2015/01/22

Mahtava makupari - puolukka ja toffee! | Swiss roll with lingonberry and fudge

Viime viikonloppuna tein jälkiruuaksi Kinuskikissan ohjeella kääretorttua jonka sisus oli raikkaan puolukkainen ja päällinen syntisen makeaa toffeeta. Tykkään että leivonnaisissa on vähän raikkautta ja hapokkuutta makeutta tasoittamassa. Puolukka ja toffee toimivat yksiin kyllä aivan loistavasti tässä kääretortussa. Ohje oli todella helppo, joten sitä voi senkin puolesta suositella!


Kuvassa näkyy myös harvoja alennushankintojani; Iittalan Kastehelmi tarjoilulautanen. Meillä astiasto on pääasiassa yksinkertaista ja ehkä välillä tylsääkin Teemaa, ja mielestäni Kastehelmi rikkoo juuri sopivasti linjan Teema-astioiden kanssa yhdessä katettuna.
 
Vanhempi lapsi sai tehtäväkseen käydä poimimassa puolukanvarpuja lähimetsästä. Ensimmäinen reissu meni vähän harjoitellessa, sillä tuomisena oli mustikanvarpuja. Vähän nihkeästi lähti toiselle keikalle, mutta sain kuin sainkin oikeat koristeet ja loppujen lopuksi lastakin vähän nauratti kun koristeiden taustaa vieraillekin kerrottiin.
 
 
Vähän hintsusti olin ostanut päälliseen tarvittavia fudgeja ja kuorrutus jäi aika ohueksi. Ihan riittävän makeaa tuli siitäkin huolimatta. Täytettä tein tuplamäärän, ja mielestäni tuo oli oikea ratkaisu. Jouluna syötiin samaa kääretorttua vanhemmillani ja siellä todettiin, että ehkä kaipaisi hiukan enemmän kosteutta ja tuo tuplatäyte sitä sopivasti toi.
 
Alkuperäinen ohje löytyy kokonaisuudessaan täältä.
 
Leppoisaa torstai-iltaa, kohtahan on jo viikonloppu!
 
///
 
Last weekend I made swiss roll with lingonberry filling and fudge topping. I highly recommend this recipe, it was so delicious! You can find recipe here.

14 kommenttia:

 1. Namskiss... -tuo näyttää kyllä niin herkulliselta, että kokeiluun menee.

  VastaaPoista
 2. Oooh! Onpa ihan syntisen hyvin näköstä!! Kaikki kinuski+marja yhdistelmät on niin mun juttu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykkään kanssa yhdistellä marjoja makeampien juttujen (kinuski, suklaa esimerkiksi) kanssa. :)

   Poista
 3. Näyttää kyllä niiiiin herkulliselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi toinen tuollainen pötkö odottelee vielä pakkasessa. ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuija! Koristelujen kanssa en kehdannut kamalasti hifistellä. Olisin halunnut tehdä alkuperäisen ohjeen mukaisia hienoja ruusuja ja lehtiä, mutta mies kielsi. :D Vieraat kun olivat hänen työkavereitaan niin ei saanut olla liian fiiniä. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Suosittelen testaamaan! :) Itse tykkään kun resepti on sopivan yksinkertainen mutta lopputulos silti tarpeeksi mielenkiintoinen ja kivoja makuja yhdistelevä.

   Poista
 6. Tämä sinun versiosihan näyttää jopa paremmalta ku alkuperäisen ohjeen. :D Todella herkullisen näköinen - ja taitaa jäädä kummittelemaan tää ohje...

  VastaaPoista
 7. No kiitos kovasti! :) Suosittelen kyllä testaamaan, meidän perhe ainakin tykkäsi tästä kovasti!

  VastaaPoista