2016/04/10

MÖKILLÄ | UUSI MATTO

Pääsiäisenä raikastin mökin sisustusta keltaisella. Samat sävyt saavat jatkaa myöhemminkin keväällä. Täällä ei ole tarpeen niin tiheästi sisustuksen ilmettä muutella. Vaikka vähän väriallergiseksi tunnustaudunkin, tämä hyvin kirkas keltainen on väri jota pienessä määrin kestän ihan hyvin.Ruokapöydän alla ollut puuvillainen raitamatto sai väistyä villamaton tieltä. Puuvillamatto on kyllä tosi hankala puhtaana pidettävä, en sitä todellakaan voi suositella tilaan jossa se suurella todennäköisyydellä likaantuu. Tämä villamatto sen sijaan tuntui ainakin kotona tosi toimivalta myös ruokapöydän alla. Murut lähtevät helposti imuroimalla, toisin kuin vanhasta karvalankamatosta, joka tuntui imevän leivänmurusia kilotolkulla. Villa on myös luontaisesti likaa hylkivää ja toimii senkin takia tosi hyvin. Tahrat ovat ainakin toistaiseksi lähteneet tosi helposti.Olen näitä kuvia käsitellyt sävyn osalta aika ronskilla kädellä. Puupinnat ovat niin tummuneet ja yleisilme alkaa olemaan aika tunkkainen. Ensi kesänä taidetaan seinäpinnatkin käsitellä kuultovalkoisella sävyllä. Ikkunankarmit sekä ovet ja niiden karmit jäävät todennäköisesti puun sävyiseksi. Jos näyttävät siten ihan hulluilta, ehkäpä nekin tullaan käsittelemään. Homma vain on melkoinen silloin.
Pöydällä kimpussa olevat inkaliljat ovat todella kiitollisia leikkokukkia. Vein ne pari viikkoa sitten äidilleni (eivät olisi pitkää matkaa autossa kestäneet) ja perjantaina vielä ne olivat ihan kelpo kunnossa. Eukalyptyksen oksat samoin kestävät monta viikkoa hyvinä, joten ne olivat oikein sopiva parivaljakko tuohon pääsiäiskimppuun.

Tänä viikonloppuna mökillä on avattu grillikausi ja aloiteltu keväthommia. Pesin ikkunat jo ulkoa ja haravointiurakkakin on aluillaan. Myös omenapuita leikkasin, toivotaan että tänä kesänä sato olisi parempi kuin viime kesänä. Sää on ihanan aurinkoinen ja kevään tuloon oikein tuntee! Jäät ovat jo heikkoja ja voipa olla että ne lähtevät tänä keväänä ennätyksellisen aikaisin.

Mukavaa sunnuntaita!

8 kommenttia:

 1. mä en vaan pääse yli mattohapsukammosta... :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan seesteinen tunnelma. S.

  VastaaPoista
 3. Upea mökki! Meidänkin mökin mäntyseinät kellastuneet, nyt taistelen sitä vastaan maalaamalla kalusteita valkoiseksi:). Ehkä tuohon kuultomaalaukseen pitää ryhtyä muutaman vuoden päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna. :) Mekin aika monta vuotta pärjättiin, mutta nyt alkaa kaipaamaan uutta raikastusta ja en ole muuta keksinyt kuin noiden seinienkin käsittelyn.

   Poista
 4. Ihana mökki! Täytyykin näyttää miehelle inspiraatioksi, hän kun suunnittelee tulevalle kesälle vanhan mökin aitan remontointia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu. Toivottavasti aitan remontti sujuu hyvin ja saatte siitä mieluisan. :) Remontointi on niin ihanaa ja samaan aikaan ihan kamalaa. :D

   Poista