2016/04/18

LUNDIALOVE


Aidot materiaalit viehättävät yhä enemmän ja enemmän. Lastulevykalusteet väistyivät meille uuden mutta oikeasti parikymmentä vuotta vanhan Lundian lipaston tieltä. Suunnitelmissa on käsitellä lipasto vaaleammaksi, ehkä samalla sävyllä kuin työpöydän tasokin. Vaikka aito puunsävy onkin kaunis, ihan näin tummuneelle männynsävylle en kuitenkaan vielä ole valmis. :)

Lundia löytyi Tori.fi:stä. Tuntuu kivalta antaa uusi elämä jo pitkään palvelleelle kalusteelle. Tässäkin nähdään että laatuun kannattaa satsata, jälleenmyyntiarvoa löytyy vuosienkin jälkeen. Vanhat valkoiset vuosikausia sitten (Stemmasta?) ostetut kaapit pääsevät uuteen kotiin Facebookin kirppisryhmän kautta myytynä.


Lipasto on ehkä aavistuksen pieni tuohon portaiden alla olevaan tilaan. Jos vastaava toinen lipastokin löytyisi sopuhintaan, hankkisin sen tuolle kaveriksi. Jos jollakin lojuu nurkissa vanha lundialainen lipasto, saa ilmiantaa!

Mukavaa alkanutta viikkoa!

-Liina

12 kommenttia:

 1. Kuultomaalilla vanhaa lipastoa maalattaessa lopputuloksesta saattaa tulla kellastuneen värinen, kun vanhan puun väri puskee maalin läpi.

  Maalasin itse vanhan kellastuneen mäntypuisen lipaston viime kesänä valkoiseksi. Tarvittiin pohjamaali + 4 kerrosta kalustemaalia ennen kuin kellastuneet läikät hävisivät. Mutta ihan hyvä siitä lipastosta lopulta tuli, vaikka maalia varsin paljon kuluikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Täytyy testata ensin miten tuo käsittely toimii. Jos keltainen kuultaa pahasti läpi, harkitsen kokonaan valkoiseksi maalaamista. Mustakin voisi olla ihan hauska, sitä lukijakin ehdotti Facebookin puolella, mutta epäilen etten kestäisi kun siinä näkyy pöly niin älyttömän helposti. :D

   Poista
 2. Sulla on niin ihana blogi, kiitos siitä! Mikä viherkasvi toi oikein on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista. <3
   Kasvi on parsa, löytyy ainakin Plantagenin valikoimista. :)

   Poista
 3. Tää on ihana. Mun äiti maalasi saman lipaston valkoiseksi. Itse tuunasin juuri vanhaa lundiaa teinille työpisteeksi. Teki mieli jättää maalaamatta sillä hiomalla tuli esiin tosi kaunis vaalean puun sävy. Joku mattavaha olis varmaan huikea.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. :). Saattaapa olla että aikan pitkään käsittelemättömäksi jääkin, nää mun projektit kun tuppaa olemaan aika pitkissä kantimissa... :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Mä tykkään myös näistä Lundian huonekaluista juurikin tuon laadun takia. Ikä ja muutamat käytön jäljet ei puuta pahenna.

   Poista