2014/04/09

Keittiöitä

Kameraa ei edelleenkään ole käytössä (onpa muuten todella kamalaa olla ilman!), joten päästän teidät ihastelemaan keittiömuotia vuodelta 2003, 2006, 2008 ja 2013. Kuvien laadussa on toivoakseni jotakin muutosta havaittavissa ja ehkäpä tyylikin on aavistuksen asettunut uomiinsa. Vai mitäs tykkäätte?


Tässä rivitalokotimme keittiö vuodelta 2003. Tuolloin asuttiin vielä Etelä-Karjalassa. Mutta mikä ihme saa ihmisen valitsemaan VAALEANSINISET kaapinovet?! Ja kyllä, minä itse ne olen valinnut... Välitilan laatta oli alkuun tummansinistä (?!) 10x10 laattaa vinoon ladottuna. Hehe, ne sentään laatoitettiin yli jonkin ajan kuluttua hiukan neutraalimmalla laatalla.


Tämän keittiön malliin tai tyyliin emme päässeet vaikuttamaan itse. Kuva on siis edellisen kotimme keittiöstä. Parisen vuotta tämän kanssa eleltiin (sen verran fiksattiin heti alkuun, että vaihdettiin tasot massiivitammisiksi ja vetimet reelinki-mallisiksi) mutta niin vaan sekin keittiö laitettiin kiertoon ja tilalle rempattiin uusi, modernimpi ja toimivampi keittiö. Massiivipuutasot, rungot ja ovet tilattiin Ikeasta.


Tykkäsin tästä keittiöstä tosi paljon! keittiön ja olohuoneen välissä olevat yläkaapit purettiin pois ja tilalle tehtiin DIY-saareke. Liesituuletin on itegroitu kippikaapin sisälle. Kaapin ovet ovat alumiinikehyksistä lasia. Valkoisen, harmaan, musta ja puun sävy löytyi jo tuohon keittiöön.


Saarekkeeseen sai upotettua melkoiset määrät astioita, maljakoita ym. lasitavaraa.

 

Jääkaapin kyljessä oleva levy maalattiin liitutaulumaalilla. Tuollaisen haluaisin nykyiseenkin keittiööni, mutta siellä ei ole oikein mitään hyvää kohtaa, johon tuon toteuttaisi.


Onko oma tyyli vähitellen löytynyt, vai näyttävätkö nämä keittiökuvat kymmenen vuoden päästä yhtä koomisilta, kuin mitä tuo vaaleansiniovinen keittiö nyt näyttää? Toivon ainakin että nyt olisin onnistunut valitsemaan hiukan ajattomammat ja neuraalimmat materiaalit. Epäilen että mieskin tätä toivoo. Hän on nimittäin tehnyt viimeisen kymmenen vuoden aikana kolme täyttä keittiöremonttia ja muutamat pienemmät ilmeen kohennukset. Jos siis tähän nykyiseen keittiöön haluan ihan vähään aikaan mitään muutosta tehdä, minun on syytä opetella ihan itse kaikki remonttihommat hoitelemaan;)


Mitenkä teillä muilla, muuttuuko maku sisustuksen ja tyylin suhteen tiheästi, vai ovatko omat mieltymykset olleet selvillä ja samanlaisina jo pitkäänkin?

Mukavaa loppuviikkoa!

-Liina

22 kommenttia:

 1. No täytyypä myöntää, että suht samalla kaavalla on täälläkin menty, tosin ilman remontteja, mutta asunnon vaihtuessa. Ensimmäinen oma rivitalokolmio v 2003 ja kaappien ovet vaaleankeltaiset, eikä mitään vaniljaa. Tasot pyökkiä. Tästä on lähdetty ja voin sanoa, että sisustusmaku on kehittynyt vuosien varrella. Nykyinen valkoinen skandinaavinen tyyli uppoaa minuun täysillä. Seuraava koti saanee vielä piristyksen betonista. Eiköhän sitten ole valmista!? Tai onhan se auttamatta out 10 vuoden päästä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, juuri tuota minäkin pelkään, että kaikki nyt tyylikkäältä ja ajattomalta näyttävä on auttamattoman vanhanaikaista kymmenen vuoden päästä:D

   Poista
 2. Hyvä postaus! :)
  Eiköhän kaikilla tai ainakin suurimmalla osasta meistä tyyli ole muuttunut kymmenessä vuodessa! :D Toki voi se tiheämpäänkin muuttua. Joten saat anteeksi vaaleansiniset ovet! :))

  Oma maku on ollut pitkään sama ja keittiöt aina valkoisia ripauksella jotain... Muuten sisustustyyli on muuttunut kylläkin skandinaavisempaan suuntaan. :) Olemme asuneet uudessa kodissamme nyt kaksi vuotta ja edelleen tykkään valinnoista joita olemme tehneet, toki jotain pientä aina pitää tehdä ja suunnitella. Onneks miehellä kaluste-alan yritys ja näin keittiöön kaappien ovetkin voivat vaihtua jo vuoden kuluttua jos niin halutaan! ;) Betonia täälläkin ihaillaan mutta ainoastaan pienissä määrin että ei se kyllästyminen iske!

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit tästä postauksesta ja ennen kaikkea kiitos synninpäästöstä noiden vaaleansinisten ovien suhteen;)

   Teillä onkin aika ihana tilanne, jos miehesi yrityksen kautta pystyy kodin kalustusta päivittämään hiukan normaalia edullisemmin/helpommin/useammin:)

   Poista
 3. Hyvä postaus! :) ja ihanat siniset ovet ;) Kyllä on minunkin maku jalostunut kymmenessä vuodessa paljon - ja hyvä niin! itse yritän vältellä tosi trendikkäitä juttuja ja pitäytyä ajattomissa valinnoissa. Saapa nähdä mitä talostamme voi kymmenen vuoden päästä sanoa! Marko Paanasen sanoin, mitä trendikkäämpi tänään, sitä hassumpi huomenna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Iisa:)
   Minäkin ehkä haluaisin ajatella että makuni on jalostunut. En halua uskoa että muutaman vuoden päästä nyt tehdyt valinnat näyttävät yhtä huvittavilta kuin mitä vajaa kymmenen vuotta sitten valitsemani ratkaisut nyt näyttävät...

   Poista
 4. En ole suuri sinisen ystävä, mutta jostain syystä tuo vaaleansininen keittiö on kovin suloinen mielestäni. Ehkä se vetoaa siihen samaan kohtaan sydämessäni, johon vuonna 2004 ensimmäistä kotia ostaessamme kolahti kovaa vaaleanpunainen kaakeliuuni :). Viimeisin takkavalinta oli musta, joten muutama askel on tuosta tultu.

  Tosin ottaisin milloin vain vaaleanpunaisen kaakeliuuniin, jos se sijaitsisi vaikka vanhassa kerrostalossa Eirassa (tämä edellinen oli pienessä rivarikolmiossa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaalensinisen keittiön valinnut kiittää:)

   Hehe, Eirassa sietäisin minäkin ihan mitä tahansa, vaikka vaaleanpunaisia uuneja tai vaaleansinisiä kaapinovia:D

   Poista
 5. Tämä oli kiva postaus! Ihana tuo teidän nykyinen keittiö kyllä! Viime kesänä tehtiin keittiöremppa ja nyt jo olisi mieli joIdenkin asioiden kanssa muuttunut (tosin jouduttiin tekemään jonkun verran kompromissejakin), mutta seuraavaan sitten:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit:)
   Kompromisseja joutuu tekemään valitettavan usein. Minäkin olisin halunnut keittiöön saarekkeen, mutta eipä vaan takan ym. kiinteiden ratkaisujen takia onnistunut. Ehkä sitten joskus...

   Poista
 6. Heh, mitkä siniset ovet :D! Mulla oma tyyli alkaa sisustuksessa vasta vähitellen löytyä, ja se näkyy meilläkin juurikin tuossa muutosten tiheydeasä. Ehkä sitten jo seuraavaan kotiin osaisi valita ajatonta ja tyylikästä, niin että se miellyttäisi silmää useamman vuoden.. Upealta näyttää teidän keittiö nykyisellään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melina:)
   Teillä on mielestäni jo nyt tosi ajatonta ja tyylikästä!

   Poista
 7. Tosi kivasti näkee tästä postauksesta teidän keittiöiden kehityskaaren! :) Kyllä se vaan maku taitaa olla ihmisellä muuttuvainen, itse ainakin olen sisustuksessa ihan eri linjoilla kuin vaikkapa viisi vuotta sitten. Pienempien yksityiskohtien suhteen voi mieli muuttua nopeastikin, isot linjat seurailevat sitten rauhallisemmin perässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä sitä nyt toivoo, että tällaiset isommat ratkaisut, kuten keittiö ja kosteat tilat, kestäisivät aikaa sen seuraavat 10 - 20 vuotta. Saa nähdä kuinka käy:)

   Poista
 8. Muuttuu, myös täällä oli vajaa 10 vuotta sitten sininen/turkoosi kausi.... Talomme rakensimme 6 vuotta sitten ja jo nyt jaksan hämmästellä sen hetken joitakin ratkaisuja, kuten tummanpähkinän värisiä tasoja keittiössä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu että oma maku muuttuu ärsyttävänkin nopeasti:D

   Poista
 9. Kiva postaus! Hyvä idea tuossa nykyisessä keittiössänne nuo lasilevyt hanan ja hellan takana, varmaan helpommat puhdistaa kuin laatat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ensin pelkäsin että lasissa näkyisi kaikki jäljet ja roiskeet, mutta ovat kyllä tosi kiitollisia puhtaana pidettäviä! Lasit olivat myös tosi edullinen ratkaisu:)

   Poista
 10. Tätä oli kiva lukea! Omalla kohdallani en sanoisi, että maku muuttuu, vaan että muoti muuttuu. Se, mikä näytti 15 vuotta sitten kivalta, näyttää nyt auttamattoman vanhanaikaiselta, mutta ei se sitä tarkoita, että makuni olisi 15 vuotta sitten yhtään huonompi ollut. Tämä nykyinen minimalismimuotikin menee varmasti pian ohi - itse asiassa nyt jo on näkyvissä pehmeämpi kotoisuustrendi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit!
   Ehkä se on juuri niin, että oma maku muuttuu muodin mukana. Ainakin jonkin verran! Alkuun esim. kupari näytti ihan hullulta, mutta kun sitä joka tuutista vastaan tulee, oma silmäkin on siihen vähitellen tottunut ja nyt se jo näyttää ihan hauskalta:)

   Poista
 11. Kommentoin vanhaa postaustasi, uusi keittiö näyttää ihanalta! Näin keittiöremontin kynnyksellä kyselen, mistä olette hankkineet uudet keittiönkaappinne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, pahoittelen pitkää vastausaikaa, kommenttisi oli jäänyt vahingossa minulta huomaamatta. Keittiö on KVIKin kautta, malliltaan Mano. Olen ollut tosi tyytyväinen. :)

   Poista