2015/04/15

Viikonlopun tähtihetkiä


Näin keskiviikkona, arkirallin kulkiessa niin vauhdilla ettei meinaa mukana pysyä, on ihan hyvä palata hetkeksi viikonlopputunnelmiin ja vähän seesteisempään olotilaan. Mielestäni yksi vapaapäivän (ja oikeastaan elämän ylipäätään) luksushetki on aamiainen, johon kuuluvat esimerkiksi vastapaistetut croissantit, herkkujuusto, viikunahillo ja maitokahvi. Aamun kruunaa rauhassa luettu sanomalehti ja leikkokukat. Kuvat ovat reilun kolmen viikon takaa, jolloin mökillämme kävi kuvaaja ja toimittaja. Päivä oli mielenkiintoinen ja juttu on toivottavasti joskus (ensi keväänä?) luettavissa sisustuslehdestä. Huvittavaa vähän, sillä eihän meidän mökki ole oikeasti mitään sisustuslehtikamaa. Vai onko niin, että lukijatkin kaipaavat välillä niiden hulppeiden merenrantahuviloiden (jollaisen toki huolisin ihan samantien) sijaan jotain enemmän realistista? Mökkejä ja kesäkoteja, joissa tavalliset kuolevaiset asuttavat ja omanlaisekseen laittavat.


Form Follows Functionin Tuija kirjoitteli mökkihaaveistaan ja kyseli myös lukijoiden ajatuksia unelmien kesäpaikasta. Itselleni tärkeintä kesämökissä on se että siellä rentoudutaan ja ollaan yhdessä perheen kanssa. Pelataan lautapelejä, uidaan, saunotaan ja keskitytään olemiseen. Riittää että mökillä on viihtyisää ja kodikasta, ei tarvita designia tai täydellisiä sisustusmateriaaleja. Vähitellen on mekin mökkiämme omanlaiseksi tuunailtu ja tuo hommahan jatkuu ihan ikuisesti. Yksi kohta kun on valmiina, toinen odottaa tekemistään. Kaiken ei tarvitse olla ihan viimeisen päälle valmista.
Seuraavana isompana projektina olisi ulkomaalaus, mutta se on sen verran työläs juttu, että odottelee vielä kesän tai kaksi ennen kuin homma aloitetaan. Mökki on nyt punainen, mutta haaveilen sen värin muuttamista harmaaksi tai jopa melkein mustaksi.


Ja tiedättekös, jos ei arkena söisi sitä tylsää kaurapuuroa ja kiireessä hörppäisi mukillista perus-suodatinkahvia, ei viikonlopun erikoisaamiainen tuntuisi miltään. Ei ainakaan niin luksukselta mitä se kiireisen viikon jälkeen rauhassa nautittuna tuntuu.

Mukavaa viikkoa kaikille, luksuksella tai ilman!

-Liina

2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja osuvaa tekstiä! Liian usein unohtaa kuinka helposti sitä luksusta saa arjen keskelle pienelläkin panostuksella. Ja ennen kaikkea sillä rauhoittumisella. Ihana viikkoa myös sinulle♡

    VastaaPoista