2015/03/08

Mökin kylpyhuone ja sauna - edullinen remontti | Bathroom and sauna - affordable renovation

Viikonloppu vietettiin mökillä ja tänään huhkin hiukan enemmän siivoilun ja järjestelyn osalta. Pesin ikkunat, vaihdoin kaikkien lakanat, raivailin ylimääräisiä kamoja syrjään jne. jne. Hommaan meni kaikkinensa kuutisen tuntia ja vieläkin jäi vähän kesken. Ensi viikonloppuna vielä vähän lisää, sillä saamme vieraita joita varten on syytä vähän laitella paikkoja. ;) Siivouksen lomassa nappasin muutamia kuvia kerrankin siististä wc:stä ja kylpyhuoneesta. Kylpyhuone ainakaan ei ole aiemmin blogissa tainnut näkyä?

Mökin wc remontoitiin viitisen vuotta sitten kun. Vähän harmittaa ettei ennen-kuvia ole teille tarjoilla, mutta toisaalta osaatte varmaankin kuvitella 25 vuotta kuluttavaa elämää nähneen wc:n. Wc on pikkuruinen ja budjettiremontin toteutti mieheni. Aikataulu remontissa oli todella tiukka, tyyliin "jouluksi mökille". Tietyissä viimeistelyjutuissa tuo hoppu saattaa tarkkasilmäiselle näkyä. ;)

Pyrimme edulliseen lopputulokseen tekemällä osittain "kalusteet" itse. Niinpä allastaso ja valolippa on diy-meinigillä tehtyjä. Peili on Ikeasta, samoin pöntön päällä takaseinällä oleva kippikaappi, joka kuvissa ei valitettavasti näy.
Allas on muistaakseni Kodin Terrasta löytynyt edullinen malli.
Hana oli ainoa osa johon vähän enemmän panostettiin, Oraksen Cubista.
Kylpyhuone sen sijaan remontoitiin vasta pari vuotta mökkiä asutettuamme. Remontti hoitui muilta osin mieheni voimin, mutta vesieristykset ja laatoitustyö teetettiin ammattilaisella. Tässäkään ei ylimääräisiä euroja haluttu tuhlata, joten materiaaleiksi valikoitui hyvin edullisia peruslaattoja. Seinässä 20x30cm mattavalkoinen laatta ja lattialla musta 10x10cm. Suihkun taakse laitettiin tehosteraita (joka kyllä nyt jäisi laittamatta jos uudelleen remontoitaisiin)...
Suihkuseinä on samasta lasitusliikkeestä kuin kodinkin suihkuseinä. Tilattiin mittojen mukaan ja loistavasti onnistui. Asennuksen hoiti mieheni.
Kylpyhuoneessakin Oraksen Cubista sekoittajana.Säilytystilaa mökillämme on aika vähän, eikä sitä kylpyhuoneen melko isosta koosta kovin paljoa saatu järjesteltyä. Pesukoneen päälle seinälle laitettiin Ikean hyllyt, joissa säilytetään mm. pyyhkeitä, laudeliinoja ja pesuaineita. Puiset käsittelemättömät hyllyt ovat säilyneet kosteassa tilassa todella hyväkuntoisina vaikka shampoopulloista vettä usein hyllyille valuukin.Sauna on kokonaisuudessaan tervaleppää. Mieheni tuunaili lauteet ja jakkaran itse. Tässäkin säästeltiin oikein urakalla, sillä ritilätkin sirkkelöitiin ja hiottiin itse leveämmistä laudoista. Kiukaan taustaseinä on alennuksesta löytynyttä kiveä. Jonkin verran kiveä on rapissut irti, se taitaa selittää miksi aikoinaan alennukseen oli laitettu?Pieniä unohtuneita juttuja osuu silmään vielä parin vuoden jälkeenkin, näköjään yksi lista tuolta katon rajasta on unohtunut. Eipä ole saunomista haitannut.


Haluattekos muuten nähdä miltä saunassa ja pesuhuoneessa näytti ennen? No, tässä niitä joka tapauksessa tulee:
Ihanaa sunnuntai-illan ja naistenpäivän jatkoa kaikille!

///

Bathroom and sauna (+toilet) from our summer house before and after renovation.

9 kommenttia:

 1. Ai niin mikä tuossa tehosteraidassa on vikana? Hirveän moni, jolla on sekoittajan takana jokin tuollainen raita vaikka mosaiikkilaatoista tai mistä sanoo samaa. En ole vaan koskaan tullut kysyneeksi mikseivät laittaisi enää. Musta tuo on tosi hyvän näköinen. S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuossa sinällään mitään vikaa ole. Jotenkin vain silmä tykkää nykyään yhä yksinkertaisemmista ratkaisuista. :)

   Poista
 2. symppis kylppäri ja edullisuudesta ja DIY-meiningistä propsit!

  Olen myös toteuttanut viime keväänä edullisen kylpyhuoneremontin omassa kodissani! Postauksia satelee vasta nyt blogiini ja mukana on samaan tyyliin edullisia DIY-projekteja!

  Käy kurkkaamassa, jos vaikka saisit inspiraatiota tai ideoita! :)
  http://wellitsureaintprada.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Vaude mikä muutos! :) Ja tosi kaunis blogi sinulla! Jos haluat niin käy kurkkaamassa omaa blogiani, puuhiani saa alkaa seuraamaan ja kommentit piristävät. www.amandanunelmia.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, Amanda. Tulen ehdottomasti vastavierailulle. :)

   Poista
 4. Hieno saunamuutos ja mahtavaa, kun itse voi tehdä ja säästää samalla. Täytyyhän siitä tekemisestä toki pitä, muuten ei onnistuis. Tulee kyll mieleen minun vanhempieni koti about 30 v sitten, tuon saunan suhteen, ennen remonttia siis:) Olen uusi lukijasi. Tervetuloa Kristallikimaraa, lifestyleblogiin, jossa sisustus, käsityöt ja kosmetiikkakokeilut kulkevat sulassa sovussa. http://kristallikimara.blogspot.fi/2015/03/voda-collagen-beauty.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Mysterious M! Täytyypä tulla vastavierailulle. :)

   Poista
 5. Hienon näköistä. Näistä saa aina inspiraatiota omalla tavallaan. Meidän mökin kylpyhuone pitäisi myös remontoinda. Täytyy toki myös selvitellä budjettia, aivan mahdottomia summia ei kuitenkaan ole tarkoitus siihen laittaa, sillä muitakin tiloja varmasti vielä remontoidaan.

  VastaaPoista