2014/03/11

Remonttisuunnittelua - WC

Yläkerran wc on yksi vielä remontoimattomista tiloista kodissamme. Pikkuvessa on melko vähällä käytöllä, joten kovin suurta kiirettä tuon tilan fiksaamisessa ei olla pidetty. Eikä tuo vessa nyt niin kammottava ole, etteikö siellä pystyisi tarvittavia asioita toimittamaan.
Alla kuva vessan nykytilasta.


Wc:n seinät on tapetoitu lasikuitutapetilla, ja työläin homma remontissa tuleekin olemaan tapetin poisto ja seinien tasoitus. Alavessassa seinät jouduttiin tasoittamaan ainakin kahteen kertaan, ennen kuin lasikuitutapetin jäljet olivat piilossa. Ei tuo homma mikään mahdoton ole, ainoa ikävämpi puoli on siitä syntyvä pöly joka väistämättä kulkeutuu aika laajalle alueelle, sillä vessa sijaitsee tosi keskeisellä paikalla yläkerrassa. Tasoittamisen jälkeen seinät tullaan maalaamaan kosteutta ja pyyhintää kestävällä maalilla (Luja?), sävynä todennäköisesti sama kuin alakerran vessassa, eli Nepal vaalea.
Lattia on tummanharmaata 10x10 laattaa, samaa kuin alakerran wc:ssä. Se jäänee ennalleen. Eipä siitä maton ja kalusteiden alta paljoakaan jää näkyville.

Peili tullaan vaihtamaan ja yksi vaihtoehto tilalle on Ikean Godmorgon-peilikaappi. Alakerran vessassa on sama kaappi leveämpänä kahdella ovella. Siihen ollaan oltu tyytyväisiä joten tämä voisi olla ihan ok ratkaisu yläkerrassakin. Valaistus vain pitää miettiä,sillä tähän ei taida olla samanlaista kätevää loisteputkilippaa mikä leveämpään kaappiin oli helppo integroida.Tila on aika ahdas ja rajoittaa melko paljon kalustevalintoja. Mitään koko seinän levyistä laatikostoa on turha haaveilla, sen verran vähän jää pöntön ja kalusteen väliin tilaa.
Alla inspiraatiokuvia siitä, minkälaisen tunnelman haluaisin remontin jälkeen vessasta löytyvän. Aavistuksen joutuu mielikuvitusta käyttämään, että noista saa jotakin fiilistä tuohon pikkuruiseen wc-kopperoomme:D


Kuvat

 Vähän kyllä epäilen, että päädytään tässä taas kuitenkin helppoon ja edulliseen ratkaisuun:
-massiivitammilevy (valkovahataan), jonka päälle asennetaan allas
-toinen levy alle hyllyksi
-seinälle Ikeasta kaappi, samanlainen kuin löytyy alakerran wc:stä. Haasteena vain tuo pieni ikkuna, kaappi pitää asentaa melko ylös, tuleeko ihan hullun näköinen?Tai ehkä kaapin voisikin asentaa vasemman puoleiselle seinälle, ei siis peilin viereen lainkaan!
-ei peilikaappia vaan ihan peruspeili ja sen sivuille valot (minkälaiset?!)

Pienehköä rakentelua tuo diy-wc vaatii, ja siihen taas tarvitaan mieheltä jonkinlaista inspiraatiota. No, se on vähän kadoksissa, joten saa nähdä miten kauan tässä joutuu uudistusta odottelemaan;)

Kertokaas jos teiltä löytyy hyviä vessaremppavinkkejä. Minkälaisen muutoksen te tekisitte tuohon meidän pikkuvessaamme?

6 kommenttia:

 1. Nuo inspriraatiokuvat on todella kauniita!

  Meillä on kanssa kahden vessan remppaamiset tässä jossain vaiheessa edessä. Hankala päättää, minkätyylistä tyyliä vessoihin laittaisi ja tokihan se vaatii rahaakin. Nooh, jospa joskus lähitulevaisuudessa vessatkin saisivat kokea muodonmuutosta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vessan remontoiminen ei välttämättä ole kaikista kallein projekti. Tokihan siihenkin saa upotettua ihan mielettömiä summia, mutta uskon että suhteellisen edullisestikin saa ihan tyylikkään remontin tehtyä!

   Poista
 2. Kivoja ideoita! Ihan varmasti pääset tavoittelemaasi tunnelmaan! :) Meillä on kanssa aika ahdas väli tuossa pöntön ja seinän välissä kylppärissä, mikä aiheutti päänvaivaa. Tilasimme Domukselta siihen vetolaatikoston koko seinän leveydeltä ja päälle mittojen mukaan taso-altaan. Laatikot mahtuvat juuri aukeamaan pöntönkin kohdalla. Toisessa vessassa onkin tuollainen kaappi-rykelmä, mikä tuossa on Mano-kaapeilla tehty. Neliön muodossa vain. :)

  Aiemmassa kodissa teimme itse pienen budjetin hyllyratkaisun liimapuulevystä, jonka käsittelimme Supilla, päälle malja-allas ja siitä tuli kyllä oikein hyvä. Kaikki siis toteutuskelpoisia ideoita! Nyt vaan odotellaan miehen remppainspistä ja kuvia uudistuneesta tilasta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoin pelkään että inspistä saa odotella hyvinkin pitkään. Ehkä mun vaan täytyy jossakin vaiheessa ruveta repimään lasikuitutapetteja irti, kyllä sitä luulisi sitten miehenkin inspiksen löytyvän;)

   Poista
 3. Hei! Etsiskelin juuri materiaalia oman wc:n remontoimiseen ja huvitti tuo, miten ilmeisesti kaikkien miehet eivät aina hurahda näihin meidän sisustusinnostuksiin ja remppaamiseen. Olisin tehnyt kaiken aikapäivää sitten, mikäli en tarvitsisi mieheni apua!

  VastaaPoista
 4. Hehe, välillä tosin mietin että onneksi on tuo "järjen ääni" talossa niin ei tule ihan joka inspiraatiosta remppaa tai muuta muutosta aloitettua...
  Vaikka nyt kyllä kieltämättä jo remppaamattomat kohdat alkavat ärsyttää jo vähän liikaa, joten toivoisin miehenikin viimein näistä pikku projekteista innostuvan;)

  VastaaPoista