2016/01/17

Ryhtiliike makuuhuoneessa

Makuuhuone on tila, jota harvemmin tulee sen ihmeemmin sisustussilmällä katseltua. Vaikka yritän (epätoivoisesti) pitää kotia järjestyksessä, niin makuuhuoneen kanssa ei ole ihan niin nuukaa. Sängyt ovat yleensä aina arkena petaamatta ja ikkunan alla oleva taso täynnä tyynyjä, päiväpeittoa ja keskenpitoisia vaatteita. Eikä edes mitenkään kovin siisteissä pinoissa. Liukuovikaapiston ovet ovat auki, paljastaen armottomasti siivottomat vaatekaappimme. Minä yritän pitää omaani järjestyksessä ja onnistun siinä  joskus hetken verran. Mieheni harvemmin. Ei ole niin tarkkaa nimittäin hänellä näiden asioiden kanssa.
Samaa huolettomuutta on ollut makuuhuoneen taulujen kanssa. Seinät ovat olleet täysin neitseelliset eikä vaivalla pakkeloituja ja maalattuja pintoja ole ruuveilla tai nauloilla pilattu. Pari viikkoa sitten kyllästyin riittävästi lipaston päällä lojuviin kahteen tauluun ja naputtelin seinään parit naulat.


Seinällä on ystävämme tilauksesta tekemä valokuvateos sekä samoin hänen kuvaamansa hääkuvamme. Lisäsin noiden kahden lisäksi kollaasiin kuvan tytöistämme, sekä muutamia graafisia mustavalkoisia kortteja. Ruskean pahvisydämen pienempi tyttäremme on itse tehnyt ja minulle antanut.


Ryhdikkyyttä melko vaaleaan tilaan sai Marimekon ihanilla lakanoilla, jotka ovat laadukkaita ja mielelläni niitä suosisin enemmänkin. Toistaiseksi meillä ei näitä harmi kyllä ole kuin näiden Pippurikerien lisäksi toiset, Kaivo-kuosiset.Yöpöydällä odottaa edelleen pino lukemattomia kirjoja. Pitäisiköhän ryhdistäytyä niidenkin suhteen…

Reipasta alkavaa viikkoa!

-Liina

12 kommenttia:

 1. Olipas mukava lukea että muuallakin jää sanky petaamatta :D ja tuo hevostaulu on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, neurootikkoakaan ei haittaa, kun makuuhuone on yläkerrassa poissa silmistä. :D
   Minäkin tykkään tuosta taulusta ja on aika kiva että se on täysin uniikki.

   Poista
 2. Meilläkin sängyt usein petaamatta. Meillä tosin makkari yläkerrassa eli ei ole heti näkyvillä. Lisäksi miehen työvuorot on mitä sattuu, niin hän saattaa nukkua päivällä ja petaaminen olisi turhaa.

  Kaunis kollaasi ja muutenkin kvan oloinen makkari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija. :) Meillä on myös mh yläkerrassa, mikä helpottaa huomattavasti kun on poissa silmistä.

   Poista
 3. Hah, sama homma. Harvoin on vuode pedattuna, mutta eipä sinne kukaan näekään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Tuija, kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! :) Niinhän se on, että poissa silmistä, poissa mielestä. :D

   Poista
 4. Juu niin on meilläkin sänky aina petaamatta! Normiarkea, kun mies saa jäädä nukkumaan kun minä lähden aikaisin aamulla töihin. Onneksi sänky on 'kellarissa' joten sitä ei ole kukaan katsomassa :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään tämä petaamattomuus on ihan yleinen vaiva. :D

   Poista
 5. Oikein onnistunut ryhtiliike! Kivoja kuvia :) Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 6. Meillä taas sänky ei ole petaamatta vuodessa päivääkään! Makuuhuone sijaitsee omakotitalossamme olohuoneen takana ja näkyy heti jo ulko-ovesta tullessa. Petaamiseen menee aikaa noin 30 sekuntia, niin teen sen aina, jokaikinen aamu. Pieni vaiva minun mielestäni ja vaikuttaa todella paljon ainakin meidän kotimme yleisilmeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että meilläkin sänky pedattaisiin säntillisemmin jos se olisi näkösällä. Makuuhuoneemme sijaitsee yläkerrassa, eikä sänkyä näe jollei mene makuuhuoneeseen peremmälle. Ei siis ressaa vaikka onkin ihan sikin sokin. :D

   Poista