2015/03/06

Lomalla Puerto Ricossa - Holiday in Puerto Rico

Räntää on vihmonut koko viikon taivaan täydeltä, joten nyt on ihan hyvä hetki fiilistellä hiihtolomaviikon aurinkolomaa. Vietimme 21.2 - 29.2 välisen ajan Gran Canarialla. Varasimme matkan vain kolmisen viikkoa ennen lähtöä, ensin suunnitteilla olleen hiihtoreissun peruunnuttua. Kanarian saaret ovat tuttu kohde, siellä ollaan perheen kanssa oltu useita kertoja. Kohde on mielestäni todella hyvä talvella tehtyä viikon aurinkolomaa ajatellen. Aikaeroa ei ole kuin kaksi tuntia ja lentoaika on lastenkin kanssa siedettävät kuutisen tuntia. Lisäksi säät ovat ainakin meitä lähes aina suosineet.

Majoituimme Clubhotel Riu Vistamarissa. Hotelli oli ihan kohtuullinen ja hintaan sisältyvä all inclusive lasten kanssa ihanan helppo. Hotelli oli perussiisti ja henkilökunta todella ystävällistä. Itse olisin toivonut että huone olisi ollut hiukan suurempi, ns. kaksio, sillä nyt majoituimme koko poppoo yhdessä ja samassa huoneessa. Mitään erityistä luksusta tästä hotellista on turha lähteä hakemaan, mutta jos perussiisti isohko hotelli ja normaalitasoinen all inclusive-ruoka kelpaa, tämä on ihan kelpo vaihtoehto.

Lähtökohtana meillä oli saada aurinkoa, lämpöä ja rentoa yhdessäoloa. Tämä kaikki toteutui kyllä hienosti. Lapset saivat uida niin paljon kuin jaksoivat ja altaalla vietettiinkin tosi paljon aikaa. Minäkin ehdin lukea loman aikana neljä kirjaa, ja olin enemmän kuin tyytyväinen allaspäivien määrään. Välillä on toki mukava vähän vaihtaa maisemaa ja tehdä muutakin kuin kääntää kylkeä aurinkotuolissa, joten tehtiin muutama pieni retki lähialueelle. Meillä oli vuokra-auto käytössämme koko viikon ja se osoittautui kyllä tosi hyväksi ratkaisuksi. Ei tarvinnut miettiä lentokenttäkuljetuksia (varattiin hotelli ja lennot erikseen, eikä matkaan siten sisältynyt erillisiä kuljetuksia kentältä/-lle) ja saatiin vaihtaa maisemia ihan omien tuntemuksien ja aikataulujen mukaan.


Kävimme koko perhe kamelisafarilla, mikä oli ihan hauska kokemus. Maspalomasin dyynit ovat upeat ja kamelit olivat tosi sympaattisia. Tosin aina näissä turistikohteissa, joissa pääosassa ovat eläimet, mietin sitä miten onnellisia eläimet sitten kuitenkaan ovat. Ristiriitaisia tunteita herää väkisinkin.


Kuljettiin letkassa dyynien välissä puolen tunnin ajan, mikä olikin ihan riittävä aika. Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta ja ehkäpä sitä itse olisi kaivannut vähän vauhdikkaampaa menoa jos pidempi matka olisi taivallettu. Näissä kuvissa ollaan muuten kaikki vielä aika kalpeita. :)


Ainoana aavistuksen pilvisempänä päivänä päätettiin ajella läheiseen Puerto Moganin kalastajakylään. Paikkaa kutsutaan pieneksi Venetsiaksi ja ihan hurmaava pikkuinen rantakaupunkihan tuo olikin! Käytiin mukavassa rantaravintolassa syömässä ja muuten vain ihmeteltiin rantakadun vilinää.





Kuten jo mainitsin, isoin osa lomaa oli aurinko ja uiminen. Tai oikeastaan sukeltelu, sillä pienempi lapsi ei juurikaan pinnalla vaivautunut uimaan, sillä innostui sukeltamisesta oikein kunnolla kun viimeinkin sukelluslasit olivat hänelle sopivan kokoiset eivätkä päästäneet vettä. Altailla saatettiin viettää aikaa melkeinpä koko päivä, jos ei lähdetty mihinkään retkeilemään. Näissä kuvissa näkee jo että hiukan on aurinkoa saatu. Lapsiin läträsin melkein koko loman 50 suojakertoimella varustettua aurinkorasvaa ja itsekin käytin 30 suojakerrointa. Tuo viisikymppinen riitti aika hyvin eikä lapsilla iho juurikaan punoittanut vaikka koko päivä auringossa oltiinkin. Kolmekymppinen oli minulle aavistuksen liian vähän, sillä aika perinteiseltä punanahkaiselta turistilta näytin varsinkin ensimmäisinä päivinä. :D



Hotelli sijaitsi reilu pari kilometriä Puerto Ricon keskustasta. Saatiin houkuteltua lapset lähtemään sinne kävellen ja kaunista rantareittiä pitkin tuo matka taittuikin ihan mukavasti. Paluumatka tehtiin portaita (noin 700) kiiveten eri reittiä pitkin ja 500 porrasta kannoin nuorempaa lasta reppuselässä kantaen. Ihan hyvä jalkatreeni. :)

Lapset tykkäsivät Puerto Ricon rihkamakaupoista ja isompi ostikin uudet puhelimen kuoret sekä rannekoruja itselleen ja kavereille tuliaiseksi. Itse en muuta järkevää shoppailtavaa tuolta löytänyt, eikä shoppailu itsetarkoitus kyllä ollutkaan, kuin kosmetiikkaa. Laadukas kosmetiikka on tuolla ainakin 30% edullisempaa kuin Suomessa ja mukaan tarttuikin mm. Diorin aurinkopuuteri, Cliniquen irtopuuteri, Biothermin Skin Glow-öljy sekä pari tuoksua.


Muutamat aamulenkitkin kävin näissä upeissa maisemissa juoksemassa ja kävin muutaman kerran hotellin kuntosalillakin. Ihan löhölomaksi ei onneksi matka siis mennyt, mikä hieman lievitti all inclusiven tehokkaan hyödyntämisen aiheuttamaa huonoa omaatuntoa... Kieltämättä sitä tuolla jatkuvasti notkuvien ruoka- ja juomatiskien äärellä mietti, että jos elämä olisi ainaista all inclusivea ja aurinkolomaa, niin eihän mikään tuntuisi miltään. Mieluummin sitä nauttii sen yhden laadukkaan kahvin kahvilassa rauhassa nautiskellen, tai juo lasillisen laadukasta viiniä hyvän ruoka-annoksen seurana, kuin mättää ruokailusta toiseen lautasen täyteen kaikkea mahdollista herkkua ja juo muovimukista hanaviiniä. Ei se määrä vaan se laatu. Ja se, ettei kaikkea aina ole tarjolla rajattomasti. :)


Ihanaista viikonloppua kaikille! Me päästään viimeinkin hakemaan Onni kotiin. Ihanat vanhempani pitivät koirulaista kaksi pitkää viikkoa luonaan hoidossa, joista toinen viikko oli ihan puhdasta extraa, jotta koira saataisiin Into-kissaan siedättymään. Nyt näyttää jo hyvältä, sillä loppuviikon aikana Onni ja Into on voitu pitää vapaana samassa tilassa ja eilen söivät jo korvat toisiaan hipoen vierekkäisiltä ruokakupeilta. Ei olisi uskonut, sillä "verenhimoinen" terrieri yritti alkuun vain ja ainoastaan päästä kissaan käsiksi (tassuiksi) ja haukata siitä palasen...

///

We spent our holiday in Gran Canaria, Puerto Rico. It was all fun and sunny! :)

8 kommenttia:

  1. kuulostaa ja näyttää ihanalta lomalta! kyllä varmasti teki hyvää päästä vähäksi aikaa aurinkoon. täällä itse elelen myös seuraavat päivät all inclusive, äidin luona ;)

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi, kiitos tästä matkakuumeesta nyt sitten :D ¨

    Ihanan rennolta vaikuttaa teidän reissunne, just sitä mitä viikon lomalta voi hakeakin!

    VastaaPoista
  3. Aika hyvin että olette hiihtolomaviikoksi kolme viikkoa ennen lähtöä saaneet vielä perhekohteeksi soveltuvan all-inclusive kohteen. Ei ihme että hotellihuoneessa jouduitte tinkimään. Tällä hetkellähän myydään kevättä ja kesää, jos on aikeissa matkustaa isommalla porukalla ja on jotain vaatimuksia kohteen ja hotellin suhteen niin parhaat ajat varata on nyt. Myöhemmin ja etenkin sitten kuukautta ennen lomaa on otettava se mitä sattuu saamaan tai oltava ilman. Mitään pakettimatkaahan ei varmaan olisi tuossa vaiheessa enää hiihtolomaviikolle saanutkaan. S.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävää kyllä, myös pakettimatkoja olisi ollut aika paljon vielä tarjolla matkaa varatessa. Matkatoimiston kautta tuo meidänkin matka olisi maksanut noin 1000 euroa enemmän kuin lennot ja hotelli erikseen varattuna. Aika iso summa lentokenttäkuljetuksista mielestäni.
      Hotelli oli neljän tähden hotelli ja ehkä odotukset olivat korkeammalla tuohon luokitukseenkin perustuen. Meidän tapauksessamme hotellivalintaa määritteli hinta huomattavasti enemmän kuin valinnanmahdollisuuksien puute. Ihan hulluja summia kun ei lomasta pystytty/haluttu maksaa. :)
      Ihan tyytyväisiä tuohon hotelliin oltiin, eipä me siellä huoneessa paljoa aikaa vietetty.

      Poista
  4. Tosiaan aika yllättävää. Yllättävää sekin, että matka tuli edullisemmaksi lento+hotelliyhdistelmällä kuin pakettimatkana. Varmaan ne edulliset pakettimatkat myyty ensin, niihin jää yleensä ne kalliit viimeiseksi mitä olen asiaa seurannut. Lentoja ja hotelleja taitaa olla useimpiin kohteisiin sen verran, että jää aina jotain yli. Musta tuolla ainakin tuon Suomen tunnetuimman matkanjärjestäjän sivuilla on tällä hetkellä kesän matkoja myynnissä alle 300-400 eurolla viikko, joten alle sen ei juurikaan saa vaikka ostaisi mistä. S.

    VastaaPoista
  5. Oi, ihana lomakoonti! <3 Itsekin olen käynyt Puerto Ricossa nahkaa kärventämässä ja näiden kuvien jälkeen tekisi sinne kieltämättä taas mieli! :)

    VastaaPoista