2014/03/26

Keskiviikon kaunokitHelmililjat ovat suosikkejani sipulikukista. Harmi vaan ettei niitä usein löydä valkoisina. Pihallekin niitä syksyllä istutin, pitäisikin käydä katsomassa joko maasta jotakin on noussut.
Otin pitkästä aikaa esille myös kirppislöytöni, ihanat melkein valkoiset marmorituikkukupit. Maksoin niistä 0,50euroa kappaleelta ja koin tehneeni mahtavan löydön!Tamminen alusta on lahja siskoltani. Plagioin tuota aitoa versiota ja tein mökille paksusta tammilevystä mallia käyttäen samanlaisen. Melkoinen DIY-versio siitä tulikin, pitää joskus kuvata sekin tuotos.


Huomenna onkin tiedossa etäpäivä. Nuorempi lapsista on aikamoisessa räkätaudissa. Pitääkin yrittää jossakin välissä kuvailla meidän Ikeat, sillä minulla on siihen liittyvä haaste odottamassa:)

Aurinkoista loppuviikkoa (pitää vain yrittää vältellä ikkunoiden läpi katselua, ovat nimittäin aika järkyttävän likaiset...)! 

-Liina

8 kommenttia:

 1. Kauniit helmililjat :) Nautitaan auringosta, mut ei ikkunan läpi ;) Ihan harmaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaat tosiaan... Korkealla olevat ikkunat varsinkin, jotka on viimeksi pesty vuosi sitten. Ihan järkyttävän näköistä! Siitäkin huolimatta on kyllä aivan ihanaa kun aurinko paistaa:)

   Poista
 2. Helmlljat ovat ihania, ja valkoiset kyllä harvinainen näky. Vähän harmittaa, kun entisen kodin puutarhassa on istuttamani sipulit, ja en pääse tänä keväänä nauttimaan kukista. Mutta nyt on uusi koti ja kukista onneksi kauniit muistot! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu, miten sitä pihaankin sellainen kiintyminen tulee. Ja onhan se sääli jättää taaksee vaivalla tehdyt istutukset. Täytyy toivoa että uudet asukkaat nauttivat sitten istuttamistasi sipuleista koko vaivan edestä:)

   Poista
 3. Löysin vasta blogisi ja jäin lukijaksi. Tervetuloa kyläilemään Varvikkoon http://kotihiirivarvikossa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, Marru! Kiva että löysit tänne:) Pitääkin tulla vierailemaan myös sinun blogissasi!

   Poista
 4. Itsekin tykkään helmililjoista kovasti. Harmi vaan että kestävät sisällä niin lyhyen aikaa. Itsekin olen niitä ulos istuttanut, jokohan kohta maasta nousisivat. Olisi kiva kun kerrankin ehtisi helmililjat ja narsissit pääsiäiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhytkestoisuus on tosiaan vähän sääli. Nuo pari päivää sitten hankkimani helmililjat alkavat jo uhkaavasti nuupahdella:/
   Eilen kävin pihalla tarkistelemassa tilannetta ja kyllä siellä jo vihreää alkoi pensaiden juurella näkyä! Jännittävää nähdä mitä sieltä nouseekaan, sillä en tarkkaan muista istutinko pelkkiä helmililjoja vai jotakin muutakinko:)

   Poista