2014/03/14

Kylpyhuoneen remontti

 En olekaan koskaan esitellyt kylpyhuonettamme. Se remontoitiin ennen muuttoamme. Mies hoiti purkutyöt, mutta vesieristykset ja laatoitukset teetettiin ammattilaisella. Ovien vaihdot, suihkujen asennukset hoituivat myös mieheni toimesta. Harmi kyllä, alkutilanteesta ei taida olla tämän parempaa kuvaa. Kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen välinen ovi on aika karussa kunnossa. Ovesta heti vasemmalla on toinen suihku, eikä suihkun ja seinän välillä ollut minkäänlaista suihkuseinää tai muuta suojaa, joten ovi on ottanut itseensä aikalailla kosteutta. Kylpyhuoneen laatat olivat periaattessa ihan ok. Samanlaista laattaa kuin khh:ssakin, 10x10 koossa vain. Seinällä valkoista 20x40 (?) laattaa. Vähän hassusti ehkä ladottuna, itse tykkään enemmän vaakaan kuin pystyyn ladotusta, kun laatta on tuollaista pitkän mallista.

 


Alla kuva remontin jälkeen. Lattiaan yritettiin etsiä mahdollisimman samanlainen laatta, kuin aiemminkin. Väri ei ole ihan yhtä sinertävä, ja pinta on hiukan sileämpi. Ero on hyvin pieni, eikä pistä silmään oikeastaan yhtään. Seinissä pitäydyttiin edelleen valkoisessa. Uusi laatta on kiiltävä (vanha laatta oli enemmän matta ja hiukan epätasainen pinnaltaan) ja vaakaan ladottu. Kattoon jätettiin vanha hyväkuntoinen tervaleppäpaneeli.
Suihkut vaihdettiin, samoin saunan ovi. Kylpyhuoneen ja khh:n väliovi vaihdettiin lasiseksi kostean tilan oveksi. Saunan puoleinen, sekä ovesta heti vasemmalla oleva seinä laatoitettiin värittömällä (eli hiukan vihertävällä) lasimosaiikilla.Kylpyhuone on kooltaan kohtuullisen suuri. Yhteen nurkkaan mahtuu penkki, jossa on hyvä säilyttää shampoopulloja ym. kosmetiikkaa. 


Toinen suihku on heti kylpyhuoneen ovelta vasemmalla. Siihen asennettiin mittatilauksena teetetty lasiseinä, joka kiinnitettiin huomaamattomilla alumiiniprofiileilla. Lasi tuli todella edulliseksi, se tilattiin suoraan lasitusliikkeestä. Samanlainen lasi teetettiin aiemmin mökin kylpyhuoneeseen ja kun se todettiin todella hyväksi ratkaisuksi, oli helppo päätyä samaan.
 


 

Lasin kiinnitystapa on mielestäni todella onnistunut ja huomaamaton.
Suihkut ovat Gustafsbergin mallistosta. Ihan kauniit kyllä, mutta aika ärsyttävästi jäävät vettä suihkun jälkeen tiputtelemaan. Olisi pitänyt laittaa jokunen euro enemmän ja panostaa kotimaiseen Orakseen. No, seuraavalla kerralla ollaan viisaampia. Sekoittaja on sentään kotimaista laatua, eli Cubista. Samaa mallia siis kuin alakerran wc:n hana.

Olen todella tyytyväinen että tämä kaikista työläin ja sotkuisin remontti tehtiin ennen muuttoa. Aikataulu meni tiukalle, remonttiaikaahan oli vain noin kuukausi ja lisähaastetta tuli lattialaatoista, jotka osoittautuivat laadultaan virheelliseksi (tämä huomattiin tietenkin vasta asennusvaiheessa). Aikamoinen show oli etsiä päivän-parin varoitusajalla edes kohtuullisen vastaavaa laattaa, liikkeissä kun harvemmin tavaraa on varastossa, vaan lähes kaikki on tilaustavaraa. 


Loppu hyvin, kaikki hyvin ja suihkuun päästiin muuttopäivänä. Sauna sen sijaan odotteli remontti-inspistä melkein kolme kuukautta. Lattialaatta vaihdettiin sielläkin kylpyhuoneremontin yhteydessä, mutta muuten remonttia ei heti tehty. Saunaremontista enemmän erillisessä postauksessa.

Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Kivannäköistä ja hieno suihku! Meillä samanlainen kaakeli lattiassa, sekä isot valkoiset seinissä, nyt vaan harmittaa jälkeenpäin valkoinen sauma-aine, sillä saumat ovat värjäytyneet kellertäviksi, vaikka olen pitänyt seinät siistinä ja yrittänyt hinkata niitä. Plääh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti!
   Minä hinkkaan saumoja Sinin saumaharjalla, sillä olen tosi pinttyneetkin saumat saanut jälleen valkoisiksi! Aika järeitä pesuaineita (kloriitti esim.) joutuu kyllä pahimpiin kohtiin käyttämään...

   Poista
 2. Aika lailla samnlaiset kaakelivalinnat meillä. Teidän lasimosaiikki näyttää aavistuksen valkoisemmalta kuin meillä. Tuntuu, että meillä onntllättävän vihertävä!

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa lasimosaiikeissa on varmasti eroja siinä, miten kovasti vihertävät. Tuo meidän viherrys on mielestäni ihan ok, itse asiassa tykkään että seinään tulee hiukan sävyä eikä ole ihan väritön:)

   Poista
 3. Voi kun nättiä!! Lasimosaiikki on niin kaunista, ottaisin varmaan meillekin jos nyt rempattais.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanan näköistä :).

  VastaaPoista
 5. Hieno tuo suihku! Meilläkin on kylpyhuonesaneeraus edessä. En malta odottaa, että pääsee päivittämään ilmettä ajattomampaan suuntaan. Kiitos jakamisesta, hieno lopputulos. http://www.ch-palvelu.fi/rakennuspalvelut

  VastaaPoista
 6. Mukava juttu, että miehesi pystyi auttamaan vesieristyksissä ja muissa. Meidän tuttava myös aloittaa remontin, ja suurena osana on kylpyhuone. Sinne on myös LVI-saneeraus tulossa, eli saavat kaiken hoidettua sitten kerralla. https://www.orimattilanputkityo.fi/referenssit

  VastaaPoista