2014/06/10

Nektariini-aurajuustosalaatti

Viime viikolla suunnittelimme tulevaa kesälomareissua. Ollaan lähdössä ystäväperheen kanssa yhdessä pienelle matkalle, ja jälleen kerran oltiin näinkin "ajoissa" varauksia ja suunnitelmia tekemässä. Lomahan on jo nimittäin ihan nurkan takana!
Koska suunnittelupalaveri pidettiin työpäivän jälkeen, mitään kovin erikoisia tarjottavia ei ehtinyt eikä kyllä jaksanutkaan järjestellä. Olin ostanut muutamaa päivää aiemmin nektariineja ja mieleeni muistui Suvi sur le Vif -blogista bongaamani salaatti.Salaattiin laitoin seuraavia:

Salaattipediksi tammenlehväsalaattia ja rucolaa
Nektariinit lohkoin, ja paistoin parilapannulla (yrityksestä huolimatta en saanut raitoja aikaiseksi), päälle ripottelin vielä hippusen ruokosokeria makeuden lisäämisesi.
Valmista balsamicosiirappiakin olisi ollut, mutta tein kastikkeen hunajasta, balsamiviinietikasta, suolasta ja oliiviöljystä.
Päälle lohkoin aurajuustoa ja rapeutta tuomaan muutaman cashew-pähkinän.

Salaatti oli oikein onnistunutta, tykkään tosi paljon tuollaisesta suolaisen ja makean yhdistelemisestä. Mansikka-aikaan variaatioin voisi tehdä vaikkapa vaihtamalla nektariinit mansikoihin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti