2016/01/10

Uusi valaisin mökillä


Mökkimme tuvassa ruokapöydän päällä on ollut aiemmin Ikeasta hankittu hopean värinen kattovalaisin. Periaatteessa tyyliltään ja toiminnallisuudeltaan ihan sopiva, mutta muutamia harmituksia tuo valaisin aiheutti, joten syksyn mittaan pyörittelin mielessäni minkälaisella ratkaisulla tuon valaisimen voisin korvata. Alla kesällä otettu kuva ruokailutilasta (ikinä en  muista ottaa ennen -kuvia, vaan hirveällä innolla ruuvasin, kiitos avusta miehelle, uuden valaisimen paikalleen...).


Ongelmana oli valaisimen liian lyhyt johto. Vaikka mökkimme onkin 80-luvulla rakennettu, on sen tupa ihanan korkea ja ilmava, rakennusaikaansa nähden ei kovinkaan tyypillistä. Perusjohto oli tuohon huonekorkeuteen liian lyhyt ja valaisin jäi harmillisen korkealle killumaan. Se ei näyttänyt hyvältä, mutta eniten haittasi valon häikäisy. Valaisimelle kattoon asennettu paikka oli myös vähän hassusti liian lähellä seinää ja keittiötä, eikä osunut ollenkaan haluttuun kohtaan kun pöytä oli omalla paikallaan. Lyhyen johdon takia paikkaa ei mitenkään kovin helpolla ratkaisulla pystynyt edes siirtämään. Kotona vastaava ongelma on ratkaistu siten, että kattoon on ruuvattu koukku siihen kohtaan, johon valaisin halutaan. Johdon saa näppärästi vedettyä ja kiepsautettua koukun kautta, eikä lopputulos näytä ollenkaan hullummalta.Päädyin lopuksi hankkimaan ruokapöydän päälle seinävalaisimen. Valaisin löytyi Ellokselta, eikä reilun -40 % alennuksen (uusille asiakkaille yhdestä tuotteesta annettava ale) jälkeen hinta huipannut ollenkaan. Valaisin on mustaa maalattua metallia, ja ainakin näin ensituntumalta vaikuttaa ihan laadukkaalta. Valaisin säätyy nivelistä ruuveja löysäämällä sekä sivu- että korkeussuunnassa. Tämä on erityisesti ominaisuus, jota kaipasin. Valaisuteho on valaisimen kuvun melko pienestä koosta huolimatta ihan riittävä. Alla kuva valaisimesta päällä, päiväsaikaan tuosta ei kyllä kovin selvästi näe millainen valo siitä tulee.


Taulut on laitettu seinälle vähän miten sattuu ja luulen että tuo asetelma kaipaa muutamaa pientä kehystä tuohon valaisimen alapuolelle ollakseen tasapainoinen. Vai mitä mieltä te olette? Paneeliseinään on ihanan helppoa hakata nauloja ja jos paikka ei ollutkaan hyvä, naulasta ei jää liian näkyvää jälkeä. Nytkin noita kolmea taulua siirtelin useampaan otteeseen ja tuohon ne nyt jäivät odottelemaan paria uutta kaveria rinnalleen.
 
///
 
Onpahan ollut rapsakka pakkasviikonloppu! Me ulkoiltiin urheasti koko porukka, lapset luistellen, aikuiset hiihtäen (jäällä onnistuu!) ja lenkkeillen. Almakin touhusi jäällä mukana, varusteena tietysti villapaita, toppatakki sekä töppöset. Hyvin tarkeni. :)
 
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!
 
-Liina


2 kommenttia:

  1. Onpa kaunista tunnelmaa näissä kuvissa. Laitoin sinulle spostia :-)

    VastaaPoista
  2. Moikka!Oli pakko kommentoida kun luin vanhaa Glorian koti lehteä ja siellä jutun teidän ihanasta mökistä:) Meilläkin nimittäin on mökki Hirvensalmella:) ja miten oiva nimi on sun blogilla;)

    VastaaPoista