2013/10/31

Makuuhuone


Makuuhuoneemme remontti tehtiin myös toukokuun 2012 aikana. Koko yläkertaan vaihdettiin punertavan sävyisen laminaatin tilalle mattalakattu tammiparketti. Budjettiratkaisu tämäkin, eikä siten valittu lankkua vaan tyydyttiin sauvaparkettiin. Tästä huolimatta olen lattian materiaaliin supertyytyväinen. On todella miellyttävän tuntuinen paljaan jalan alla ja sävyltään juuri sopivan hailakka. Ei sinertävä, mutta ei keltaiseenkaa taittuva.

Makuuhuoneessa on myös pieni ranskalainen parveke, josta on näppärä tuulettaa petivaatteita. Kaipaisin sen tilalle isompaakin parveketta, mutta sellaisen rakentaminen jälkikäteen olisi todennäiköisesti käyttöön nähden turhan hankalaa ja arvokasta. 

Makuuhuone ennen remonttia.

Muuten selvisimme vähällä remontilla. Seinät tasoitin ja maalasin ja vaatesäilytystä muokattiin hiukan. Liukuovien takana oli pelkkiä Elfan korisäilytysratkaisuja ja niiden tilalle kaipasin jotakin muuta. Ritiläkorit ovat ihan hyviä osana säilytysratkaisua, mutta mielestäni perinteiset hyllyt sekä vaatetangot ovat käytännöllisempiä. Vanhat elfat siirtyivät muualle ja liukuovien taakse hankittiin Ikeasta hyllyt ja muut sisukset. Ratkaisusta tuli mielestäni oikein onnistunut.
Olohuone- postauksen  kuvasta näkyy hyvin "valvomomme" sijainti. Valvomo-nimitys ei liity mitenkään siihen, että kärsisimme uniongelmista, ennemminkin termi kuvaa huoneen sisäikkunoita, jotka kieltämättä tuovat hiukan valvomomaista tunnelmaa. Tykkään kovasti makuuhuoneen valoisuudesta mikä pitkälti useamman ikkunan ansiota on. Huoneen valoisuus ei täysin kuvista valitettavasti välity, sillä pimeän aika asettaa kuvaamiselle aika tavalla haasteita. Nämäkin kuvat otin aamulla kiireessä ennen töihin lähtöä.

Yöpöydät ovat omaa tuotantoa. Tammilevyn jämistä ja Ikean hyllynkannattimista syntyivät näppärästi ja vähällä vaivalla. Jälleen pintaan Osmocoloria kuusen sävyssä. Siivouksen kannalta ovat ihanteelliset koska lattia jää vapaaksi.
Verhot ovat Woodnotesin. Jäivät edelliseltä omistajalta. Muuten kivat, mutta verhojen mekanismi ei vaan enää toimi. Eikä tietysti tuo pimennysominaisuuskaan paras mahdollinen ole, heh, mutta onneksi ollaan hyväunisia. Makuuhuoneesta muuten taitaakin löytyä yksi ainoita kotimme väripilkkuja. Taulu, jossa printti on punaista. Ostin aikanaan siskolleni sen syntymäpäivälahjaksi, mutta ei tainnut sitä kelpuuttaa tai jokin muu syy oli että se meille pyörimään jäi. No, taulureppana on siitä asti seilannut mukana. Ollut milloin missäkin, vähän heittopussin rooliin , raukka, joutunut.

2 kommenttia: