2013/10/23

Syksyä
Viikonloppu vietettiin upeassa syyssäässä mökillä. Lapset olivat olleet edellisen viikon syyslomailemassa mummoloissa, aikuisilla kun ei lomaa ollut. Hyvin olivat molemmat viihtyneet! Isompi on aivan väsynyt pienemmän kanssa taisteluun, joten aina välillä (aina usein...) toivoo vähän lomaa sisaruksestaan. Ihan ymmärrettäväähän tuo toisaalta on ja koska käytännössä tuo eri paikoissa lomailu oli mahdollista, niin miksipä sitä ei olisi hyödynnetty. Molemmat olivat tahoillaan käyneet useamman kerran uimassa ja ainakin pienempi myös markkinoilla.


Viikonlopun ohjelmassa oli pihan talvikuntoon laittoa. Tiedossa oli siten haravointia (taitaa vähän jäädä vielä keväällekin...), ulkokalusteiden putsausta ja varastointia sekä kesäkukkien poislaittoa. Mitään korvaavaa en niiden tilalle tähän hätään ehtinyt laittaa, mutta ketäpä tuo toisaalta haittaa, hyvin ehtii vielä myöhemminkin.

Miehen projektina oli poijupainon valaminen. Pienoisena haasteena hommassa oli yllättävästi jäätynyt hiekka (lasten hiekkalaatikosta...), mutta onneksi mökkinaapuri pelasti ja häneltä löytyi siinä määrin sulaa tavaraa, että betonia saatiin riittävästi syntymään. Tästä projektista ei valitettavasti kuvatodisteita ole, mutta yllättävän suoralinjainen möhkäle sinne järven pohjalla menee:)En pystynyt vastustamaan metsän kutsua, vaan kävin vielä viimeiset kohmeiset suppilovahverot keräämässä. Niistä saatiin lauantai-illan alkuruuaksi keitto ja kohtuullisen onnistunutta taisi olla, sillä molemmat lapset halusivat santsiannokset.

Resepti meni suurinpiirtein näin:
1l suppilovahveroita
1 iso sipuli
voita paistamiseen
1-2 rkl vehnäjauhoa suurustamiseen
2 dl ruokakermaa  (tai kuohukermaa)
100-150g sulatejuustoa (käytin Viherpippuri Koskenlaskijaa)
kasvislientä tarpeen mukaan
timjamia, suolaa, mustapippuria
Höyrytä sienistä enimmät nesteet pois.
Kuullota sipuli voissa, lisää vehnäjauhot
Lisää kasvisliemi ja sienet.
Keittele pieni hetki ja lisää kerma sekä sulatejuusto pieninä kuutioina (tästä tulikin ainoaa negatiivista palautetta, olin nimittäin hätäinen eikä kaikki juusto ehtinyt sulaa kunnolla)
Mausta keitto suolalla (tarvittaessa) ja pippurilla sekä tuoreella timjamilla.
       ***


Mökillä vaihdoin osan keltaraidallisista tyynyistä syksyisempiin. Kovin pienillä jutuilla on kyllä mahdollista tunnelmaan vaikuttaa! Muutama tyynynpäällinen ja kynttilät pöydällä, eipä siihen syksyiseen tunnelmaan paljon muuta tarvita. No, tuo taustalta upeasti hehkuttava aurinko hiukan hämää ja melkeinpä kuva kävisi kesäkuvastakin:) 


Tämä kuva sen sijaan näyttää syksyn todellisen ilmeen; alastomat puut ja rannassa kellastunut heinikko. Kaunista mielestäni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti