2013/10/24

Olohuone

Talomme on rakennettu vuonna 2003. Ostimme sen 2012 keväällä ja aloitimme toukokuun ensimmäisenä päivänä pintaremontin. Pääpirteittäin suurin osa pinnoista ja materiaaleista oli ihan kohtuullisessa kunnossa, mutta halusimme päivittää niitä enemmän omia mieltymyksiä vastaaviksi. Remontti kesti noin kuukauden, se tehtiin pääasiassa omin voimin mieheni kanssa. Molemmat oltiin töissä samaan aikaan, eli illat ja viikonloput pyhitettiin rempalle Käytännössä arkisin aina toinen meni töistä kotiin lasten kanssa ja toinen ajeli raksalle. Kesäkuun viimeisinä päivinä muutimme (vielä tosin hiukan keskeneräiseen) uuteen kotiimme.

1.5.2012. Uusi kotiOlohuoneemme nyt

Remontista muutama sananen. Maalasimme kaikki sisäseinät uudestaan ja ainoastaan olohuoneen korkeat tilat teetettiin maalausliikkeellä. Lähes kaikkien seinien sävyksi valikoitui Sadolinin maailman sävyt -sarjan Nepal vaalea. Muutama seinä on Nepal mediumilla sävytetty. Itse tykkään kovasti siitä, etteivät seinät ole aivan vitivalkoiset; valkoiset huonekalut (ainakin ikealaiset) ja listat, ovet jne. näyttävät helposti melko keltaisilta aivan valkoista seinää vasten.


Alakerran lattia on kauttaaltaan laatoitettu. Se säilyi entisellään. Kodinhoitohuone-sauna-pesuhuone-wc-komboa lukuunottamatta kaikkialla on sama 40x40cm keskiharmaa laatta. Ihan en samanlaista valitsisi jos lattiaan voisi vaikuttaa, mutta voisi lattia huonompikin tietysti olla. Itse tykkäisin hiukan mattaisemmasta laattamateriaalista, nykyinen kun on lasitettu ja aika kiiltävä (joka ikinen tassun- ja jalanjälki näkyy!). Muuten laatta lattiamateriaalina miellyttää. Pesutiloissa on tummempaa, lähes mustaa laattaa. Kooltaan on 10x10 tai 15x15.Olohuoneessa on sohvana vanhasta kodista tuotu Adean Camp. Olen siihen supertyytyväinen. Malli on ajaton ja sohva tuntuu pysyvän tosi hyvin kuosissaan muutenkin! Ainoastaan uusista päällisistä haaveilen, nykyiset kun ovat vähän turhan tummat mielestäni. Lika ja valkoiset koirankarvat näkyvät tosi helposti.
Sohva ostettiin aikanaan hyvällä alennuksella, mallikappale kun oli. Rahi ja pöytä tulivat samassa kaupassa.
Valaisin ostettiin tähän uuteen kotiin. Korkea tila vaati ison valaisimen ja tuo malli miellytti silmääni. Merkiltään taitaa olla Philips?


Uusin huonekaluhankinta on BoConceptin nahkainen nojatuoli. Se hankittiin yhteiseksi 10v. hääpäivälahjaksi loppukesästä. Tuoli on todella hyvä istua ja tykkään siitä että lämpimän sävyinen nahka vähän pehmentää olohuoneen aika kylmää värimaailmaa.
Mattona halpa (mutta toistaiseksi oikein hyvin toimiva) Ikeasta ostettu 200x300cm nukkamatto.
Kalusteiden suurin murheenkryyni on tuo ylimmässä kuvassa näkyvä pieni kaappi. Kammottava lastulevyhirvitys, jonka tilalle kaipaisin vaikkapa jotakin vanha puunsävyistä (tiikki?) 50- tai 60-luvun lipastoa/kaappia. Sellainen on nyt etsinnän alla. Jospa joku omastaan haluaisi halvalla luopua:)

7 kommenttia:

 1. Tykkään hirmuisesti tuosta teidän uudesta tuolihankinnastanne! Sopii paikalleen kuin, no, täydellinen nojatuoli upeaan olohuoneeseen.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuoli! Ja kaunis koti teillä muutenkin!

  VastaaPoista
 3. Parasta on, että tuoli on myös tosi hyvä istua!

  VastaaPoista
 4. Hei ootko ollu tyytyväinen nojatuoliin? Harkinnassa tämä? Mikä väri nahassa? Tuo on kyl kivan näköinen

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Pahoittelen vastauksen viipymistä. Ollaan oltu tyytyväisiä tuoliin. Väristä en kyllä valitettavasti osaa enemmän sanoa, aniliininahkaa taisi olla. Ihan kaunis vaalea konjakin sävy matkassa on, uskon että tummuu vähän vanhetessaan.

   Poista