2013/10/30

Lisää remonttia - WC


Kuten keittiökin, myös WC-tila kaipasi uudistusta. Värimaailma ennen remonttia oli aika samanlainen kuin keittiössäkin, eikä siten oikein sopinut muun talon ja sisutuksen tyyliin.

 
WC ennen.
 
Allaskalusteen taustaseinä laatoitettiin samalla lasimosaiikilla, jota kylpyhuoneessakin käytettiin (kylppäriremontista oma juttunsa tulossa myöhemmin). Mosaiikki hankittiin Bauhausista mielestäni suhteellisen edulliseen hintaan. Allaskaluste on Ikean, samoin peilikaappi ja pienempi seinäkaappi. Niihin olen ollut tosi tyytyväinen.  Aiemmassa kodissa wc:n valaistus oli toteutettu halogeenein. Muuten hyvä, mutta meikkasuvalonahan halogeenit ovat tosi huonot. Luovat kasvoille tosi omitusesti varjoja ja eihän se valaisutehokaan yleensä kovin hyvä ole. Tähän peilikaappiin integroituun loisteputkilippaan olen sen sijaan tosi tyytyväinen. Antaa sekä hyvän yleisvalon, että loistavan valon meikkaamiseen. Pikku juttu, mutta sellainen jonka huomaa joka arkiaamu silmiä piirrellessä.
 


Hanaksi valittiin Oraksen Cubista. Sellainen oli myös edellisen kodin wc:ssä, jonne myös remontin teimme. Muutoinkin materiaalit valikoituivat hyvin samanlaisiksi. Vanhassa kodissa myös yksi seinä oli lasimosaiikkia, tosin kirjavampaa ja harmaasävyistä. Tasot samansävyiseksi vahattua tammea, laatikostot kiiltävää valkoista. Peilikaappia ei ollut, oli ainoastaan iso alumiinikehyksinen peili ja sen päällä diy-tammilippa halogeenivaloin. Muuten hyvä, mutta ne varjot...


Vanhan kodin remontoitu wc


 

Massiivitammitasot vahattiin Osmocolorin Kuusen sävyisellä puuvahalla. Ne kestävät nyt hyvin kosteutta ja toimivat siten myös wc-tilassa. Tasot mieheni rakenteli itse. Kaipaisin vielä toista tasoa tuohon altaan vasemmalle puolelle nykyisen tason alapuolelle. Jospa se saataisiin toteutettua yläkerran wc:n remontoinnin yhteydessä. Yläkerran wc on vielä alkuperäisessä kuosissaan, mutta haaveena olisi saada se talven aikana työn alle. Täytynee siis tarttua reippaasti toimeen (ja aloittaa miehen suostuttelu)!
4 kommenttia:

  1. Kauniisti ja tyylikkäästi remontoitu keittiö ja kylpyhuone :) Tervetuloa mukaan blogimaailmaan bloggaamaan :)

    VastaaPoista
  2. Ekaa kertaa blogissasi piipahtamassa ja wc-remontti osui ja upposi. Meilläkin on wc-remppa haaveissa, kun ei sovi sitten yhtään muun kodin linjaan. Paljon pienempi meidän koppero tosin on, mutta teidän muutoksessa on sitä jotain, mitä itsekin omaamme haluan! Kaunista kaunista!

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Hanna, ja tervetuloa uudelleenkin! Tulen ehdottomasti blogiisi vastavierailulle:)

    VastaaPoista