2016/04/14

KYLMÄSAVULOHIPASTA PINAATILLA


Pastareseptit jatkuvat ja tällä kertaa vuorossa on kylmäsavulohipasta. Edellisen kasvispastareseptini voit käydä kurkkaamassa täältä. Reseptejä kylmäsavulohipastalle löytyy varmasti vaikka kuinka monta erilaista ja se kertookin että tätä pastaa voi muunnella hyvin monella tavalla. Jos jääkaapista löytyy lohen lisäksi sitruunaa ja jotakin yrttiä (esim. tilliä tai ruohosipulia) pääsee jo hyvään alkuun.
Tällä kertaa pannulle päätyi salottisipulia, jonka kuullotin voissa. Lisäsin sipulisilpun joukkoon sitruunankuorta raastettuna sekä lorauksen valkoviiniä. Heitin mukaan myös babypinaattia sekä tilliä. Sekaan raastoin vielä reilusti parmesanjuustoa. Lohi kannattaa lisätä vasta aivan loppuvaiheessa. En käyttänyt tässä pastassa kermaa, mutta halutessaan sitäkin voi hiukan kastikkeeseen lorauttaa.
Yksi tärkeä asia pastan valmistamisessa on keittää pasta riittävän napakaksi. Lötkö ja puuroutunut, ylikypsä pasta ei tee oikeutta millekään reseptille. Pastan keitän aina erikseen valmiiksi ja huuhtelen lävikössä. Sekoitan sopivan kypsän pastan kastikkeen joukkoon pannulla.


Vaihtelua tähän kylmäsavulohipastaan saa lisäämällä joukkoon esimerkiksi sieniä, jotka sopivat kivasti yhteen lohen  kanssa. Myös kasviksia lisäilemällä tähän pastaan saa hyvinkin erilaisia vivahteita. Esimerkiksi kirsikkatomaatit voisivat toimia hyvin rasvaisen lohen lisukkeena, toisivat mukavaa hapokkuutta pastaan.


Kylmäsavulohipasta on yksi suosikkipastoistani. Julkaisua odottelemassa on vielä ainakin yksi pastaresepti. Se onkin tällä hetkellä suosikkini. Ehkäpä arvaatte jo mikä se on, sen verran näkyvyyttä se on viime vuosia somessa saanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti