista tekstiilipuolella, josta olen aiemmin jäänyt aivan pimentoon! Mielikuvani muotoon ommellusta aluslakanasta on ollut hyvin negatiivinen, tai ainakin luulin sen olevan erittäin epäkäytännöllinen. Tästä syystä moiseen ei siis käytännössä ollut tullut tutustuttua aiemmin.
Pellavaista aluslakanaa etsiessäni (niitäpä muutenkin onkin tarjolla tosi vähän!) törmäsin H&M:n nettisivuilla muotoon ommeltuun pellavaiseen aluslakanaan. Korkeahkosta hinnastaan huolimatta päätin sitä testata ja tilasin pellavalakanoiden kaveriksi sen. Ja voi että, uusi aluslakanasuosikki löytyi heti!


Tässä kuvassa lakanoissa on jo useampi yö nukuttu, ja siltikin lakana on noin napakasti paikoillaan pysynyt! Kuvaaminen oli vähän haasteellista, sillä toisella puolella sänkyä nukkui äreähkö herra päiväuniaan, ja vaikka kauniisti pyysin häntä hiukan siirtymään, ei mokoma suostunut. Piti tyytyä kuvaamaan hyvin rajattuja kuvakulmia.


Lakana on superhelppo pedata paikoilleen ja luulen kyllä, että tavallinenkin muotoon ommeltu lakana tulee tämän testauksen perusteella tilaukseen laitettua!
Pastellisia sävyjä ei voinut muutama kuukausi sitten ajatellakaan. Nyt ne tuntuvat ihanan raikkailta ja keväisiltä! Ihan vielä en tosin kevään toivoisi tulevan, sillä joulusta asti olen käynyt kiitettävällä sinnikkyydellä hiihtämässä, melkeinpä sen kolme kertaa/viikko tahdilla. Hyvä minä! Eilenkin töiden jälkeen ladulle lähti päänsärkyinen ja työviikosta hyvin väsynyt ihminen. Takaisin palasi paljon reippaampi tyyppi ilman päänsärkyä.

Vielä ehdin toivottaa teille kaikille ihanaa ystävänpäivää! Ilman teitä tämä bloggailu olisi aika paljon tylsempää. <3

-Liina

//

I bought new fitted linen sheet from H&M and like it a lot!

Happy Valentines Day to You all! <3

14 kommenttia:

 1. Mä oon kans kokenut heräämisen näiden suhteen. H&M tavallisia puuvillaisia löytyy meiltä jo kolme kappaletta :) Ainut ärsyttävä homma on näiden kuivattaminen pienessä asunnossa ja kaappiin viikkaaminen. Mutta silti pesevät tavalliset lakanat ihan mennen tullen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt suorastaan harmittaa, etten näiden kätevyyttä ole aiemmin tajunnut! Kuivattamisongelman olen ratkaissut sillä, että rumpukuivaan kaikki lakanat. Enkä edes niitä silitä. :D

   Poista
 2. Mä luulen, että meilläkin aletaan jatkossa panostaa näihin muotoonommeltuihin versioihin. Risoo se ainainen lakanan siistiminen! :) Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama täällä. Tuskinpa tulee enää tavallisia lakanoita ostettua. :)

   Poista
 3. Kevään tullen pastellisävyt rupeaa kyllä miellyttämään silmää ihan eri tavalla - tosi kivalta näyttää. :)

  VastaaPoista
 4. Mä en enää muita kuin muotoonommeltuja lakanoita käytäkään. Kun kokeilin yhtä, en ole sen koommin joutunut lakanaa oikomaan. Se on jo tosi hyvin! Nyt voi olla, että alan haaveilla pellavaisesta muotoonommellusta lakanasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, näin taisi käydä nyt tällekin taloudelle. Tuskinpa enää tulee tavallisia lakanoita hankittua. Pellavainen aluslakana on kyllä tosi kiva pedata pellavaisen pussilakanan ja tyynyliinan kaveriksi. :)

   Poista
 5. Anttilalla on hyviä jollei jopa erinomaisia puuvillaisia muotoon ommeltuja ja löytyy kaikki mahdolliset tarvittavat kootkin ja tosi edullisesti. En ole enää vuosiin muita käyttänytkään. Pellavaisia en ole huomannut etsiäkään sieltä, en ole oikein pitänyt noista Anttilan pellavalakanoista muutenkaan, ovat jo uutena jotenkin lutruja. Tosin hinnaltaan edullisia. Stockmannin pellavalakanat parempia. S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä Anttilan valikoima tsekkaamassa. Meillä on tosiaan kahdet Annon pellavalakanat ja kun ei tietoa/kokemusta laadukkaammista ole, niin hyvin on noillakin pärjätty. Olisi kyllä ihanaa päästä testaamaan esim. Balmuirin pellavalakanoita, uskoisin että eron kyllä huomaisi.

   Poista
 6. Helsingin keskustan Stockmannin vuodenvaate- ja kylpytarvikeosasto on muuten kodinsisustajan unelma. Etenkin jos pitää vähän sellaisesta romanttisesta tyylistä. Löytyy sieltä kyllä paljon laadukasta pelkistettyäkin ja skandidesigniä. Hinnatkaan eivät ole mitään hirvittäviä. Ihan hyvä vapaapäiväkohde, shoppailujen lomassa voi käydä herkuttelemassa joko tavaratalon omissa tai lähikortteleiden kahviloissa ja ravintoloissa, siinä ympäristössä on paljon hyviä paikkoja. Ainakin kun täältä maakunnista lähtee niin päiväreissu tuntuu ihan ulkomaanmatkalta, ainaskin jos käy lentäen. S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Miten sitä vaan ei muka löydy aikaa tuollaiselle minilomalle?! Pitäisi vaan ottaa ja varata päivä kalenteriin ja viettää mukava päivä Helsingin katuja kulkien ja fiilistellen. Helsingissä olisi muutenkin tosi monta ihanaa pikkuputiikkia, joissa haluaisin käydä. :)

   Poista
 7. Meilläkin on pikkuhiljaa siirrytty kokonaan näihin. Itseä vaan hieman ärsyttää se ettei näitä saa yhtä nätisti viikattua kaappiin, kuin tavallista lakanaa. On kuitenkin käytössä paljon parempi!

  VastaaPoista
 8. Annon pellavalakanat voittaa kyllä Balmuirit mennen tullen... Balmuirin lakanoista lähtee nukkaa edelleen, vaikka pesty useaan kertaan. Lakana kannattaa laitta koneesta suoraan takaisin sänkyyn, kuivaa ihan hetkessä ja suoristuu samalla...

  VastaaPoista