2014/03/23

Itämaista kanaa friteerattuna
Pitkästä aikaa ruoka-aiheista postausta! Liekö arki vienyt kaiken luovuuden ruuanlaitosta, sillä viime viikkoina ei ole juuri tullut mitään uusia ruokakokeiluja (saati sitten leipomuksia) tehtyä. Tänään kuitenkin päätin testata kanan friteeraamista. En ole ennen friteerannutkaan muuta kuin kevätkääryleitä ja munkkeja, eli aika hauskaa oli päästä kokeilemaan miltä niinkin arkisen kuin kanafileen saa friteeraamalla maistumaan.
Lisukkeena oli valkosipulilla ja basilikalla maustettua kermaviiliä sekä paistettua riisiä herkkusienillä ja sokeriherneillä.

Thai-maut kuuluvat herkkuihini ja näistä kanapaloista välittyi juuri sopivasti inkiväärin ja valkosipulin maku. Pinnalta kanat olivat ihanan rapeita ja sisältä pehmeän mehukkaita. Nämä onnistuivat kyllä tosi hienosti ja varmasti friteerattua kanaa erilaisina variaatioina tulee tehtyä myöhemminkin. Marinadia vaihtelemalla reseptiä saa sovellettua hyvinkin erilaisiin annoksiin.

Mitään ihan kevyttä ruokaahan tämä ei ollut, etenkin kun riisikin oli aika ronskissa öljyssä paistettu. Kalorimäärää ei onneksi tarvinnut miettiä, sillä aamulla käytiin juoksemassa kunnon lenkki, joten vähän tukevampi illallinen tuli ikään kuin tarpeeseen;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti