2014/05/22

Ikkunoista

Ajattelin kirjoittaa muutaman sanan ikkunoistamme, lähinnä olohuoneen isoista sellaisista. Isoista ikkunoista tulee mukavan paljon valoa, se on niiden ehdottomasti paras puoli. Näin keväällä tuon olohuoneen sivuikkunan takana oleva tuomi on kuin luonnon taideteos ikkunanpuitteet raameinaan. Kuvaan sitä en tietenkään osannut vangita niin kauniina kuin se luonnossa on.

Keväisin oikein odotan, että tuomi puhkeaa kukkaan. Se on kaunis ulkonäöltään ja huumaa myös tuoksullaan. Harmillista kyllä, kukinta kestää aika lyhyen aikaa kauniina. Kukat muuttuvat melko pian ruman ruskeiksi. Osa viehätyksestä piileekin varmaan juuri siinä, että tuosta kauniista ikkunan takaa näkyvästä puusta pääsee nauttimaan vain rajatun ajan.
Isot ikkunat tuovat myös haasteita. Kuumina päivinä aurinko porottaa ikkunoista lähes koko päivän ja jonkinlaista suojaa paahteelta on pakko käyttää. Olohuoneessamme on Woodnotesin isot paneeliverhot, jotka on näppärä kaukosäätimellä laittaa paahteelta suojaamaan. Usein käännän myös sälekaihtimet kiinni, niiden vaikutus on pelkkiä ohuita paperinaruverhoja tehokkaampi.

Toinen ja ehkä suurin haaste, on ikkunoiden peseminen. Olisivatpa edes sellaisia, joissa on vain kaksi pintaa pestävänä. Mutta ei, ikkunat joutuu avaamaan ja pestäviä pintoja on neljä. Melkoinen homma, etenkin jos haluaa saada raidatonta ja siistiä jälkeä. Tuokin projekti on muuten vielä tältä keväältä tekemättä.

                                                                              ///

Tämä päivä on mennyt pihahommien parissa. Etupihallamme on ollut melko iso rikkaruohojen valtaama täysin villiintynyt alue, joka pääsi nyt työn alle. Tajusin sentään ottaa ennen-kuvankin, tosin muutaman lapiollisen ja talikollisen ehdin heilauttaa ennen kuin muistin kameran hakea.  Projekti etenee huomenna toivottavasi jo siihen pisteeseen, että ensi viikolla päästään hakemaan kuorikatetta peräkärryllinen, jolla tuo alue viimeistellään. Periaatteessahan voisin käydä huomenna hoitamassa homman itse, mutta peruutustaitoni kärry perässä ovat vähän niin ja näin, niin taidanpa jättää homman miehelle ensi viikolla hoidettavaksi. Vahinkojen välttämiseksi...

Sain muuten viimeinkin poistettua kuvista itseäni häirinneet reunukset. Aika pitkään siihen menikin. Tajusin myös sen, miten saan kuvat bloggeriin isompina. Kertonee jotakin onnettomista taidoistani kuvankäsittelyyn, koodaukseen ja muuhun sellaiseen liittyen. Isompi kuvakoko tuo kyllä aika armotta esille kuvaajaan harjaantumattomuuden. Aika rakeisilta ja suttuisilta näyttävät ainakin omaan silmääni. Tämänkin suhteen täytyy yrittää olla itselle armollinen. Eihän tässä vielä kovinkaan pitkään ole kuvaamista tai kuvien käsittelyä harjoiteltu.

Viikko jo pian lopuillaan ja viikonloppu lähestyy, jee! Mukavaa loppuviikkoa kaikille:)

-Liina


8 kommenttia:

 1. Ikkunakateus! :) Aivan mielettömän ihanat ikkunat. Vaikka ymmärrän haasteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja:). Haasteita on, mutta nautin kyllä valosta enemmän kuin kiukustun likaisista ja harmaista yläikkunoista;)

   Poista
 2. Ihanat ikkunat teilläkin! Täällä on myös vielä ikkunat pesemättä, ostin ikkunapesurin joka helpottaa hommaa huomattavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Minullakin on ikkunapesuri, mutta harmikseni sen ostaminen ei kuitenkaan lisännyt merkittävästi tarmoa tarttua siihen ja aloittaa homma:D

   Poista
 3. On kyllä upeat ikkunat!
  Oon kuullut kans pelkkää hyvää ikkunapesurista, pitäisi itsekin kokeilla. Noin isoissa ikkunoissa voisi helpottaa urakkaa huomattavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunapesuri on kyllä tosi kätevä. Ainoa miinus tulee siitä, että yhtäjaksoisesti sillä voi pestä aika lyhyen aikaa, akkua pitää nimittäin aika usein latailla:/ Toisaalta, eipähän tarvitse aina pestä puolta päivää, vaan homman voi tehdä pienemmissäkin osissa!

   Poista
 4. Ihan samoja ajatuksia meidän ikkunoista. Näin kesähelteillä sälekaihtimet ovat koko päivän kiinni ja sitä miettii, mitä järkeä koko ikkunaseinässä on, kun ulos ei kuitenkaan näe. Onneksi teillä näkyy olevan jotain kasvillisuutta tuossa ulkona (tuo ihana tuomi), joka vähän varjostaa taloa?

  Bloggaus opettaa nopeasti nörttitaitoja:D Ikkunoita on tosi vaikea kuvata, hyvin olet onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lisbet:)
   Tuomi on kyllä ihana tuossa ikkunan takana, varjostaa jonkin verran ja tuo suojaa naapuriin nähden.

   Jos joku järjestäisi jonkun bloggauksen peruskurssin, osallistuisin heti. Nyt tämä tuntuu niin kantapään kautta opettelemiselta ja tuskastuttavan hitaalta sellaiselta. Sinulla on muuten ihan täydellisen tyylikäs blogin ulkoasu!

   Poista