2015/01/18

Olohuoneen järjestys | Some changes in our living room


Eilen siivotessani muutin hiukan olohuoneemme järjestystä. Nojatuoli pääsi "lipan" alle. Tykkään siitä, että tuolin takana on seinä. Jotenkin tuolin materiaali ja muoto pääsee paremmin oikeuksiinsa tasaista taustaa vasten. Oliivipuukin on vielä (vastoin odotuksia) elossa. Aika paljon on lehtiä rapissut pois, mutta jospa jaksaisi kesään asti sinnitellä.


Jos totta puhutaan, tämä järjestys ei kovin pitkäikäinen ole. Tuohon tuolin paikalle on nimittäin suunnitteilla vähän jotain muuta. Saas nähdä minkälaiseksi idea osoittautuu.
 

 
Peuratyyny saa vielä hetken olla esillä. Täytyy kyllä tunnustaa, että kaikki jouluun, talveen ja pimeään vuodenaikaan viittaava tekisi mieli jo raivata pois ja siirtyä kevyempiin tunnelmiin. Maltan vielä vähän aikaa...
 
Keittiöön ostetusta tulppaanikimpusta liikeni yksi olohuoneen pöydälle. Tulppaanit tuovat tullessaan heti keväisempää tunnelmaa. Voiton puolellahan tässä jo ollaan, päivät pitenevät koko ajan ja eiköhän tässä taas käy niin, että ihan pian sitä huomaa että kesä kolkuttelee jo nurkan takana.
Olen pariin otteeseen törmännyt sisustuksen tuleviin trendiennustuksiin, ja me ainakin ollaan jo yhden asian osalta trendissä mukana! Adean rahin päällä oleva pöytä on koivua, jolle povataan sisustusrintamalla uutta nousua. Saapa nähdä  miten käy. Meille tämä yksilö päätyi vuosia sitten (kahdeksan jo!) kun ostimme sohvakokonaisuuden Vepsäläiseltä. Sohva oli ollut liikkeessä näytekappaleena ja tainnut jo jollakin asiakkaallakin käydä, mutta palautui takaisin liikkeeseen kun eivät olleet tyytyväisiä kankaaseen. Kangas uusittiin, sillä se nyppyyntyi kyllä ihan kamalasti. Olenkin suunnitellut teettäväni kankaaseen joskus uudet päälliset, niistä vanhoista kun saisi purettua helposti kaavat uusia varten. Tämä taas näitä ikuisuusprojekteja, sillä tuon kokoinen sohva vie melkoisen määrän kangasta, eli ihan halpaa puuhaa ei tuo ole.

Sohvaan ollaan kyllä oltu tyytyväisiä. Mikään löhömallihan tuo ei ole, mutta toisaalta eipä ole vuosien saatossa mennyt muodottomaksi, vaan on ihan yhtä skarppi ja napakka malliltaan kuin uutenakin. Siitä iso plussa.

Ihanaa sunnuntaita kaikille, minä siirryn valmistelemaan iltapäivällä tuleville saksalaisille vieraille tarjottavaa päivällistä. Listalla olisi suppilovahverokeittoa, hirvipataa ja valkosipulista yrttiperunamuusia sekä puolukka-toffeekääretorttua. Simppeliä ja suomihenkistä tavoittelin, toivottavasti onnistun.

\\\

I did some re-organization in our living room. Tulips (just one, rest of them are on our dining table) are my favourite flowers, feels almost like spring is coming!

9 kommenttia:

 1. Teillä on niin kaunis koti. <3 Ja oliivipuu näyttää voivan paljon paremmin kuin meidän! Minäkin olen antanut sarvipääkuoseille vielä hetken aikaa olla esillä, mutta muuta talvista on näkyvillä enää vain kynttilöiden ja taljojen verran. Kivaa sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
 2. Sama peura täälläkin vielä sohvannurkassa pällistelee ja jotenkin on alkanut näyttää siltä, että on jo vähän orpo kaikkien tulppaaneiden keskellä, mutta eipä ole vielä parempaakaan ollut tilalle, joten saa nyt majailla siinä vielä hetken :)

  Koivu on hyvä ja kaunis materiaali, että ihan ansiostakin mun mielestä on taas pinnalla. (Joskaan itse en siitä piittaa, mikä milloinkin on tai ei ole, vaan fiilispohjalta mennään, mutta arvostan koivun arvostusta :))

  Teillä on kyllä ihanan seesteinen ja rauhallinen olohuone. Tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 3. Mun silmissä koivu taas on aina aallonharjalla :) Ehkä sen vuoksi, että monet onnistuneimmista klassikoista ovat koivua. Ja sopiihan se tähän suomalaiseen sielunmaisemaan.

  Teillä on kyllä tosi viihtyisän näköistä. Jännityksellä jään odottelemaan mitä nojatuolin paikalle on tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, Karin! Tänään sain jo muutamia kuvia uusista systeemeistä otettua. Arvaatkohan jo? ;)

   Poista
 4. Hei! Onpa täällä kivan näköstä, blogissa ja kodissa! ;) Täytyykin piipahtaa uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit tiesi tänne Anna! Kiitos kovasti kommentistasi. :)

   Poista
 5. Hei! Ootko ollu tyytyväinen nojatuoliin? Mikä väri nahassa?oon ite ihastunut tuohon ja harkitsen tuon ostoa. Onko hyvä istua?

  VastaaPoista